Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

NP-549

Jedna prvenstveno za Kicota101 i shefa

Brodomaterijal ( BM) je imao 501, ali bio je onaj sa 3 loga, BM BM BM ko na 524 i bio je točno na sredini, a ovaj ide već od drugog stakla.  Riječka banka i to ne u istoj visini?  Moram priznat da se po reklamama nemogu sjetit, al me plava traka kod šofera podsjeća na 507

shef

Jedno vrijeme je bilo više tamova sa BM reklamama ali ove kombinacije se stvarno ne sjećam.

EDIT: btw šta se dogodilo s barkama u Mrtvom? Ima ih samo od pola kanala nadalje?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Jedan od 501-510 je sigurno. Prigradski nemaju šta tu radit s ljudima nutra, a i nisu imali reklame osim 484

kico101

Evo mene natrag. Usjeverio se. ;D
Najviše volim ovakve pitalice. Nažalost, sve sam senilniji po pitanju detalja. Kao što je kolega Np rekao, 501 bih sigurno isključio ( gledam ga već duže vremena u VL pa sam malo proučavao tragove ispod boje ;D ). BM i Riječka Banka reklame je imao mali miljun autobusa. Osobno bih iz izbora isključio i 503,505,508 ( 8-ca nije uobičajeno bila puna ) 509,510. Od ostalih bi osim 507 izbor suzio na 502, 504 ili 506. Ako bih se morao kladiti, zaokružio bih 506, za kojeg sam siguran da je imao Riječku banku ( za BM ne znam ).

Citat: shef  u Kolovoz 02, 2011, 20:49:17
EDIT: btw šta se dogodilo s barkama u Mrtvom? Ima ih samo od pola kanala nadalje?
Bilo jaružanje Mrtvog kanala.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

jure

Citat: Thommo  u Srpanj 21, 2011, 01:20:14
Prenosim ovu sliku g. Zelea s Ri-foruma ( http://vlakovi-ri-hr.4rumer.com/t1740p75-manevarke2132 ), vjerujem da bi je on sam stavio da je ovdje logiran.

Škrljevo, 1982. godina.

Citat: zelehttp://img685.imageshack.us/img685/7027/f10001481.jpg

317-ka je neka 2xx, ako dobro vidim... A ispred je crvena Alfa?
Je li ovo tadašnja riječka Alfa mile?

Shole

Da, to su gradske Alfe 1000 s nadogradnjom Autokaroserije Novi Sad

jure

Shole

Točno 30 komada (gar.br. 201-230).  Neke sa dvoja, a neke sa troja vrata.  Prednja i zadnja široka četverokrilna, a srednja (ako ih je bilo) uska dvokrilna

Berlingo

I zanimljivo je da su se u gradu ukinule kondukterke dok su ti autubusi i te kako bili aktivni. Sjecam se samo ovih s dvoje vrata. Na prednja su putnici kupovali kartu, odnosno ubacivali tocan iznos u kutiju. Bili su aktivni i zetoni, a tu su ulazili i oni s cvikalicama. Na zadnja samo oni s pokaznim kartama. Izlaz na srednja vrata, iako se svi sjecamo da se moglo izlaziti svagdje. Smjesno, ali ti su autobusi zapravo u to vrijeme bili bez izlaza jer nisu imali srednja vrata.

NP-549

kico101 voli ove stare  ;)

kico101

GBR neću pogađat, jer sam dobio info o kojem se radi. Jedino mi nije jasno zašto tabela Zoretići stoji  po sredini šoferšajbe. Da se brisači ne lijepe za staklo. 1984-ta?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Berlingo

GB neznam i ne pada mi na pamet da idem pogadjati. Vidi se neki snijeg ispod, mozda je to onaj prvi 1985. Negdje je slikano u Cavlima, tako izgleda, mozda 5. ili 6.01? Biti ce po meni subota, 5.01.1985. Bura je ocito ocistila snijeg s autobusa. A tabla za Zoretice je bila dobro namjestena za ovakvu uspomenu. Autobus je bio stroj, a ne ovo danas!

peron24

Ulica Fiumara

Autor: P.Grabovac
Riječka riva 1966

Izvor: Braneweb Rijeka,stare slike,fotografije,razglednice
http://www.braneweb.net/rijeka2.html

jure

Ovu fotografiju s oldschoolhr.com foruma nisam ovdje vidio.