Vozni park (2)

Autor Bari, Srpanj 13, 2015, 19:35:29

Filemona

Ima li 688 neki poseban mjenjač? Zvuči jako melodično, da ne bih rekao ZF-ovski

MB Citaro

dobro bi rekao, je ZF ali nezz koji

Bari

688 ipak dobio RI-210-ZF
KREPAT MA NE MOLAT !

M.A.N. boy

Eto sad mu i na tablici piše čiji mjenjač ima haha, baš se pogodilo  ;)

Boki651

Nekoliko utisaka steknutih proteklih dana po g.br.

802 - jad i bijeda, bus se unutra doslovno raspada, a sad cijelom nizu škripanja i lupanja treba dodati i neugodnu škripu koja se čuje kad se bus ljulja, kao da netko spužvom briše staklo. To je toliko glasno da se čuje glasnije i od lupanja unutra.

699 - pjeva sve u 16, zapravo zviždi, to nije njegov prirodan zvuk.

Urbanway zglobni na 32 - nešto struže prilično glasno kad se doda gas i to se čuje i unutra i vani, zvuk je kao da bus koči, a zapravo nije tako. Usput pitanje vezano za Urbanwaya, primjetio sam da u solo vozilima ono unutarnje ogledalo (krajnje desno) vozača bude potpuno izokrenuto. Šta samo smeta ili?

716 - pravo osvježenje je nakon drmusanja i lupanja u Irisbus i Iveco kantama sjesti u takvu lađu. Ne kažem da nema lupanja unutra, jer se mora nešto rasklimati po ovim našim cestama, ali je osjetno uglađenije, dublji tonovi, nema klepetanja kao u "zelenima" gdje se čak i stakla u oknima tresu i proizvode zvuk kao da netko vitla užetom po zraku.. U spomenutom Citaru radio bi se čuo bez problema, što nije slučaj u prvima, gdje radio u salonu mora biti navijen do daske da bi ga se čulo pored dodatne "glazbe".

lussin

Iz 116 se cuje glasno lupanje iz motora (ispricavam se zbog nedostatka nasih slova, trenutno nemam hrvatsku tipkovnicu)

Shole

ako škripi kad se bus ljulja onda su selenblokovi.  Žviždanje na MAN-u je ili do turbine ili do kolektora,  Urbanway - rezonanca, nešto negdje lupka pa kad se pogode frekvencije onda je izraženije.

Boki651

Hvala na stručnim opservacijama. Ovo za ogledalo ne znaš da li je ciljano? Također me zanima što je to u prikolici Urbanwaya na rukohvatu suprotno od predzadnjih vrata, izgleda kao stop puce, ali je crne boje i ima nekakve rupe?
Kad budem u prilici slikat ću.

Shole

Ogledalo je glupo postavljeno, ako uđe netko viši lupi glavom u njega,  a često se to desi i samom vozaču ako je više građe i ako je milijon put ušao u bus nutra-van i zna da je tamo ogledalo.  Jednostavno totalno promašena pozicija.

Bocko

Jučer sam se dva puta vozio u plinašu na petici.
Vozač koji je bio u popodnevnoj/večernjoj ili je novi ili nije neki vozač. Zaboravlja otvoriti sva vrata na stanici (kod Bille/Plodina za gore), a i ne zna baš izlaziti sa stajališta te više vozi lijevom stranom ceste.
Kasnije, kada sam se vozio s istim vozačem do Konzuma baš je svom prijatelju komentirao kako mu ne valja plinaš jer "drži gas evo već 2s i ne kreće sa stanice".
To je i dosta loše kada kreće jer treba imati osjećaj za to a i za vozila koja se kreću po cesti.

Boki651

Prelistavao sam malo svoje fotke i iskopao dvije zanimljive. Nisu za temu 2016. pa ih postavljam ovdje,

još dok je 7a išao između grada u Ćićarijskoj:

uoči promjene trase

Boki651

U 811 rukohvat u šetnji, gornji dio skoro pa ispao. Jedva čekam da im prođe jamstvo pa da se pritegne sve kako treba, kao u Conectima.

Boki651

Rukohvat s gornje slike ni 15 dana nakon nije pričvršćen. To samo govori kolika se pažnja daje pregledu autobusa.

Nevezano za rukohvat, 813 trese i trza na nižim okretajima, a na višima se ništa ne osjeti osim snage.

Bocko

Kocka-585, stražnji dio je očajan, metalni rub uz prozor odvaljen, ovo je još "vraćen na mjesto" a s lijeve strane nešto na svakoj rupi jako udara, kao da je jedno od stakla rasklimano. Kocke su uvijek bile loše i neudobne no kada se prolazi preko željezničkog praga tamo je besplatna terapija protiv hemeroida :D

Uglavnom, bože sačuvaj.

mivano

585 je već dugo u raspadu. Mislim da on i 584 trebaju u rashod.