Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

Tomek

Citat: Shole  u Siječanj 06, 2011, 17:36:35
Vjerovatno je puhalo unutra pa su zatvorili.  Da, sheme su identične al neznamo ko je prvi počeo, dal Celje ili Trolej taman negdje sa ovim modelima 395-399 (malo ranije došli 390-394).

A možda je Sanos napravio tu seriju te boje pa se Trolejevcima svidjela boja i ostavili je sve do danas???

kico101

Citat: Tomek  u Siječanj 06, 2011, 19:57:23
Citat: Shole  u Siječanj 06, 2011, 17:36:35
Vjerovatno je puhalo unutra pa su zatvorili.  Da, sheme su identične al neznamo ko je prvi počeo, dal Celje ili Trolej taman negdje sa ovim modelima 395-399 (malo ranije došli 390-394).

A možda je Sanos napravio tu seriju te boje pa se Trolejevcima svidjela boja i ostavili je sve do danas???
Zapravo ( kao sto je kolega Shole rekao ), prvi su u novoj shemi, negdje u ljeto 1980. stigli Mercedesi o317 ( gbr. 390-394 ). Ta serija i serije Sanosa S110 ( 395-399 ), S14 ( 400-404 ) imali su krem liniju ispod prozora, ali ne i dolje, dok je od prve serije MAN SU220 ( 405-409 ) krenula shema i sa donjom krem linijom
Prva serija S110 je bila u komplet sivo-plavoj shemi ( 385-389 ). Ovi su po karakteristikama indentični seriji 395-399 koja je u originalu stigla u narančastoj shemi bojanja. To je jedina serija uz o317 i S14 koja je stigla u Trolej i u plavoj i u narančastoj varijanti.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

conecto

Može se postaviti i pitanje koliko je Izletnik imao buseva u toj boji jer koliko se ja sjećam njihovih međugradskih (za lokalne stvarno ne bih znao) bili su u bijeloj boji (što se uostalom vidi i ovdje na nekim slikama).
Ako je ovaj trolejovski Sanos bio samo jedan (ili možda samo nekoliko njih) moguće da je lagerski bus za nepoznatog kupca pa su ga obojali u tu boju (da ne stoji proizvodnja dok nema narudžbi), ili su ga namijenili Autotroleju a ovi nisu htjeli FAP-a unutra pa ga je ipak kupio Izletnik, ili nešto treće...
Nekad su uglavnom sve firme imale svoje karakteristične boje, ali bi neki bus pod raznim okolnostima završio u "krivoj" firmi, npr. sjećam se jednog TAM-a iz Croatiatrans Zlatar koji je kao nov stigao tamo u bojama Čazmatransa.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

shef

Imali su oni itekako puno narandžastih buseva. Samo jedan primjer:

http://leandrotavolare.fotopic.net/p54002869.html

Negdje su postojale slike i njihovih Ikarusa IK160, ali sad...
Sve u svemu, ova boja na TAM-u mi je više Libertas, nego Autotrolej, ali možda je i do kvalitete i starosti slike.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

conecto

OK, ovo zadnje je bilo više pitanje ili pretpostavka nego neka konstatacija jer ja stvarno ne znam kakvi su busevi u Celju bili tada.
A GDJE JE POANTA?

medo

vidiš.. kad smo kod toga, kad su u libertas došli 7 tamova 260a116 g.b. 181-187 nisu bili u ovakvoj boji nego u tamno crvenoj skoro kao temeljna boja, tek su negdje 1998 lakirani u narančastu (naravno oni koji su ostali) a prije njih je došao jedan potpuno bijel gb. 180 koji je kružio kao probni autobus po gradovima pa ga libertas otkupio, e da isto tako crveni su došli i posljednji su220 62 i 63, i još su imali bijelu ili krem ne sjećam se više traku pri dnu autobusa, ako sam dobro shvatio ta dva su došla zajedno sa nekom zagrebačkom pošiljkom, conecto bi to mogao znati.

tramvajac 92

conecto

Samo su u ZG 1988. došla tri SU 220 u bijeloj boji (a ne u crvenoj).
A GDJE JE POANTA?

Shole

conecto

Nisu, full bijeli od glave od glave do pete.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Pardon, moj lapsus. Bilo je par plavih SU220 sa crvenom crtom.

conecto

Citat: Shole  u Siječanj 11, 2011, 12:02:04
Pardon, moj lapsus. Bilo je par plavih SU220 sa crvenom crtom.

Samo oni prvi s dvoja vrata iz 1979. i prva dva s troja vrata iz 1980., svi kasniji dolazili kao novi bez crvene crte.
A GDJE JE POANTA?

medo

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 10, 2011, 20:25:55
To je bila serija od 5 komada za nepoznatog naručitalja.
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=3819.0

e to je to, znam da sam s nekim već o tome pričao, samo ne znam zašto su u dubrovnik došli u crvenoj boji, a u zg u bijeloj, znači da je naše netko usput lakirao, ista boja kao i tamovi poslje njih.

conecto

Samo da ne bi bilo zabune, ovaj bus sa slike nije "Autotrolejov", već su novine uz tekst koristile tvorničku sliku prototipa koji je završio u "Certus" Maribor. Serijski npr. nisu imali ovakve prozore i još neke detalje.
A GDJE JE POANTA?

Mirta

Ovo je skinuto s http://www.zmiz.hr/.
Uz veliku pomoć kolege iz Rijeke koji je to našao, a po njemu je to 1993. ili 1994. Iako su u prvom planu zametske maškare, znači pusna sreda je, taj dan zvončara nema, a na slikama ima nešto i te kako zanimljivo.

Ugibalište kraj kokošinjca i TAM GB 50X (?).

Glavno zametsko raskršće i GB 40X (?).

Nadamo se da se autori fotografija neće ljutiti.
Nikad ne reci:"Nikad!".