Dali se plaća stavljanje slika na photobucket pa na forum?

Autor stipe15, Srpanj 16, 2008, 22:17:05

stipe15

Mater mi govori da se plaća i da prekinem sa slikavanjem jer joj dolaze veliki računi za internet.Znam da se plaća skidanje (download) slika sa neta, ali dali se plaća i stavljanje (upload) ?Inače u kazni sam i nemogu slati slike neko vrime zbog toga.Pa ako mi je mater u krivu brže recite da je razuvjerim. ;D

Servis

O svašta, bizarno.

Slikama sigurno nisi nabio toliko prometa da ti budu drastični računi od adsl-a.

stipe15

netko

Citat: stipe15  u Srpanj 16, 2008, 22:25:43
Pa zar se onda plaća ili ne i koliko?

Uplodanje svake slike se ne plaća.
Plaća ti se samo to onda kad si na stranici.
Dakle slike ti se ne plačaju,nego samo kad si na stranici.
Primjer koji je netočan(bezveze).Proveo si 20min na photobucketu(bilo šta si radio u tih 20min)npr uzet će ti 40MB.

Inače 100KN ADSL-a od 1GB ti je promet napravljen DO 6GB.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

stipe15

Jbt koja glupost.A ja ostanem po 1h vrimena na njemu nakon šta uplodam.Račun mi bude oko 200 kn prometa.Nisam razumio kako mi je 'netko' to objasnio.Jeli mi neko može objasniti to malo bolje.I jeli istina ovo šta je 'netko' sada reka o photobucketu?

Servis

Strašan si. :)

Photobucket ti ne može ništa naplatiti, plaća se samo promet koji se generira. Pošto imaš male slike, to i nije neka brojka. Moguće da previše visiš po youtubu i sl. stvarima. To sasvim fino može prometa napraviti.

stipe15

Pa nisam ja iznio tu tvrdnju nego 'netko'. ;D.Aha sad sam skužio....Uuuuu šta ću se sad posvađat sa materom(mamom) ,ona će meni zabrrranjivat slike stavljat.........grrrrrrrr >:( ;D p.s. Onda je promet od youtubea i onog drugog -tubea.... ;D

EuroTrakker

Ako si na T-com adsl-u prebaci se na flat opciju. 79 kn je preplata za adsl a 99 kn je flat promet. Što znaći da za ukupno 179 kn možete neogranićeno bez daljnjeg porasta računa surfati forumom, gledati Youtube, Redtube i skidati i stavljati na što god ti padne na pamet. Za usporedbu blok od 1 gb ti je 20 kn, što znaći da 5gb plačaš isto kao flat promet
Pozdrav iz 53nje

denis01000

download i upload "nabijaju" promet-znači što više downloadiraš i uploadiraš promet ti više raste...e sad te slike koje ti stavljaš na forum nisu toliko velike da strašno nabiju promet,ali pripazi na gledanje videa na netu jer kao što prljavibluzer kaže to stvarno fino nabija promet...ovo što EuroTrakker kaže je po meni najbolja opcija(ja ju koristim i zadovoljan sam  ;) )-uzmeš flat i plaćaš 179kn/mj al moš neograničeno bit na netu i downloadirat i uploadirat i pregledavat šta te zanima  ;D