Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

qwertz

Nije neka slika al eto da se vidi

Paško

Bar nešto iako nisam fan folija. Prvo im stavljaju bijelu foliju pa na nju žutu? ??? Pretpostavljam da im onda neće stavljati reklame.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

qwertz

312

Intouro

Vamo Di je ovi hladnjak ili šta je već isto se vidi crveno i sivo

LukaST

Cek jel ostaje ovako bilo zuto ili ide cili u zuto ?

qwertz

Mislim da če ovakvi ostat,sve je nalipljeno i oznaka PROMET

Intouro

Šta mislite hoće li ovako biti obojani i novi autobusi?Žuto-bijelo.Neka nova prometova shema.Svakako je lijepa i zanimljiva.

smogovci.bbb2

Jel ovo obojano ili je lijepljeno ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Smogovac, ako je folija logično da je lijepljeno. Iako ne bi rekao da će biti bijelo-žuti. Ja bi rekao da je bus tvornički bijel, pa da su i Austrijanci lijepili folije i da će i Promet zalijepiti, ali će biti problem ljeti kad ljepilo popusti pa se to bude ruglo.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

dominik,

Ni je, pogledaj rešetku hladnjaka.

citaro

Malo morgen su Austrijanci lijepili folije... Autobusi su im vec bili dosli obojani u zeljenu shemu.

2062 036

Citat: AnteRegio  u Travanj 05, 2018, 15:41:14
Šta mislite hoće li ovako biti obojani i novi autobusi?Žuto-bijelo.Neka nova prometova shema.Svakako je lijepa i zanimljiva.
Ide redizajn sheme bojanja autobusa.

Intouro

Ova mu je nova shema ekstra.Šteta što nije boja već folija.

Intouro

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/539714/prometovi-busevi-izlaze-na-ulice-u-sasvim-novom-izdanju-bili-su-crveni-plavi-i-narancasti-a-pogledajte-kako-sad-izgledaju

Citat:
Prometovi busevi izlaze na ulice u sasvim novom izdanju: bili su crveni, plavi i narančasti, a pogledajte kako sad izgledaju

redizajn vozila
Piše N. L.

Foto Mario Todorić / HANZA MEDIA

Tvrtka "Promet" je krenula u redizajn vizualnog identiteta svojih autobusa, koji će, osim primjesa već prepoznatljive žute boje, dobiti i bijelu.
Za početak će u ovoj bijelo-žutoj kombinaciji biti devet zadnje nabavljenih rabljenih vozila, s tim da će u spomenutim bojama biti i svi budući novi autobusi koje ovo trgovačko društvo bude nabavljalo, te dio starijih koji su u dobrom stanju.
Zanimljivo je napomenuti kako su nove kombinacije boja rezultat lijepljenja posebnih folija, a ne prebojavanja vozila.
Kako nam kažu u javnom prijevozniku, došlo je vrijeme da se promjeni izgled autobusa, s obzirom da je zadnji redizajn bio još početkom 90-ih godina.

Naši stariji čitatelji se sjećaju da su prvi "Prometovi" autobusi bili crveni, pa svijetlo plavi, zatim jedno kratko vrijeme narančasti i potom žuti.

Paško

Prijašnje bojanje, kakvo se koristilo od 2003. godine (ne od 1990. kako članak kaže), bilo mi je puno bolje. Općenito je danas trend da su autobusi danas jednobojni jer im se jedna boja bolje slaže sa zatamnjenim staklima. Žuta boja ljepša je od monotone bijele, a više bi se i uštedjelo kad bi autobusi bili u jednoj boji. Dakle, drago mi je da su C2 osvježeni, ali prijašnje bojanje više mi odgovara.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!