Kantić touristik, Tešanj

Autor busfan, Prosinac 01, 2007, 14:32:52

mate

Jutros na liniji Zagreb - Zenica, slikano kod GP B.Brod

tomo

Vjerojatno nedostatak buseva, ali i to je izvrstan bus i udoban, gazi k'o lud.... samo da mu je još ova zadnja desna turska ratkapa.....

amar

pa lahko moguce da je nedostatak , da im neki busevi nisu na servisu, ovi bolji , pripremaju ih za pravi jek sezone, a boga mi ova setra je i danas dan dobra, i vidi se po tome cim je salju na liniju za calw ... znaci pouzdana je , jer znamo da kantic nije od onih firmi koji salju neispravne buseve .... stara jest, al je ispravna 100 % sigurno...

damir050

Ja mislim da je ovo sabirni  Autobus koji kupi putnike , Tako da recimo S 431 ne ulazi u manja mijesta , Mada i da nije dje  ce S 215 HD tako  daleku Liniju drzat , mada sam  svega  vidjao ovdje po Njemackoj , Narocito u Dizeldorfu gdje  dolazi ovi
Turisticki Autobusu ,recimo iz Ukrajine Autobus S 215 HD  Kijev - Dortmund ,Mada svaka  cast  Kanticu

Mustafa YJM

Citat: damir050  u Svibanj 08, 2010, 22:40:21
Ja mislim da je ovo sabirni  Autobus koji kupi putnike , Tako da recimo S 431 ne ulazi u manja mijesta , Mada i da nije dje  ce S 215 HD tako  daleku Liniju drzat , mada sam  svega  vidjao ovdje po Njemackoj , Narocito u Dizeldorfu gdje  dolazi ovi
Turisticki Autobusu ,recimo iz Ukrajine Autobus S 215 HD  Kijev - Dortmund ,Mada svaka  cast  Kanticu

Slažem se, stari od mog najboljeg druga vozi za Kantić i znam da oni dosta vole kombinovat sa vozilima i presjedanjima. Pošalju slabije autobuse, ili kombi u neke gradove a zatim na određenom mjestu čeka bus koji ide za inostranstvo.

amar

pa ima i to dosta logike, ali ipak mi je drago sto sam i ovu setru uhvatio ...

busfan

Citat: tomo  u Svibanj 08, 2010, 22:08:05
Vjerojatno nedostatak buseva, ali i to je izvrstan bus i udoban, gazi k'o lud.... samo da mu je još ova zadnja desna turska ratkapa.....

Upravu si Tomo, ja ne bih imao nista protiv da idem sa 215HD do Njemacke, naravno ako su ocuvane kao Kanticeve. Ali ovo nije linija do Calwa, nema teorije da postoji svakodnevna linija za Calw, vec kao sto je neko napiosao sigurno ovaj bus vozi putnike i za Dortmund i Zürich do Tuzle, pa tamo presjedaju u autobuse sto idu dalje, a eventualno ako bude neki putnik do Calwa, ide Sprinterom iz Münchena
Za Calw ne moze ni vikendom nakupiti putnike, jedino mozda 2-3 sedmice kad su odmori i za praznike

amar

sve moguce, al jedno sigurno znam, da na as sarajevo , parkingu sa strane uvijek stoji svaki dan jedan kanticev bus sa tablom za calw ... sta se dalje desava , to neznam ...

amar

da , to sam i ja primjetio da je naljepnica druge boje, e sad postoji mogucnost da je udarena tu ili da su se pokvarila vrata , pa stavljena druga ili su popravljena postojeca, pa su novu naljepnicu stavili, a taj ko je radio naljepnicu nije potrefio istu nijansu !

busfan

Cini mi se da je ova 215 u najgorem stanju od svih autobusa Kanticevih. Ima dosta optickih nedostataka, to nisam primjecivao na drugim njihovim autobusima. Vjerovatno ce uskoro ili na prodaju ili na remont. Ne mogu da vidim sjedista i druge detalje, znam da je bila jedna Kanticeva 215HD 86god, a ima ih i novijih od 90?

amar

da da i ja mislim da su joj dani u kantica jos malo pa odbrojani, sto govori i cinjenica da se vozi samo po BiH i eventualno do zagreba ...

Mustafa YJM

Prednji branik takođe iskače od šeme....jednu su restaurirali, možda će i ovu.

busfan

315HDH je vec na Kanticevom nivou, bez i najmanje "falinke"  ;)

amar

pa dobro i s215 nije losa, spram ostalih koje se vozaju po nasim cestama, kanticeva je ... al opet godine cine svoje ... a i kantic vise ide na to da pomladi vozni park ....

Mustafa YJM

Oni zasigurno najbolje čuvaju i održavaju autobuse.

Kad je sezona, oni znaju i 10 autobusa poslati za Njemačku, nekad im i zafali autobusa. I, čovjek nema toliki parking ili garažu da sve svoje autobuse parkira. I ne treba mu, jer mu je uvijek barem pola voznog parka na putu. Samo, vozači jako puno rade, jer ih nema puno a i neće svakog uposliti. Samo gleda iskusnije i provjerene šofere. Info iz sigurnog izvora.