Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

NP-549

Za mog prijatelja koji marljivo radi popis voznog parka sa slikama svih vozila.  Ni najzagriženiji pratioci JGP-a se ovog neće sjećat

Ruske

uuuuuuuuuu odlicna slika!!!! neznam dali ga se sjecam, ali sjecam se da sam volio voziti se sa tim tamicima...501-510

kico101

A di baš njega nađe.
Ovaj je jedan od onih koji se ni baš navozili. Mislim da neću pretjerati, ako kažem da ga cesta ni videla poslije '91/92. Znal sam ga dosta viđat na 8-ci ( mislim da je u početku baš tu liniju dužil ). Je ovo fotka sa odlaska na Unizvjerijadu '87?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Ruske

eeeee da da, na 8ici sam ga vidio...ako se dobro sjecam

Shole

Većinu radnog vijeka proveo je na osmici. Pred kraj karijere je bio prepoznatljiv po MEBLO reklami sa nacrtanom rucnom blanjalicom

Thommo

Vjerojatno je bilo već, ali ja nisam vidio na ovom forumu... Uglavnom, zna li tko reći koji je to tip busa? Je li to GB 47?

Shole

To su neki prijeratni modeli, i pitanje da li su uopće od Troleja.  Ista ta slika je i u Autotransovoj monografiji

Thommo

Aha.
A ovaj na slici dolje je opet malo drugačiji, iako bi mogao biti od gradskog prijevoza...

peron24

početkom 1998 jedan je zglobni Sanos S200 završio kod privatnika Antonio tours iz Šibenika,gdje je sljedećih nekoliko godina razvozio radnike iz tvornice TLM,imao je reg. ŠI 328 AP,da li još ima takvih Sanosa kod vas u prometu?

Shole

Nema sve je rashodovano, a motori su prebačeni u MAN-ove  SG220 jer imaju 280KS.  Baš me zanima koji je taj šta je završio kod vas.  Moja pretpostavka bi bila da neki iz starije serije koja je dosta rano rashodovana/prodana, a onda bi mogao bit 473 ili 475 koji su se najduže zadržali od njih.  Da li se možda sjećaš jeli imao kvadratna štop svjetla iza ili naknadno stavljena okrugla? 518,519 i 528-533 su se ipak zadržali duže od spomenute 1998.

kico101

Od riječkih S200 zadnji su otišli 464,465 i 473, koji su još bili u prometu 1997-me, dok ih 1998 nisam više viđao. 475 je sa ceste nestao negdje 1996. Ako je imao troja vrata, tada je najvjerojatnije riječ o 473 ( 471 je rashodovan još 91/92 ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bari

Na ovog sam naišao u zgradi Elektroprimorja
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

uuuuuu huuuuu !!!!!!!  Nebi ja bio ja kad nebi prigovorio; mogo si blic isključit, al s obzirom na vrijednost fotke, zanemarit ćemo ti to  good_boy.
Ajmo Shefe i Kico101, a bogami i Berlingo - ja stvarno neznam koji je imao ovakav auspuh u stranu, al po ovom prednjem blatobranu i izgledu komplet zadnjeg kraja, reko bi 460

Ruske

Berlingo

Stvarno pojma nemam, a da idem gadjati nema smisla. Ma tko se vise sjeca auspuha u stranu? Ipak sam ja u to vrijeme vise gledao cure nego autobuse. A jeste vi sigurni da je to s blicom? To je rupa u kazalistu.