Registarske pločice - rasprava

Autor Dreamwalker, Travanj 01, 2015, 00:18:49

Zmajhir

Ma preračunao sam se malo, da. Nego zadnje vrijeme i dalje vidim samo -Ix pa sam zaboravio gdje su stali.

tomekk

Citat: NP-549  u Siječanj 26, 2022, 16:53:04
Kada su preskočili te na " Ix " i koliko je kombinacija slova preskočeno ?   To je možda 2006. bilo

Bilo je negdje od 2007. prema 2008. Vjerojatno  jos imali dosta zaliha jer su krajem 2006. tek bili na "HA"
UU se sjecam da su imala dosta vozila na lizing, tj samo na njima sam to primjetio.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Zmajhir

-UT i -UU je bilo po svakakvim vozilima, stare Fieste ili Caddyji mislim da nisu baš bili na leasing rofl

Ali moguće da su u tu svrhu prvotno uzeli te kombinacije pa podijelili višak

man323

Sredinom 2020. godine je došlo do izdvajanja proizvodnje registarskih pločica iz HNZ u AKD, stoga je vjerojatno to uzrok zašto je na nekim registarskim područjima došlo do preskakanja slova na kraju.

Paško

Možda je netko u AKD-u preskočio milijun kombinacija čisto da ne proizvede neku koja je već izdana. Koordinacija na nivou rofl
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Smatram da monopoli izrade registarskih pločica u današnjem vremenu smisla nemaju, iako je AKD službeno all-in-one tvrtka za izradu skoro svih dokumenata, od osobne iskaznice do registarske pločice.
Možda bi bilo dobro da AKD proizvodi čiste pločice, znači bez slova i brojeva, da taj drugi dio posla preuzmu stanice za tehnički pregled. Ako želiš standardnu pločicu, istiskat će se iduća slobodna u nizu, isto tako ako se poželi posebna, jer danas ti uređaji za utiskivanje brojeva i slova kao i laminator boje na slova i brojeve nisu fizički veliki a nisu ni pretjerano skupi.
Smatram osobno da nekakvo čekanje 14 do 20 dana za pločicu po narudžbi (nebitno radilo se to o novoj kombinaciji, zamjena za EU logo ili zamjena oštećenje i sl.) nema smisla, a dodatno naplaćivanje žurnog postupka je krajnje malo i bezobrazno. Moj stav je to, naravno, ne mora se nitko složiti s menom.

NP-549

Ja bi ukinuo posebne pločice.  Imaš redovne i amen. I da se može ponavljati stara kombinacija za koju postoji potvrda da su obje pločice uništene.

Zmajhir

Ma taman i da ne ponavljaju, ima kombinacija za još desetke godina. Mene maaalo nervira stalno preskakanje hahah. Bilo bi lijepo da potroše sve po redu pa imamo neku konstantu. Jer uopće ne kužim zašto nekim područjima iskoriste preskočeno a nekima ne. Barem ne još.

Paško

#218
Pa šta neki u AKD-u zna koje su kombinacije preskočene? Bitno mu je, vjerojatno, jedino da registar kaže da je kombinacija dostupna. Kladim se da među nama iz ove teme ima ljudi koji bi puno smislenije neke stvari riješili čisto jer prate. Pohvalno je (i pomalo čudno) da su VŽ i PU riješili svoje zaostatke, znači možda će i ostali, ali vjerojatno ovisi o pojedincima s određenog područja.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

smogovci.bbb2

SOA i POA koriste zagrebačke sa kombinacijom slova JA hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

mate

SB je pretpostavljam ovih dana i prešao na -HZ...jučer je viđena relativno nova Dacia i rege SB-99X-HV

Zmajhir

#221
Citat: Paško  u Veljača 02, 2022, 13:16:11
Pa šta neki u AKD-u zna koje su kombinacije preskočene?
Lako moguće da, ako imaju volje, nađu evidenciju još od starog proizvođača (Hrvatski novčarski zavod ili tako nešto ako se ne varam) i ubace u opticaj preskočene kombinacije iz 2006. Za VŽ i PU su jedino tako mogli.

Paško

Mogli su provjeriti i preko MUP-ove arhive koja se vodi od sredine 90-ih.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

smogovci.bbb2

A gdje se izrađuju reg. pločice, baš u AKD ili ih netko radi za njih? Nisu kvalitetne, vidi se na ZET-ovim autobusima, stražnje nove (sa EU znakom) već su blijede a lani ih mijenjali iz istog razloga. Prethodne su izrađivane koliko se sjećam u Končaru buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Ne kažem da je kvaliteta vrhunska, ali ne znam baš da je do njih. Na 540 je i reklama izblijedila koliko su četke gulile. Možda dozator šampona pretjeruje pa ih nazgrize