Novi vozni redovi 2016.

Autor smogovci.bbb2, Siječanj 28, 2016, 14:34:58

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

>hammer< Ljeto II od 11.07. (provjerena informacija isto ko i za 04.07. dakle još jednom za mene  >hammer<  rofl )
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 04, 2016, 14:12:58
>hammer< Ljeto II od 11.07. (provjerena informacija isto ko i za 04.07. dakle još jednom za mene  >hammer<  rofl )
Al ja sam to vidio na internom dijelu al nisam ni na jednoj lini primjetio da se smanjio raspored.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Zašto  onda u zaglavlju piše:
RASPORED RADA LJETO - U prometu od 04.07.2016. godine
U prometu od: 13.6.2016. - 4.9.2016.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Očito su na nekoj liniji nešto mjenjali, išao sam gledati na 236 Kampus Borongaj, ali ona ipak nije.

marin

Kakvo ljeto II, netko se igrao pokvarenog telefona. Na 136 se miče jedan vozni red na LJETO II, dok se danas nije to dogodilo. I 109 ima potpuno isti raspored i 10 v.r-ova.

dominik,

Ali zato ide od idućeg tjedna,može se provjeriti na ZET-ovoj stranici pod voznim redovima. ;)

smogovci.bbb2

Da, izgleda da ide od 11.07 a ne od 04.07 buljo

smogovci.bbb2

zmjene u polascima linije 282

Izmjenjuje se raspored vožnje autobusne linije 282 ( Sesvete - Novi Jelkovec) te će od ponedjeljka, 11. srpnja, autobus radnim danom iz Sesveta polaziti u 5.15 sati umjesto u 5.20 sati, a nedjeljom se uvode dodatni polasci u 5.15 sati iz Sesveta te u 5.30 sati iz Novog Jelkovca.
Izvor: http://www.zet.hr/default.aspx?id=9076

smogovci.bbb2

Obustava linije 275

Zbog smanjene potražnje i u skladu sa ljetnim voznim redom, autobusna linija 275 (Sesvete - Sesvetska Sopnica) neće prometovati od ponedjeljka, 11. srpnja, do nedjelje, 4. rujna.
Izvor: http://www.zet.hr/default.aspx?id=9077

smogovci.bbb2

Od danas je u primjeni vozni red ljeto II. Naravno bez službene obavijesti od ZET-a. Znači redukcije na lin 109, 220, 221 (radni dan, subota). Na 218 radni dan. Ima i na lin 269. Lin 275 obustavljena do jeseni. Eto, nadopunite niz ako ima još linija koje su od danas reducirane hi

tramvajac 92

APP :

105 - 1 bus subotom, 18.06.
109 - 8 buseva radnim d, 11.07., subota 4 busa, na pregledu voznih redova ne prepoznaje subotu i vodi je pod radni dan.
110 - 3 busa radnim d., 13.06.
114 - ne vozi od 13.06.
115 - 4 busa radnim d., 11.07.
118 - 4 busa radnim d., 11.07.
119 - 1 bus radnim d., 13.06.
120 - 2 busa radnim d., 13.06.
121 - 3 busa radnim d., 13.06.
123 - 2 busa radnim d., 13.06., uništen vozni red s intervalom 25 min
125 - 2 busa radnim d., 13.06, intervali 20-25 min
127 - 2 busa radnim d., 13.06.
128 - 3 busa radnim d., 13.06.
131 - korekcija intervala na 30 min, 13.06.
132 - privremeni vr, 23.06.
133 - privremeni vr, 13.06., 2 busa
134 - 2 busa radnim d., 13.06.
136 - 2 busa radnim d., 11.07.
142 i 143 spojene 13.06., 1 bus
145 - ne vozi od 13.06.
146 - 2 busa radnim d., 13.06.
168 - privremeni vr, 24.06., 1 bus
172 - 8 buseva radnim d., 13.06
176 - 6 buseva radnim d., 13.06.

