Mercedes-Benz Conecto G II

Autor man323, Studeni 02, 2016, 02:08:55

MAN truck bus

Al kako kad nema dozvole na tabli?
P.S nadam se da će nam neko snimiti vožnju.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

man323

Ovaj Conecto je nastao kombinacijom dijelova, i dizajna Citara prve generacije (uključujući facelift) i ponešto su mu preuzeli iz srednjepodnog Conecta koji se proizvodio prije ovih niskopodnih Conecta.

shef

Naši imaju potpuno drugačije dizajniran stražnji kraj. Ovakav prvi put vidim. Usporedite po slikama, od Ljubljane nadalje.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Zadnji kraj ovisi od motora koji je unutra.

C2

Ovo je redizajn od euro 6-ice, a vi u Ljubljani imate starije.

man323

Citat: shef  u Studeni 28, 2016, 21:55:51
Naši imaju potpuno drugačije dizajniran stražnji kraj. Ovakav prvi put vidim. Usporedite po slikama, od Ljubljane nadalje.
Malo su kombinirani i dizajn 2. generacije Citara sa ovim na krovu.
A branik je kombinacija facelifta 1. generacije i 2. generacije.
Nitko nije primjetio da je zadnji display montiran unutar autobusa.

amalok.95

Vozio sam se u 739 i mogu rec da sam ugodno iznenaden  ;D

man323

Tvrtka Star import d.o.o je, kao glavni distributer Daimlera AG za Hrvatsku, zadužena za održavanje Conecta tijekom jamstva proizvođača. Također je ova tvrtka zadužena za rješavanje svih jamstvenih slučajeva, kao i kulance na autobuse (kao što je i EUROline u tadašnje vrijeme bio glavni trgovac za facelift Citare).
Jamstvo na autobuse traje 12 mjeseci ili 100.000km*, na pogonsku grupu (motor, mjenjač, i osovine) 36 mjeseci, dok je jamstvo na šasiju pruženo punih 6 godina od početka uporabe, tj. od preuzimanja.

(*Ovisno što prije nastupi.)

Boki651

Ne znam u kojem sam se vozio, ali također sam ugodno iznenađen, zapravo sam i očekivao dobar bus. Rezak muški motor, iznutra se čuje dosta drukčije u odnosu na Conecta1 ili Citare. Prostora za sjedenje dosta, udoban, ne pre tih, ali treba se čuti malo, iako kad stoji na mjestu vrlo tih. Zanimljiv položaj motora, pa jedinu zamjerku stavljam na "konzervu" na kraju busa. Kad troje jačih ljudi sjedne jedno pored drugog, izgledaju smješno natiskani jedan, s time da onaj do stakla može zaboraviti da će ustati sa svog mjesta i izaći iz busa bez da kompletno digne ostatak ekipe. Klupa koja je naslonjena na motor (nasuprotna sjedala) možda ipak malo prestisnuta, ali ok.
Ništa ne lupa i ne klapa, prozori čvrsto u oknima bez vibracija, krovni paneli čvrsti, fora mi je "stop" gumb na trećim i četvrtim vratima, vanjski dizajn odličan, naročito zadnjeg kraja. Sve pohvale!
Jedno pitanje, da li je vanjski gumb u funkciji na trećim i četvrtim vratima ili to mora vozač uključiti?

Bocko

Nije loš. Pod je dosta ljepši. Tih je. Vrata su ok, kao i prostor.
Mana mi je što ne zasvijetli stop tipka na vratima gdje je stisnuto nego na svim vratima zasvijetli stop tipka. Kod vozača ne žmiga gumb gdje je najava pa uvijek otvara sva vrata iako se izlazi samo npr. na zadnjim vratima.
Ujutro i sada popodne su bila otvorena mala vratašca ispod "vrata/pregrade" od vozača s donje desne strane. Ispod cvikaliratora.

citaro

Citat: Bocko  u Prosinac 01, 2016, 18:46:31
Nije loš. Pod je dosta ljepši. Tih je. Vrata su ok, kao i prostor.
Mana mi je što ne zasvijetli stop tipka na vratima gdje je stisnuto nego na svim vratima zasvijetli stop tipka. Kod vozača ne žmiga gumb gdje je najava pa uvijek otvara sva vrata iako se izlazi samo npr. na zadnjim vratima.
Ujutro i sada popodne su bila otvorena mala vratašca ispod "vrata/pregrade" od vozača s donje desne strane. Ispod cvikaliratora.

Nemate privolu?

Bocko

Nemamo što?
Na starom Connectu iznad vrata na kojem se putnik najavio za izlazak zasvijetili crvena lampica.
Dok je vraćeni Citaro imao, da je vozaču žmigao gumb vratiju gdje se putnik najavi pa ako mu žmiga samo srednja vrata, otvori samo ta na stanici.
Dok sada kod novog Connecta G2 to uopće nije podešeno, pa kada putnik pritisne najavu/stop na srednjim vratima, crveno stop zasvijetili na svim vratima a niti se kod vozača ne signalizira koja vrata su najavljena.
Pa sada na svakoj stanici kada se najavi putnik otvara sva vrata (a vani hladno).

MAN truck bus

Privola ili ti dozvola kad stisnes stop na vratima onda kad vozac to pretisne otvore se vrata i zatvore se putem senzora.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

citaro

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 01, 2016, 21:07:16
Privola ili ti dozvola kad stisnes stop na vratima onda kad vozac to pretisne otvore se vrata i zatvore se putem senzora.

Da, vozac stisne gumb/prekidac i otvaraju se samo ona vrata na kojima je stisnuto tipkalo stop, a zatvore se ili sama putem senzora kao sto veli MAN truck bus ili prisilno opet tim istim gumbom/prekidacem.