Buduće nabavke autobusa - rasprava

Autor smogovci.bbb2, Kolovoz 21, 2015, 23:00:23

smogovci.bbb2

@421 Po ovom Pravilniku u Zagrebu niti jedno stajalište autobusa nije propisno označeno. Osim oznaka ZET-a (stajalište autobusa) kojim se ne smije označavati stajalište i prometni znakovi i ZET-ove oznake nisu postavljene ispred stajališta autobusa nego unutar stajalište gdje se autobus zaustavlja (prednji kraj vozila). A i ova minimalna udaljenost stajališta 20 m od raskrižja mislim da nije ispoštovana (pada mi na pamet Selska-Jadranski most, smjer NZG) na mnogim lokacijama u Zagrebu
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tamlover

Recimo da se kod uspostave novih stajališta poštuje pravilnik, a postojeća stajališta, osobito starija, u mnogo slučajeva ne odgovaraju jednom, više ili nijednom kriteriju.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Ne bih se složio: čitaj članak 14,alineja 3 i članak 15, alineja 1
http://www.zet.hr/UserDocsImages/Dokumenti%20i%20obrasci%20za%20preuzimanje/Odredbe%20i%20pravilnici/Odluka%20o%20prijevozu%20putnika%20u%20javnom%20prometu.pdf
Recimo na liniji 220 u Dugavama je samo stajalište kod heksagona OK po dužini,ostala su predviđena za 12m bus123 i stiješnjena  između rasvjetnih stupova, pa ne znam kad su zadovoljavali Zakonske ili druge kriterije
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Hmm, to stajalište po pravilniku bi trebalo biti L= 59,2 m. Ako dobro gledam po karti, 10 m je kraće.

smogovci.bbb2

Genijalno. Ova odluka nije usklađena sa Pravilnikom. Ne, to je HR >hammer<

smogovci.bbb2

Evo filmić da malo maštamo o autobusima koje ZET neće kupiti (i kako bi moderatori foruma opravdali svoju funkciju te isti obrisali) :)evil

lussin

Pa daj zašto zatrpavaš ovaj podforum ovime kad ima predviđen podforum za to? Tebi je očito želja provocirati svih dok ne dobiješ po nosu i onda se čudiš zašto

smogovci.bbb2

Ja ovaj podforum nisam niti otvorio. Otvorio ga je Ivan na moje ime. Iz njemu znanih razloga. Pa molim da primjedbe uputite njemu kao i zahtjev da se ovaj podforum ukloni sa foruma. Lp hi

Paško

Više je dosta. Ako imaš nekih privatnih razmirica s Ivanom (ako ih imaš proizlaze samo iz vlastith frustracija), imaš PP pa tamo filozofiraj. "Podforum" (ovo je jedna jedina tema) je otvorio tamlover da bi se (uglavnom) tvoji postovi mogli negdje smjestit i ograničit na vlastiti sadržaj, a to je potrajalo možda pola minute i jednostavna je radnja koju moderatori rade svakodnevno.
Ivan je zbog vaših p*zdarija i otišao, a ti to vrlo dobro znaš.
Trudim se pročitat sve što izađe iz Zagreba i vidim da voliš provocirati. Daj uozbilji se i ne pretveraj podforum u vlastitu igraonicu

*Mogao sam (i bilo bi pravilnije) da ti o ovome pišem preko PP, ali ovako svi vide*
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Shole

Provokatora najviše  boli kad ga se ignorira.  Molim ubuduće da se zanemare (ne brisati, samo ignorirati) postovi dotičnog i problem će biti riješen.  Vjerovatno će si otvorit još 2,3 profila pa će raspravljat sam sa sobom.  Nećemo ni to brisat, nego će mu valjda jednom doć do mozga da je kreten

smogovci.bbb2

smogovci.bbb2

Vidim da moderatori (shole) smiju vrijeđati članove foruma bez sankcioniranja od strane drugih moderatora. Toliko o (ne)poštivanju pravila foruma. Lp, kreten :)evil

