Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

C2

Napokon da bi se Citaro C2 pojavio na ulicama Zagreba makar samo na neko vrijeme.  8-8 Tek nakon 4 godine proizvodnje. Tko zna možda budu u jednoj od idućih nabavki iako se za iduću govorilo o Man vozilima.

Majstor

Neće na linije
Prototyp vozila ispituju šasiju
Vozila nemaju tapecirunge unutra već hrpu kompova za snimanje podataka
Max su opterećeni vodom i pijeskom i nema mjesta za sjedenje
Samo mi sudite pošteno !

smogovci.bbb2

Da to nije ovaj novi Citaro NGT (Natural Gas Technology) koji za gorivo koristi komprimirani prirodni plin?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

A zašto naglasak na prirodni plin kad se već koristi, i na kakav bi trebao biti nego komprimirani? Neće valjda plin biti spremljen i ići u motor pod 1 bar.

Shole

Cijeli svijet koristi termin  CNG,  mi smo naravno pametniji od svih pa ga mi zovemo  SPP  (stlačeni prirodni plin),  a koji je sad pak ovaj NGT !?  Čudi me da nismo skrojili kraticu i za LPG,  npr.  TNP

221

Postoji kratica za LPG a to je UNP (ukapljeni naftni plin).  ;)

C2

Citaro NGT ustvari je CNG. NGT je vjerojatno posebna oznaka koju je Mercedes-Benz dodijelio ovom modelu da se razlikuje od ostalih modela. Ovo bi trebala biti nova generacija CNG-a za Citaro. Neka od poboljšanja su: smanjena masa (lakši motor i spremnici za gorivo, smanjena masa rezervoara), smanjena buka, još manje emisije ispušnih plinova, potrošnja smanjena 15-20%, povećanje zapremine plinskih spremnika, zbog uštede prostora može primiti više putnika u odnosu na dosadašnji CNG.

Video:

man323

Opet su ga malo redizajnirali. Tabla je redizajnirana s novim volanon kakve viđamo u Mercedesovim kamionima i umjesto običnih brisača, sad je dobio Aerotwin kakve viđamo u običnih auta već godinama

Sent from my iPhone using Tapatalk

smogovci.bbb2

Kolege Forumaši iz APP-a, hoće li biti što od solo Volvo hybrida na probi kod Vas. Navodno bi vozio na lin 118 od 15.01. ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Mihailo Mateljan

Od ponedjeljka na 118 & 128 liniji voze Hibridni Volvo & Iveco....proba  kava

man323

Šta ne uzmu MAN-ovog hibrida na probu?

citaro

Citat: Mihailo Mateljan  u Ožujak 13, 2016, 12:46:57

Kod nas u Zürichu je zglobni volvo hibrid na probi (planira se i kupnja), a regija Glattal je vec kupila solase.

Ako nekog zanima voznja solasem:

dominik,

Citat: Mihailo Mateljan  u Ožujak 13, 2016, 12:46:57
Jel znaš možda koji Iveco i Volvo (mislim to na koji je od njih zglob a koji solo), ako ne budem sutra vidio i do kad bi trebali biti na probi?

leonardo123

Citat: dominik,  u Ožujak 14, 2016, 00:02:36
Jel znaš možda koji Iveco i Volvo (mislim to na koji je od njih zglob a koji solo), ako ne budem sutra vidio i do kad bi trebali biti na probi?
Prema popisu linija tj.118,128 tamo inače vozi solo pa mislim da će oba bit solo.

dominik,

Samo je pitanje kojeg Ponedjeljka počinju voziti, jer ih danas nema.