Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

jure

jure

Sorry moderator. Krivi topic :(.
Možeš gornja dva posta prebacit na  Rijeka > Stara vozila.
Još jednom isprika!

shef

Nije ni važno, Inače je ova donja slika moja, "posuđena" s jednog drugog foruma. 
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Berlingo

Svaka cast na slikama! Stara dobra Alfa. Iza poskakujes. Nije li imala neki mjenjac prva i druga desno, treca i cetvrta ljevo? A na prvoj slici nesto poput prezentacije. Gdje je Ciro?

Shole

Ćiro je bio tad još "u kamenu me nađi".  Ova slika OM-oma visi u jednoj kancelariji u remontu

Berlingo

Morao sam sliku Alfe pokazati ocu. Kaze da su ga nervirale po noci kad su bile pune jer su svijetla strasno visoko tukla. A ovo na slici bi mogla cak biti i cetvorka jer ona je nekad od danasnje Fiumare isla u brdo i prva stanica joj je bila preko puta danasnjeg ulaza u garazu Stari Grad. Tamo se dan danas jos vidi ugibaliste.

NP-549

OM Orione

NP-549

Jedan iz prve serije S14-ica.  Nažalost neznam broj jer tablica nije originalna.

photo by D.Čargonja

kico101

Da, tablice nisu originalne ( RI 473-xx ), pa je tu problem. Poznajući boju 311 koja je bila tamnija, njega bi isključio. A ostalo će teško ić.
Ono što mene još pomalo muči je dilema oko gbr 315. Ja sam, recimo uvjeren da je to bio jedan S12 iz serije, dok neki ozbiljni insiderski izvori tvrde da ih je bilo samo 10. Uz 315, 274 je jedina veća nepoznanica voznog parka, počevši od 233 pa do danas. Prema mojem sjećanju autobus je izgledao otprilike vrlo slično ovome:

Izvor: Autobusi.net
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

NP-549

549 otvorio produženu liniju 6 do Novog naselja na Krnjevu

NP-549

NP-549

Mislin da ovako nešto još nismo imali:  Stara Mečka na Togliattievom trgu vozi skroz ispred banke.  Obično su na slikama s ovakvim prometnim rješenjima Fiat Canse.  Znači da je i u 70-ima ostalo ovako

kico101

Ovo jesu 70-te, jer su kasnije one vaze koje ograđuju otok nestale, a ni onog kioska desno dolje nije bilo. Na trgu su stajale linije 4,5,5A,11,19,20,21, a vrlo interesantno je bilo u tadašnjoj Đure Đakovića ( sada Ciottina ), jer je ta uska ulica bila dvosmjerna. S obzirom da je broj vožnji navedenih linija tada bio znatno veći nego danas, krkljanac je bio potpun ( znalo se naći po nekoliko autobusa u mimoilaženju ), a penjanje na nogostup normalna pojava.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Trolejeva ekipa za održavanje semafora iz 80-ih, i (već) narančasti Mercedes

Neki ljudi još uvijek rade, a ostale bi netko mogao prepoznati