Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

Robert

Danas su i Iveco i Volvo na 128 s time da je Iveco već u kvaru. Upravo stoji ispred bolnice Sv.Duh. Servisni kombi je iza a mehaničar nešto popravlja ispod motora.
Nisam mogao slikat jer sam obilazio autom a naravno napravila se i lagana gužva.

Ivan

Meni iskreno nije jasno kako su se sjetili baš 128, uvjerljivo najnatrpanija linija na zapadu grada (svako jutro na preko 100% kapaciteta) i ujedno jedna od najstrmijih brdskih linija baš na prvom dijelu gdje je natrpana. :P 
Pogotovo ako je Volvo trom na ravnici, ne znam kako bi trebao biti dobar gore.

Razumijem da ih hoće testirati ali mogli su prvo na neku umjereniju brdsku liniju poput 101, 102, 126, 127 da ne bude baš prelagana 123 ili 124, ali ne odmah udarit po 128 kojoj, kao prvo i osnovno, vozni red i kapaciteti nisu u skladu s realnim potrebama.

smogovci.bbb2

Možda ZET namjerno sabotira VOLVO-a i IVECO-a pa kupe MAN :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Mene zanima kako bi se Volvo ponašao na liniji kao 123 gdje može malo i potegnut, pogotovu nakon Gajnica.

Uspon na Pantovčak je poprilično strm pogotovu na početku, ali bi možda bilo ok da ide na 138, iako i ona ima isti uspon, ima i 15ak minuta pauze na Britancu pa može izgubiti minutu - 2.

marin

Pa ja smatram da su baš dobro izabrali 118 i 128 jer su obe ipak malo opterećenije linije i još da se vidi kakvi su u brijegu na 128. Danas sam išao s Volvom i vozač je stiskao kickdown tako da nije toliko loše išao, ali ni pola kao Iveco i još uvijek na ekranu ispisuje neku dijagnostiku, pa pretpostavljam da on to može i bolje.

MAN truck bus

Jel vozi koji danas na 118 od hibrida hitno i važno

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

dominik,

Ne, valjda su na 128.

MAN truck bus

Ok

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

"kartu imamo?"

MAN truck bus

Evo ga vožnja završena autobus je dobar al je vozio više na dizel jer je brdo evo slika i kabine i iz vana

i jedna malo lošija

Kabina je ista kao kod irisbusa/iveca.I nemora se stiskat stanična na stanici da se otvore vrata i nije da vrata štekaju baš
"kartu imamo?"

dominik,

Nije stvar u tome da vrata štekaju sama po sebi, nego zašteka cijela elektronika kod gašenje dizel motora i prelaska na el. motor pa onda treba nekoliko sekundi da se sve vrati u normalu te i vrata, što očito nisi ni mogao primjetiti ako je bus vozio samo na dizel motor. Što se tiče vožnje na el.motor ne znam ni di bi on mogao voziti više na njega kad se dizel pali već nakon 10 km/h.

man323

Jel taj Volvo ima LAWO display?

Westin

Danas i sutra voze na Sljeme. ( ako budu ispravni )

Ivan

Ajme, kakvo Sljeme, pa ako je tako ovaj ZET uopće nije shvatio što je hibrid (ranih generacija). :(

Hibrid koristi energiju kočenja kod vožnje stani-kreni i zato je najkorisniji u gradu na pravoj gradskoj liniji, jednostavno ne može akumulirati toliko energije od spuštanja na visinskoj razlici 800 m (možda neki noviji koji su u biti plug-in hibridi da se mogu i preko noći puniti imaju veći kapacitet ali ovi sad nisu takvi).
glavauzid

5AR

Pa ide na Sljeme da se u povratku nizbrdo napuni i onda će voziti cijeli dan po gradu na tu prikupljenu energiju.  rofl

marin

Baš bi bilo super da Citelis krepa na pola brda. A i ovih dana nije baš vozio. Slabo je to, prekrasna reklama, sad bi još samo falilo da ga kupe.