Mercedes-Benz Conecto G II

Autor man323, Studeni 02, 2016, 02:08:55

ikar

Citat: tramvajac 92  u Studeni 28, 2016, 14:05:46
Fotka godine bi bila da se uspije uhvatiti skupa Citara i Conecta  ;D

Mislim da to neće biti moguće... danas su odjavljeni i plan je da danas ili sutra napuste Rijeku. U kojem smjeru - nemam informacija...

Bari

Bome sam se ugodno iznenadio vidjevši ih rano ujutro na linijama. Bez govora i poziranja, bez ikakvih prezentacija što je čudno kad su nas na njih navikli unazad nekoliko isporuka.

Tri nova Conecta G danas na linijama

735

737

739

KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Hvala ljubaznom bivšem kolegi forumašu na vožnji...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Boki651

Citat: Bari  u Studeni 28, 2016, 16:42:09
Bome sam se ugodno iznenadio vidjevši ih rano ujutro na linijama. Bez govora i poziranja, bez ikakvih prezentacija što je čudno kad su nas na njih navikli unazad nekoliko isporuka.

Ne bi bilo prvi put da busevi voze neko vrijeme, a tek onda dođu na paradu. Možda tako bude i ovaj put.

Bocko

Lol, nisu mogli naručiti ružnije i veće stop gumbe :D

lussin

U Zagrebu su bili s onima ko u Citarima I, a ti su se zaglavljivali

Bocko

A pazi ovo, kraj ulaznih vratiju stavili stare, male gumbiće a na ostala vrata ove ogromne krkanske.
EDIT: Da li žmiga tipka za otvaranje vrata kada netko stisne stop?

man323

Koliko sam vidio sa slika, ovi Conecti su miješanci Citara prve generacije, Citara facelift, i jednim dijelom starih Conecta.

ikar

Citat: Boki651  u Studeni 28, 2016, 18:12:14
Ne bi bilo prvi put da busevi voze neko vrijeme, a tek onda dođu na paradu. Možda tako bude i ovaj put.

Parade neće biti. Tako je ugovoreno sa MBom...

man323

Zna li itko tko je uvoznik ovih Conecta? Pretpostavljam da će ih u jamstvenom roku održavati u AK Šop.
Ne čudi me što nema parade. Lijepo bi bilo da je ima, ali se Mercedes dobro opekao sa facelift Citarima 2009. godine, pa bi pomalo bilo sramotno da se održi nekakva parada. Morate imati na umu da su oni morali otkupiti Citare i zamijeniti ih sa Conectima G euro 6.
A još uzmimo u obzir da su Citari 7 godina bili u upotrebi, i da su vječito u početnoj fazi bili po servisima.

Avtomontaža

Danas sam se vozio sa 739 na šestici. Bus je odličan, udoban, nije bučan,dobro vuče i iznenadilo me što su naručeni s prostorom za kolica kod trećih vrata. Jedino što mi se ne sviđa su mala okrugla STOP tipkala koja nisu baš imuna na vandale(Ima li MB u ponudi normalna STOP tipkala kao što imaju Urbanwayi i Citelisi?).

man323

Ako platiš, onda i dobiješ stop tipkala po želji, nije nužno da su Mercedesova tipkala...

Bocko

Pa na slikama gore su baš velika stop tipkala.

Nego, nitko nije odgovorio, jel žmiga gumb kod vozača kada netko stisne stop?

tramvajac 92

Citat: Avtomontaža  u Studeni 28, 2016, 19:16:17
Danas sam se vozio sa 739 na šestici. Bus je odličan, udoban, nije bučan,dobro vuče i iznenadilo me što su naručeni s prostorom za kolica kod trećih vrata. Jedino što mi se ne sviđa su mala okrugla STOP tipkala koja nisu baš imuna na vandale(Ima li MB u ponudi normalna STOP tipkala kao što imaju Urbanwayi i Citelisi?).
Ima, mi u Citarima imamo takve.

Citat: Bocko  u Studeni 28, 2016, 19:28:12
Pa na slikama gore su baš velika stop tipkala.

Mene više bodu u oči ove tipketine za otvaranje vrata, ko da je tablet instaliran.

421

Očigledno su tipkala na 3 i 4 vratima iznutra i izvana  kompromis, jer je  bus123 predviđen za otvaranje vrata izvana i iznutra.
Ono bitno nalazi se iznad vrata, pod poklopcem, nevidljivo za putnike .
No uz firkant, i to se lako otkrije.
Bit će da ima mogućnost otvaranja/zatvaranja kao ZG citari.
Nadam se da ste dobili prevedeni manual, štošta se tamo nađe...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln