Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Citaro O530

Hoće to na neki način utjecati na ove citare koje imamo i na one koji nam tek trebaju stići?

Paško

Vrlo vjerojatno nikako.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Nitko

Jeli poznato kako se sada okreće linija br. 18? S obzirom da je u promet puštena ul. Hrvatske neovisnosti.
Hoćeli onda biti šta s produženjem linije br.18 do Sirobuje što je se govorilo?

Intouro

Na kružnom toku ispred praone.

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/omikron-pokosio-cetvrtina-djelatnika-prometa-boluje-od-koronavirusa/121201

Citat:OMIKRON POKOSIO Četvrtina djelatnika Prometa boluje od koronavirusa

Splitski Promet je na koljenima zbog koronavirusa. Od 230 vozača koliko ih je dnevno na raspolaganju, preko 50 ih je odsutno ili zbog oboljenja od koronavirusa ili su u samoizolaciji.

Ništa bolje nije ni u administraciji, potvrdio nam je direktor Miroslav Delić, također pozitivan na koronavirus.

- Otprilike četvrtina djelatnika je odsutno zbog bolesti. Udio zaraženih u postotku je zapravo isti kao na razini Dalmacije - kazao nam je Delić.

Zbog izvanrednog stanja, smanjili su broj polazaka, ali ipak ne toliko drastično.

- Možda 20-ak u popodnevnim satima, a svi jutarnji polasci u sate kada djeca idu na nastavu su pokriveni. Nadam se da neće eskalirati - završio je direktor.

Paško

Naljepnica na koju sam naišao na stanici nasuprot Općine. Ne znam baš koja je bila autorova namjera, ali nadajmo se da će se natpis jednog dana i ostvariti. Zanimljiv je i (neuspjeli) pokušaj "dijaloga" s Prometovim znakom.

netko

Screenshot sa facebooka.
U biti arhiv SD.

Ovakvi restorani i kuhinje su bili tipčni za ex. YU tvornice i industriju.

S obzirom da Promet to nije jel ikad zaživio restoran i kuhinja i ako je do kada.?
Jer pretpostavljam da danas to sigurno nije u funkciji nego prazan prostor ili možda čak pretvoreno u urede.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Postojala je menza itekako, a dokad je radila, ne znam. Osamdesetih je još bilo.

Nitko

https://slobodnadalmacija.hr/split/nezaposleni-evo-posla-promet-trazi-12-radnika-otvaraju-se-brojna-radna-mjesta-i-u-hnk-split-a-i-jedno-u-javnoj-vatrogasnoj-postrojbi-puljak-sve-odobrio-i-zahtjeva-izvjestaj-1169854

Upravi Prometa potpisao je suglasnost za zapošljavanje djelatnika putem ugovora o radu na određeno vrijeme, uz mogućnost zapošljavanja na neodređeno vrijeme i to, baš tako piše, "kako bi se radni procesi odvijali u kontinuitetu".

Javni gradski prijevoznik tako će zaposliti deset vozača, jednog tehničko-tehnološkog organizatora, te dipl. ekonomist pripravnika za potrebe Sektora za zajedničke poslove. Uprava društva će morati raspisati javni natječaj i potom dostaviti izvješće gradonačelniku.

Citaro O530

Promet je napravio jedan zanimljiv video o korištenju mobitela tijekom vožnje autom i korištenjem javnog prijevoza kao sigurniju alternativu. Objavili su video na facebooku, a u glavnoj ulozi je #048.

https://fb.watch/bs_fiCOvbF/

XDonald

https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fsiri-se-snimka-brutalnog-napada-u-prometovom-autobusu-mladic-na-liniji-kroz-kastela-divljacki-napada-muskarca-pred-sokiranim-putnicima-udara-ga-nogom-u-glavu-1176713&h=AT1WDu_RGd8Ds0e4EftJkB9ts7ekVksg3i-SQDJ6T9l_yOfRgD78PjdBBWX3C0nAnGvbeVcH6IUJOnAeNUathYbx0DGaqtxTDsxTZroUiXxdg3-RnRR8_ztTKbr1OyK_bSOJ

Pojavila se snimka brutalnog napada u Prometovom autobusu: mladić na liniji kroz Kaštela divljački napada muškarca, pred šokiranim putnicima udara ga nogom u glavu

U Prometovom autobusu na liniji kroz Kaštela zabilježen je novi incident. Društvenim mrežama kruži snimka brutalnog napada mladića na starijeg muškarca s kojim se najprije verbalno prepucavao, a potom ga snažno odvalio nogom u glavu. Nasrnuo je na njega neviđenom agresijom i nastavio ga udarati šakom po glavi. Sve se događalo u autobusu punom putnika, javlja Dalmatinski portal.

Prizori iznimne brutalnosti sve su šokirali. Žene su zavrištale, a nekoliko putnika je priskočilo prema napadaču. 

'Ej stani, dosta je. Prestani.'