Masnim slovima su označene nove redukcije.
APP - 5 buseva (1 solo), ukupno ušteđeno 21 autobus (+2 zbog radova) i 2 minibusa.

STIB

Od ponedjeljka je opet u primjeni jesenski vozni red.
Ne biste vjerovali, ali na stranici ZETa su postavljeni novi vozni redovi (dvostruki) za sve linije kod kojih se nešto mijenja.
Nisam vidio da ima ikakvih većih promjena u odnosu na uobičajene jesensko/zimsko/proljetne intervale.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Izgleda da se linija 277 razdvaja na lin. 277 Sesvete - Ses. Selnica i 284 Sesvete - Ivanja Reka, vozi vjerojatno isti bus...

Donekle smislena ideja pošto je dosad 277 bila prilično glupa, no mislim da mora biti jednostavnije. Mreža linija u Sesvetama postaje toliko besmisleno gusta a autobusi su toliko prazni da negdje mora zvoniti za uzbunu i jednostavno treba smisliti nešto bolje, ne znam tko ovo smišlja i još manje tko odobrava...

Bilo bi jednostavno samo produžiti 216 do tvornice Sljeme (kao Sesvete T2, ne treba infru terminala jer vozač ima WC itd na Kvatriću) koja trenutno ima ista vozna vremena kao i polasci za Dumovec, ne znam zašto ne iskoristiti vrijeme i ne olakšati stanovništvu Starog Jelkovca dolazak do grada, a okolni put u Sesvetama je 10 minuta gubljenja vremena, ne znam čemu.

Onda bi se 277 mogla spojit s voznim redom 278 koja jednako rijetko vozi a krug je 12 minuta i eto, jako jednostavna računica, jedan bus manje.

Ili može i 277 i 278 ostat s po jednim busom ali voziti u Dubec jer to jedino može donijeti putnike, 277 za Selnicu (a možda i Dumovec i Ikeu) može samo proći kraj Sljemena a isto vrijeme potrošiti na put u Dubec umjesto da ljudi nemaju vezu s tramvajem a da je 70% linije potrošeno na prelaženje 300 m udaljenosti od kolodvora do Sljemena preko Ljudevita Posavskog.
Još da se sredi prelazak pruge kod Starog Retkovca i mogla bi usto voziti kroz Sopnicu zamijeniti još i 275, i eto i tu bus manje...

Jednostavna rješenja koja bi štedila novce i/ili privukla puno puno više putnika jer direktni bus je bitan kad tako rijetko vozi, jer s ovim linijama za Sesvete stanovnici radije pješače na 216, 269, 281 ili koju već liniju (ili jednostavno ne koriste ZET) nego da gube vrijeme na besmisleno presjedanje.

Uglavnom ovime terminal Sesvete ima čak 6 linija koje se ne spajaju na tramvaj dok je u svima popunjenost katastrofalna (mislim da odvojena 284 sigurno neće značiti veliki skok), a prolaze kroz dosta gusto naseljene kvartove, takvi a čak i manji kvartovi kao Granešinski Novaki, Graberje pune bus svakih pola sata, a i Branovec -Jalševec ili Bizek na dužoj liniji nekako na pune i dva busa na liniji jer se spajaju na neki logični terminal, dok su ovdje svi autobusi čisti gubitak... Zašto onda nove linije formirati na glupoj ideji sekundarnih terminala Sesvete i Vrapčanska al. kad to ne funkcionira, i kad u istom gradu postoji 100 linija koje mogu biti pozitivan primjer?
Treba učiti iz grešaka a ne dalje forsirati iste krive ideje koje tek tako odnose autobuse i vozače a donose gubitke, dok su putnici opravdano nezadovoljni.

smogovci.bbb2

Ovako će uskoro razdvojiti i liniju 159. Putnici iz O. Obreža jamraju kaj na S. most moraj preko Strmca Odranskog a ovi iz Strmca pak jamraju jer bus prvo vozi u Obrež pa tek povratno njima good_boy