Autotrolejeva crna kronika

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:36:36

SARI

E baš ga je oderao momački... ???

Shole

Jbg,  svakom se može desit.  Trenutak nepažnje ili sitna greškica i eto pizdarije.  S obzirom na to kako izgleda 705 otraga, mora da i ovaj drugi od naprijed nije u bajnom stanju.  Nije baš da se samo naslonio.

kico101

Jedan od komentara na Novi List Online:


Postanimo bolji   Objavljeno: 19. siječnja 2012. u 19:10

Iskreno se nadam da će službe Autotroleja, vidjeti stvaran problem situacije! Ovo razbijanje autobusa trebalo bi da nas potakne na razmišljanje, jer ovo nije prvi takav događaj! Molio bi autora ovog teksta da mi pokaže okretište na liniji 2. Po meni ovi vozaći nemaju vremena ni na WC putnici su im uvijek za vratom. Malo pratite forum Autobusi org., svi problemi če vam postati jasniji.Ljudi trebamo početi slušati jedni druge!!
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

se zna možda koji je drugi bus

ikar


SaNjIn

Citat: MB Citaro  u Siječanj 19, 2012, 22:56:29
se zna možda koji je drugi bus
712..ima i link sa slikom u komentarima od nekog čovjeka di su sljubljeni..

NP-549

#426
Još nek bude led i padne snijeg, pa da zašijemo par komada u zid, onda smo lipi.

Shit happens. Oduvijek je toga bilo, možda prije još i više nego sad, al je uvijek bilo rezervnih buseva pa se nije osjetilo. Sad smo na knap i kad je sve OK, a kad uleti ovako nešto onda je već panika.  719 porazbijan otprije, sad 705 i 712,  657 isto bez zadnjeg stakla,  650 se omotao oko stupa na Delti, hauba mu je ko kalup za barke, 620 ista stvar al sa malo manje štete.......

Sad je još i problem produžene procedure. Dok sve ovo prođe na osiguranju,  pa čekaj djelove, pa montiraj, pa ..... 
523 se jednom zabio u zid na Grobniku, pukla desna šajba, iskočila vrata, pomakle se stepenice i još X toga.  Svezali su lancima stepenice za veliku topolu i vozili u rikeverc dok nije sve skočilo na mjesto.  Skinuli na rashodovanom 520 šajbu i bus je bio na cesti za 2,3 dana.  Ovi Citari su sad dobri bar mjesec dana sa 3 put manjom štetom.

dragec52

Da. ali nije to sve. Jutros vozim iza Mercedesa /serija bez klime/ nisam stigao vidjeti gar. broj a vozi na liniji"6",  na Brajdi  gdje skrečem za Drenovu  počeli letiti komadi stakla sa lijeve strane prikolice i mulac se provlači i ispada na cestu, padne isprevrče se i  skoči na noge i otrči prema željezničkom kolodvoru. Eto samo to, ne želim davati nikakav komentar osim da još jedan bus AUTTTTTT.

conecto

Može se očekivati toga sve više uz neulaganje u vozila kojih je sve manje i sve su starija, pa se krpa knapiranim voznim redovima, kao i uz neulaganje u vozače kojih nedostaje, nema novih zapošljavanja, a kamoli bilo kakve edukacije. Bože sačuvaj da netko razmisli o nekakvim treninzima sigurne i ekonomične vožnje. Eto kakve rezultate donosi "štednja".

P.S. Ne odnosi se samo na Autotrolej
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ive

Jučer oko 15 h nastradao 641 na Bulevardu u onom oštrom desnom zavoju(u smjeru Pariza) poslije Brodokomercovog dućana. U njegov prednji kraj se zabio DHL-ov kombi.

Bari

705, 712, 641 (nisam siguran)


712


719, 705
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

Fale ti  708 bez bočnog i 657 bez zadnjeg stakla. Oni su u Mesokombinatu

Bari

Njih ću probat uhvatit idući put, nije bilo baterije više.
Znam da je kriza sa djelovima, ali kad će se to popravit?
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

Problem je i u tome što sad sve ide preko osiguranja (kasko) i naručuje se potrebni komad posebno po garažnom broju. Nema više onog "ajmo naručit 5 šajbi za Citare trebat će nam".  Ovaj novi model je OK, al samo pod pretpostavkom da imaš dovoljno raspoloživih voznih jedinica, ili da su ti autobusi na leasing i da se daje zamjensko vozilo (science fiction) u slučaju neispravnosti duže od 48 sati.  Naravno, mi nemamo dovoljno autobusa,  tj. imamo ih teorerski, al nam je dnevna ispravnost na oko 70% što znači da malo fali pa da trećina buseva bude neispravna, što je totalno poražavajući podatak.  Dolazi laganini na naplatu ne kupovanje autobusa od 199.7 do 2005.  Ovi iz '97 imaju preko miljon kilometara, i dali su svoje, a tek sad se deru non stop i voze ih svi jer su u rezervi, tako da praktički više stoje neispravni nego što možeš na njih računat. 

604  stajao godinu dana zbog motora, sad vozi al je živo rasulo od busa
605  neće dugo, dimi ko Karavela, pritisak ulja na 1
606  stajao skoro godinu dana, izašao (PB tablice), vozio par mjeseci i od tad opet stoji već preko godinu dana
....... itd itb

Tomek

Zašto su ti stariji toliko u banani? Pa Autotrolej je poznat po dobrom održavanju? Zar im se ne mogu motori srediti?