Napadač se vratio na svoje mjesto i rekao napadnutom: 
'Dopašu raspali. Sam si tia batina. Aj začepi.'

Video traje nepunu minutu, a u prvom dijelu se čuje što je prethodilo napadu. 

'Šest puta sam mu reka', govori vidno uzrujani mladić koji stoji na nogama i raspravlja se sa svojom žrtvom i ženom koja ga pokušava smiriti. 

'Nije bolestan, nego mu treba batina', kazao mu je muškarac s kojim se zavadio. 

'Pa triba ti batina, dobro si reka...'
I onda je krenuo fizički napad. 

Direktor Prometa Miroslav Delić za Dalmatinski portal je kazao kako Služba sigurnosti istražuje slučaj, no da im nije bilo ništa prijavljeno, a vozač u zadnjem dijelu 18-metarskog autobusa nije zamijetio da se išta dogodilo. 

Brutalnim napadom bavi se i policija koja na okolnosti događaja provodi kriminalističko istraživanje.

Paško

Novosti sa koje je iznio gradonačelnik:

- Novi autobusi trebali bi biti isporučeni u lipnju.
- Novi ticketing bi se po roku trebao uvesti isto u lipnju.
- Neki od starih autobusa mogli bi se pokloniti gradu prijatelju Mostaru.

Moji komentari i dodatne informacije: Od toga je najsigurnija prva točka, što ne znači da će sve stići u ili do lipnja. Rok za drugu upitan je ponajprije zbog globalne nestašice čipova, ali infrastruktura se već postavlja u neke autobuse (npr. par Crosswaya LE). Treća točka isto je upitna jer treba dobiti dopuštenje nekoliko institucija.

Nitko

Citat: Paško  u Ožujak 18, 2022, 15:38:28
Novosti sa koje je iznio gradonačelnik:

Rok za drugu upitan je ponajprije zbog globalne nestašice čipova, ali infrastruktura se već postavlja u neke autobuse (npr. par Crosswaya LE). Treća točka isto je upitna jer treba dobiti dopuštenje nekoliko institucija.
Kako izgleda ta ibfrastruktura u unutrašnjosti, ako netko bude u mogućnosti jeli može slika.
Ja se osobno nadam da će treća točka proći jer bi bilo stvarno šteta da se bacaju neki busevi koji bi sada došli na red.

Citaro O530

Citat: XDonald  u Ožujak 18, 2022, 13:56:42
https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fsiri-se-snimka-brutalnog-napada-u-prometovom-autobusu-mladic-na-liniji-kroz-kastela-divljacki-napada-muskarca-pred-sokiranim-putnicima-udara-ga-nogom-u-glavu-1176713&h=AT1WDu_RGd8Ds0e4EftJkB9ts7ekVksg3i-SQDJ6T9l_yOfRgD78PjdBBWX3C0nAnGvbeVcH6IUJOnAeNUathYbx0DGaqtxTDsxTZroUiXxdg3-RnRR8_ztTKbr1OyK_bSOJ

Pojavila se snimka brutalnog napada u Prometovom autobusu: mladić na liniji kroz Kaštela divljački napada muškarca, pred šokiranim putnicima udara ga nogom u glavu

U Prometovom autobusu na liniji kroz Kaštela zabilježen je novi incident. Društvenim mrežama kruži snimka brutalnog napada mladića na starijeg muškarca s kojim se najprije verbalno prepucavao, a potom ga snažno odvalio nogom u glavu. Nasrnuo je na njega neviđenom agresijom i nastavio ga udarati šakom po glavi. Sve se događalo u autobusu punom putnika, javlja Dalmatinski portal.

Prizori iznimne brutalnosti sve su šokirali. Žene su zavrištale, a nekoliko putnika je priskočilo prema napadaču.

'Ej stani, dosta je. Prestani.'

Napadač se vratio na svoje mjesto i rekao napadnutom:
'Dopašu raspali. Sam si tia batina. Aj začepi.'

Video traje nepunu minutu, a u prvom dijelu se čuje što je prethodilo napadu.

'Šest puta sam mu reka', govori vidno uzrujani mladić koji stoji na nogama i raspravlja se sa svojom žrtvom i ženom koja ga pokušava smiriti.

'Nije bolestan, nego mu treba batina', kazao mu je muškarac s kojim se zavadio.

'Pa triba ti batina, dobro si reka...'
I onda je krenuo fizički napad.

Direktor Prometa Miroslav Delić za Dalmatinski portal je kazao kako Služba sigurnosti istražuje slučaj, no da im nije bilo ništa prijavljeno, a vozač u zadnjem dijelu 18-metarskog autobusa nije zamijetio da se išta dogodilo.

Brutalnim napadom bavi se i policija koja na okolnosti događaja provodi kriminalističko istraživanje.

Kako mediji vole preuvaličavati...Znam ja tog čovjeka iz viđenja, praktički mislim da ga većina zna. Uglavnom je pijan a gdje god da je, uvijek radi neke probleme...Sam sam svjedočio takvim situacijama.