Kantić touristik, Tešanj

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

amar

kako ja znam da tu liniju vecinom voze sa Neoplanom ... sad zna se desiti nekad da je uskocio sprinter ... sigurno je neki razlog za to postojao ...

damir050

Sto se tice Mercedesa - Sprinter , on  se ubacuje kao dodatno vozilo , jer  Kantic ima samo  jedno vozilo , recimo  na liniji Tesanj - Dortmund  i  Znaci ima  pravo i sa kombijem  da ide , jer kombi ne podlijeze u Medjunarodnim Dozvolama kao  Autobus

Tlimfocit

Citat: damir050  u Veljača 08, 2010, 18:28:34
Sto se tice Mercedesa - Sprinter , on  se ubacuje kao dodatno vozilo , jer  Kantic ima samo  jedno vozilo , recimo  na liniji Tesanj - Dortmund  i  Znaci ima  pravo i sa kombijem  da ide , jer kombi ne podlijeze u Medjunarodnim Dozvolama kao  Autobus

zar na jednu dozvolu nemože ić više buseva ako se radi o bissevima?

damir050

Nemoze , jer  dozvola ili koncesija se izdaje za liniju i mora  biti  navedena registarska oznaka  vozila u ovom slucaju Autobusa , u  Koncesiju  su strogo navedene  sve  stanice gdje  se Autobus   navraca

Tlimfocit

mislin da brkaš koncesiju i dozvolu.....to bi značilo da jednu liniju može vozit jedan jedini bus.....a to baš nema smisla.....ako je navedeno više registracija onda ne postoji razlog da ne ide više buseva....naravno ako je točno to šta ti govoriš
to bi dakle značilo da ako si registrira da liniju voziš sa recimo Setrom 415 HD, onda da u slučaju večeg broja putnika ti njih jednostavno nećeš primit.....kako misliš da se onda voze bissevi? po kojem principu?

max

Citat: Tlimfocit  u Veljača 09, 2010, 23:10:06
mislin da brkaš koncesiju i dozvolu.....to bi značilo da jednu liniju može vozit jedan jedini bus.....a to baš nema smisla.....ako je navedeno više registracija onda ne postoji razlog da ne ide više buseva....naravno ako je točno to šta ti govoriš
to bi dakle značilo da ako si registrira da liniju voziš sa recimo Setrom 415 HD, onda da u slučaju večeg broja putnika ti njih jednostavno nećeš primit.....kako misliš da se onda voze bissevi? po kojem principu?
Potpuno u pravu kolega.  :) Registarske oznake,tip vozila i broj vozni jedinica nemaju veze sa koncesijom. Ista se izdaje na ime preduzeca sa rokom vaznosti(u BiH 5god) sa striktno navedenim stajalistima. U prilogu je i vozni red i itinerer koji zajedno cine cjelinu. Ocito je kolega damir050 neinformisan. ;)

amar

ja nisam informisan o ovome, ali sad citajuci ovo, pa nema logike da samo jedan jedini bus radi na toj liniji, pocevsi u slucaju kvara, u slucaju redovnog servisa, veceg broja putnika itd itd ...

mate

Danas popodne na liniji Zagreb - Zenica

amar

ko iz fabrike :) ....

a na toj liniji vecinom voze setre 200 serije i neoplani kako sam ja zapazio ?

mate

Citat: amar  u Veljača 10, 2010, 19:47:38
ko iz fabrike :) ....

a na toj liniji vecinom voze setre 200 serije i neoplani kako sam ja zapazio ?

Upravo tako, na ovoj liniji su te Setre, i onaj Neoplan koji je imao prometnu nedavno u Doboju, a zna se desiti da kad su guzve uleti Skyliner, a jednom je bila i S315HDH na toj liniji, a ovaj troosovinac me danas ugodno iznenadio, jer bus uzivo izgleda jako dobro :)

amar

ja do sada nisam ni na jedan njihov autobus naletio a da nije u TOP stanju ... neznam jel neko od vas ostalih ?

mate

Ma svi su busevi perfektni, samo zamisli kako bi im dobro dosao i koji N1216...Svaka cast na svim ovim Setrama, a jos koji novi Neoplan bi jos upotpunio odlicni vozni park :)

amar

kako ja vidim, kantic se pri kupovini novih vozila vec odlucio za setru, i mislim da mu je ekstra odluka, po meni je setra setra, nek prica ko sta hoce, i polako se rjesava starijeg voznog parka, normalno nemoze odma naglo, ali vremenom se nadam da ce biti sve setre :) ... ja sam protiv mjesanja , ako uzimas uzimaj od jedne marke ... :)

kilometar

Možda ću Matu malo da razočaram  ;) čini mi se da Neoplan neće biti sljedeći.Gotovo sam siguran da je to Setra :)

mesinovic

Ma hajde kilometar i ako bude neki Neoplan nije nista strasno , nisu ni Neoplani nista losiji od Setre  ;)