Ivan

Da ne visim tu predugo jer očito se i dalje vrte iste gluposti, i kratko kažem nešto o autobusima koji bi se mogli kupiti (druge rasprave neću ni spominjati jer netko si je očito složio dugu priču u glavi u koju više nemam potrebu ulaziti), što se tiče Lion's City GL -a mislim da u odnosu prema ostalim zglobnima s dužinom 17,9-18,0 ili Citaru G III kojem je sad normalna dužina 18,125 ne može imati velike probleme ako vozi na 109, razlika je 80-62,5 cm što je širina jednog reda sjedala, nikakav razlog za puno brige kad vidimo gdje sve drugdje autobusi stoje... Kao odgovor na konkretno pitanje, bez obzira što ih je hrpa izvan stvarnih propisa, vidim samo tri ugibališta kao problematična - Zagorska smjer jug (gdje je veći problem da se konstantno netko parkira dok ide na kiosk više nego što smeta sam zglobni bus), izlazno u Dugavama / Hribarov prilaz (koje se rijetko uopće treba koristiti ali ponekad se nađu dva busa tamo, da je vozni red bolji i bolje promišljeno stajanje na Črnomercu linija bi kao kružna imala manje stajanja u Dugavama a vozač više odmora na adekvatnijem terminalu Črn) i Abramovićeva, kao i prethodna kratka a u zavoju (iako je tamo svejedno slab ostali promet pa će teško imati posljedice ako busu rep malo strši, no da se mene pita tamo bi se nepotrebno ugibalište moglo i izravnat a ostavit samo obično stajanje na kolniku kako to ide na Selskoj, a 3 trake na širokoj Sv. Mateja odgovarajuće prilagoditi), te dvije-tri uostalom imaju ionako problema za svaki zglobni ali nisu kritična prema svemu čega ima po gradu, ostale stanice su sasvim dovoljno dobre, i po Dugavama, i na nedavno sređenim SDSR smjer sjever ili Baruna Filipovića, zadnjih godina malo poboljšana su sad uredna, a duga ugibališta po Av. Dubrovnik i SRNJ i ostala na Selskoj u koja sva stanu dva solo busa (tj. u stvari kako zapravo idu stvari, kad se nekom žuri znaju stajati i dva zglobna da drugi malo strši na cesti) ne mogu pokazivati neke probleme za tih nekoliko decimetara a stao bi i 4-osovinac s cca 20 m, kao što naravno ni stajanje na desnoj traci po Selskoj kod kojeg nema razlike ne radi probleme.

Uglavnom, razlika je većinom zanemariva a nije ni jako veliki napredak za kapacitet, ali ako se namješta natječaj MAN-u onda bi možda i mogli staviti GL jer dužinu 18,75 ima manjina proizvođača na tržištu. :P

To što grad ne ulaže da se dalje i sustavno i propisno unaprijedi infrastruktura za JGP na više mjesta, to je problem koji s ovim gradonačelnikom nećemo riješiti, uglavnom sve što možemo pobrojati na 109 da nedostaje za tih 75 cm je zanemarivo u usporedbi s npr. konkretno Desinićkoj i Hanamanovoj na 118 u smjeru A gdje ne stane ni solo bus pa je ugibalište više komplikacija za putnike koji moraju stati na kolnik jer se bus teško može približiti pločniku a za ostali promet ima malo koristi jer bus je na pola kolnika, ili uopće nepostojećim rubnikom ili bilo čime što se može smatrati stajalištem negdje po Jalševcu ili Borčecu a da ne nabrajam malo dalje od Zagreba gdje je stajanje u blatu uz kolnik standard (bitno da su mnoge jedva postojeće stanice u poljima s 0-3 putnika dnevno dobile nadstrešnice od 80.000 kn jer je tamo bilo najlakše (s manje rješavanja ostalih komunalija) ulupat novce da bi neki rođo jamijo).

Ivan

Inače, ako su oni brojevi o 22 busa točni, ne mogu dokučiti čemu bi služio još jedan turistički, g.b.5 samo skuplja prašinu u Podsusedu, a 9 i 430 također jedva ičemu služe (doduše mogli bi super raditi redovni posao u V. Gorici ali to nikog nije briga).
Vikendom i ljeti kad bi za dodatne turističke trebalo biti najviše posla ionako posebni prijevoz mogu više nego zadovoljavajuće obavljati školski Regiji i Marbusi, ili uostalom i Classic Ü.
Dakle čini mi se kao tipična rastrošnost bez cilja i razloga, osim ako netko ne navede da zaista imaju neki novi i vrlo konkretni plan.

smogovci.bbb2

Novi MB Citaro NGT, u Zagrebu jednog dana, možda