Tipovi autobusa na linijama 2016. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor leonardo123, Siječanj 05, 2016, 15:27:33

Diermeech

Citat: tramvajac 92  u Listopad 13, 2016, 11:30:18
3 NG312 na 134!
151,152 i 154. Otkad su Citelisi počeli voziti ovo nisam vidio.
Ali zato ima vise citelisa na 109-ci nego inače ( radnim danom)

MAN truck bus

Vjerovatno na dvokratnim jer su jučer sve bili MAN NG 312 na dvokratnima. ;)
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

MAN truck bus

182  na 109 neobično za vikend na 109 Ajde preko tjedna na dvokratnim ali ovo je  buljo
P.S ima na boku reklamu CCC
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

Jučer je g.b.142 bio na 131, a zglobni su pokrivali i sve ostalo što ne moraju poput 120 i 124, viđao sam ih prošli tjedan i na 123...
:P Gluposti.

tramvajac 92

Na 123 znaju po meni prečesto zalutati. Čini se da su solo masovno pokrepali, pa zglobni voze sve kaj se može.

Diermeech

Citat: tramvajac 92  u Listopad 16, 2016, 11:25:49
Na 123 znaju po meni prečesto zalutati. Čini se da su solo masovno pokrepali, pa zglobni voze sve kaj se može.
Vrlo moguće... imamo li kakvog "insajdera" iz APP da nam to potvrdi :D ?

MAN truck bus

Ili je samo došao novi disponent koji još dobro nije upućen. ;)

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Listopad 16, 2016, 11:25:49
A općenito ZET ima previše zglobnih još od kasnih 90-ih kad je došlo puno i polovnih i novih, jedina nestašica koje se otad sjećam je bila u Dubravi oko 2004.-2006. kad su na 217, 219 i 234 vozili solo... No višak se nastavio s pretjeranom nabavkom 2009., u Podsusedu opet više nego u Dubravi.

Ovih 10 zglobnih koji se kupuju je praktički dovoljno da upotpuni realne potrebe za skoro svim zglobnima iz 90-ih koji idu u rashod jer jednostavno treba biti više solo u prometu na 10-ak linija, možda treba još 5-10 komada zglobnih u sljedećih 5 godina, ali trebali su zapravo nastaviti s planom o kojem su pričali prije nabavke, 30-ak solo i time uštede...
Mislim da bi s sljedeća velika nabavka trebala biti 5 zglobnih, 12+ midi i 20 LE-a, a onda možda kao opcija u istom ugovoru kad serija 2003. počne u većem broju otkazivati postupno ili za 2 g. još 20 LE-a da pošteno pokriju slabije punjene i prigradske linije umjesto da je "tradicionalna" praksa da je midi samo za 105, a prigradsko = nebitno dakle višak (ili otpad) s gradskog iako je tako neudobno i skuplje, no dobro, OT i puste želje (samo želje iako bi bilo jeftinije i za kupovinu i za održavanje, no što glavešine znaju... i kad toliko "vole" Iveco tu bi Crossway LE vjerojatno bio bez namještanja najpovoljniji a i za kraće verzije bi mogli staviti CNG što nisam vidio da netko drugi nudi na manjima a Iveco je stalno imao i nekad s Europolisom i s Urbanwayem 10 pa bi bio jedini i bez takve borbe, no tko bi to znao, pogotovo ako je plaćen da nešto zna o tržištu autobusa -.-)
Znam, offtopičarim. :P

Diermeech

Kad ih već imaju "na bacanje" onda nek voze na linijama na kojima su zglobni stvarno potrebni... a takvih ima...

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

421

Citat: MAN truck bus  u Listopad 16, 2016, 19:49:09
Ili je samo došao novi disponent koji još dobro nije upućen. ;)

nnee disponent (lat.), opunomoćenik, ovlaštenik, koji samostalno i s vlastitom odgovornošću obavlja određene poslove.
(u slučaju ZET-a, disponent vozačima piše službe)

thumbs dispečer (engl.), osoba (središnja ustanova ili organ) koja iz jednoga mjesta upravlja prometom (želj., zračnim), raspoređuje el. energiju, ili pak upravlja cijelim tokom proizvodnje u nekome mehaniziranom poduzeću.
( u slučaju ZET-a,  dispečer (prometnik u pogonu) je osoba zadužena za pravovremeni izlazak, zamjenu i povratak autobusa na linije, evidenciju i raspoređivanje vozača u pričuvi, evidenciju o događajima u prometu ...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

CONECTO430

Idem samo jednu stanicu :D

citaro

421

Citat: citaro  u Listopad 18, 2016, 20:44:14
Visak zglobnih i onda uspiju puknut solasa na 215...
bus123 338 povlači s neke linije, a potrebe za kapacitetom zgloba na 215 nisu tako izražene, pa je to bolje i racionalnije nego da se dovlači zglobni  bus123 iz garaže. Pitanje je da li postoji pričuvni vozač za takav čin. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

ne znam bas da nisu izrazene, pa ima tamo dosta putnika...inace jucer sam ostao iznenađen kad sam vidio 2 polaska 214 prenatrpana...ipak su pogodili i ne vozi se bus prazan okolo naokolo
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

CONECTO430

Citat: 421  u Listopad 18, 2016, 20:51:19Pitanje je da li postoji pričuvni vozač za takav čin.

Pa ako je vozač u pričuvi mora biti spreman na bilo koji čin,ako nije spreman sta će takav u ZET-u?
Idem samo jednu stanicu :D