Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

dominik,

Da, vidim da Citelisa opet nema, nije ga bilo tjedan dana i opet kvar.
A ovo kod Volva iritira, najbolje kad se ugasi dizel motor na stanici pa se zašteka elektronika i onda treba par sekundi dok vrata prorade.
A nije mi jasno da nisu u stanju složit taj display, nego ovako ti treba povečalo da vidiš sta piše, također u busu nema ni zvučne a ni vizualne najave stanica, dok onaj LCD unutra stoji neiskorišten.

Shole

očito nemaju programator za tu vrstu displeja.  Zato kad se kupuju novi busevi se obično uzima nešto što se već ima i pokazalo se oK

dominik,

Sumnjam, zato što imaju ATRON preko kojeg to mogu namjestit, Citelis ima iste LED displaye i kod njega je font dobar a prije nije bio.

Shole

Da bi ATRON mogao prčkati po bilo kojem displeju moraju se znat regule kako se to radi. 

dominik,

E to je već druga stvar, jer smo se več sto puta uvjerili da se ZET ne zna koristiti s Atronom, pa onda imamo različiti fontove natpisa displaya na nekim linijama, tako da ispada ko da se djeca igraju s tim.
No to je sada najmanje bitno.

dominik,

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 24, 2016, 12:40:31
Iveco je krepal prije Selske, prema centru.
Izgleda da su ga osposobili i ponovno vozi.

tramvajac 92

Ima Volvo svojih problema, jedva stiže vrijeme, 15+5+15+5 je krug, jedva uspjeva stići vozač bez pauze na sljedeći polazak.

Nadam se da nisu svi hibridi tako ljeni.

dominik,

Nebi baš rekao da je tako jer ga svaki dan gledam i uglavnom vozač ima nekoliko minuta za odmor, osim u špici kad i drugi stižu na knap, a da je ljen to je istina.
Citelis je potpuna suprotnost, on "leti", jedino što se izgleda često i kvari.

Ivan

Citat: dominik,  u Ožujak 24, 2016, 13:11:43
Sumnjam, zato što imaju ATRON preko kojeg to mogu namjestit, Citelis ima iste LED displaye i kod njega je font dobar a prije nije bio.
Kako "iste LED"? Displeji na ZET-ovim Citelisima su flip-dot kao i na svim ostalim standardnim autobusima (iznimka su miniji i školski Regio i Marbus), a čini mi se da nije ni rezolucija ista kako je recimo bilo onom pokusnom Citaru CNG prije dosta godina, bio je LED ali jednaka rezolucija kao postojeći flip-dot pa je išlo bez problema, ali na većini ostalih na probi nije bilo tako.

Ovisi koliko je kompatibilno s postojećom opremom. Sve se to vjerojatno može namjestiti ali ovisi je li isplativo potrošiti vrijeme dok ljudi nauče kad će biti tu samo neko vrijeme, ili je lakše staviti tablu.

dominik,

Mislio sam na Hibridni Citelis.
Vjerojatno si u pravu što se tiče rezolucije, na to nisam obraćao pozornost, recimo na Citelisu je visoka rezolucija pa su sada slova ogromna, dok kod Volva je izgleda manja rezolucija pa su i slova mala.
Zato sam napisao da niti nisu sad nešto bitni displayi, nego me samo zanimalo to podešavanje za njih, uglavnom ovi LED su uočljiviji od sadašnjih flip-dot.

marin

Griješiš, veća rezolucija--->manja slova te više točkica na slici.
I točno kako sam i rekao, Volvo ne ide s mjesta, dok Iveco leti stvarno.

dominik,

OK, nisam baš s rezolucijom displaya na ti, tako da hvala na infu.

tramvajac 92

Ne znam, ja sam bio na polasku 12:28, u 12:40 kad sam pustio post je tek bio na Selska - Zagorska.

Ista stvar ko i na kompu, kad povećaš rezoluciju, smanje se slova, al možeš izabrati drugu veličinu fonta pa se svejedno dobro vidi. Iako ne kužim zašto se pokazuje samo na 1/4  displaya.

dominik,

Recimo danas Volvo je uglavnom dolazio oko 10tak minuta prije polaska u Voltino.
Sad mi je jasnije za displaye, jedino izgleda da kod Volva onda nije dobro podešen font, a kod Citelisa čini mi se da Atron uopče nije povezan s displayima, nego kako podese u garaži tako se stalno vrti odnosno vozač nema kontrolu nad njima.

822DoDo

Upravo u Popovcu vidjeh gbr 233 (Iveco) u smjeru Soblinca sa natpisom 118
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.