Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

Shole

Ako netko negdje naiđe na slične slike, a nije navedeno tko je autor, ili se treba malo potrudit pronać tko je dotični,  molit ću da se slike ne stavljaju na forum !!!  U tom slučaju može se stavit link koji će zainteresirane odvest na tu stranicu.  Ubuduće brišem postove.

NP-549

Evo par friških podataka ako nekog zanima, točnost zajamčena:

101-110 Alfa Mille  (110 roza boje, ostale krem sa smeđim crtama)
111-114 Fap G80 (motor 130KS, stariji bili sa 94KS)
???
140-159 FAP Ohrid
160-162 TAM AS3500 gradski
163-164 TAM AS3500 turistički
165-189 Sanos A13

Još su nam ostale kockaste Alfe, al nevjerujem da su bile 190-231, to je preko 40 komada.

kriticar

Citat: NP-549  u Travanj 15, 2009, 18:05:30
Evo par friških podataka ako nekog zanima, točnost zajamčena:

101-110 Alfa Mille  (110 roza boje, ostale krem sa smeđim crtama)
111-114 Fap G80 (motor 130KS, stariji bili sa 94KS)
???
140-159 FAP Ohrid
160-162 TAM AS3500 gradski
163-164 TAM AS3500 turistički
165-189 Sanos A13

Još su nam ostale kockaste Alfe, al nevjerujem da su bile 190-231, to je preko 40 komada.
ipak je bilo G-80 , samo jesu li autokaroserijini ili ikarusovi?
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

zeka

Na nekoliko prospekata Fap-a G 80 koje posedujem pise da su radjeni u Ikarusu.

Shole

ako nije problem, skeniraj pa stavi koju sličicu.  Ovdje 99% ljudi niti nezna kako je taj autobus izgledao.

kico101

Iako u Troleju odavno nije aktivan, ex. 501 je, u stvari itekako aktivan. Danas započela redovna linija u VL. Za tu prigodu dobio je i novu frizuru:
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Thommo

Skenirana fotografija Sanosa GB 553 na Piramidi, iz HAK revije.

Ne znam koja je godina.

shef

A vidi ga, zlato moje, koja je to mašina bila. Prazan uzbrdo u Kumičićevu u četvrtoj. Stara, dobra vremena.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

dragec52

Citat: shef  u Travanj 21, 2009, 10:25:12
A vidi ga, zlato moje, koja je to mašina bila. Prazan uzbrdo u Kumičićevu u četvrtoj. Stara, dobra vremena.

Haj. Prije odlaska na ratište vozio ga preko godinu dana, i točno je da je bio najbolji bus s manualnim mjenjačem. Bio je gušt voziti ga.

NP-549

Evo materijala za Shefa i Kicota.  Da vidimo kadi bi ovo moglo bit:

Inače, na sliki su vozač Vlade Žmarić (desno) i kondukter, sa OM Orionom.  Slika je iz 1959.

shef

A može li malo teže? Nemam nikakve orijentacione točke osim naziva "Duhanove" prodavaonice. Čini mi se kao da piše Raša. Jel to moguće?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Berlingo

Oprostite na smetnji.To je Rasa 100%.Taj kiosk jos radi.Preko puta te zgrade je market "Puljanka".S desne strane busa je kafic.Iza busa autobusna kao mali kruzni tok.

Berlingo

Jos sam se nesto sjetio.U Labinu sam znao vidjati 347.Par puta na liniji Rabac-Labin-Rasa. GB je uvijek ostao.Logo firme je mjenjan sta se podrazumjeva.Neznam da li su ga vasi poklonili ili prodali.Kad je Trans preuzeo Istratrans tako je nekako i on nestao.Znaci i 347 je bio na opisanom okretistu.

Berlingo

Pozrav Trolejovci.Evo nesto sam nasao.Nije bas nesto pa vam dajem pravo da odlucite da li ce ostati.Autobusi i volan se vole od malih nogu.Lokacija je Bulevard iznad samih trsatskih skala a god.1972

Shole

Hmmmm, godina '72, a ja nevidim niti jednog Mercedesa O317 u garaži !!!!
Zglobni u krupnom planu je OM Super Orion.
Doduše, ako je vjerovat pričama u garaži, kad je '69.  došlo 50 komada Mercedesa O317 navodno je Mercedes ponudio jedan bus gratis ako netko uspije bus prevrnut na bok.  Naravno da nitko nije uspio, a smjena mehaničara i električara u dnevnom servisu je igrala nogomet svaki dan u garaži jer nisu imali šta radit nakon što su ti busevi pušteni u promet.