Mercedes-Benz Conecto G II

Autor man323, Studeni 02, 2016, 02:08:55

Shole

Tri položaja. Na sredini se otvaraju oba krila

Lion's Driver

Da...imaju...al mislim da funkcija djeluje samo na prednja vrata i najcesce se koristi kada desno krilo (gledano izvana) sluzi samo za vozaca...ako ima svoju odvojenu kabinu  ili sl... inace nema ni to smisla

kico101

Citat: Lion's Driver  u Siječanj 15, 2017, 11:22:39
inace nema ni to smisla
Ima, kada bakula stoji naprijed i škica karte. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

Sad me ovo podsjetilo kako su se nekad blokirala krila u starim TAM-ovima. Stavi drvenu letvu i vozi.  ;D

man323

Citat: Shole  u Siječanj 15, 2017, 11:18:14
Tri položaja. Na sredini se otvaraju oba krila
Nisam obraćao pozornost na to. Izvini, moja greška. Hvala na ispravci!

MAN19464

Tko dovozi nove autobuse, dal vozači Autotroleja idu po njih u Zagreb ili je neka druga šema? Sa koliko kilometara na satu stignu u Rijeku?

Shole

VEGA je dovela ove Conecte i odvela Citare facelift.  Po neke Ivece smo išli sami, a neke su dovel iz Resnika njihovi ljudi. 

Bocko

Da li mi se čini no kao da sam ih prve dane vidio više na cesti nego sad.
Su svi ispravni, voze li?

Ivan

Citat: Lion's Driver  u Siječanj 15, 2017, 11:22:39
Da...imaju...al mislim da funkcija djeluje samo na prednja vrata i najcesce se koristi kada desno krilo (gledano izvana) sluzi samo za vozaca...ako ima svoju odvojenu kabinu  ili sl... inace nema ni to smisla
To su čudne turske (ili možda ima negdje i u ostatku Istočne Europe) sheme s tim da vozač ima svoja vrata kao i kod nekih starih Conecta u Hr. Iako se doduše tako efektno blokira "prednji peron" i oslobađa pogled udesno i u desni retrovizor i bolje izbjegava vandalizam, malo je ipak pretjerano jer se slično može postići i pomičnom šipkom i pregradom na kabini, a vozač onda jedva vidi karte...

Pretpostavljam da gašenje jednog krila vrata služi prije svega zato da vozač bliže pregledava karte, da, mislim da je recimo na prigradskim linijama to odlična stvar ako kroz 1 h vožnje kroz bus prođe 50-ak putnika. Recimo Samoborček i Autoturist imaju dosta autobusa s 2 prednja krila i redovito ne otvaraju lijevo. To su radili recimo i kod ZET-a u prilično isključivo prigradskom APVG dok sredinom prošlog desetljeća nered u tarifnom sustavu nije razj... disciplinu i vozača i putnika.

Mislio sam da je to prilično standardno u novim autobusima. Puno ZET-ovih autobusa to ima iako se rijetko koristi, ali dobro dođe kad je hladno ili vruće a bus duže stoji parkiran (zapravo se koristi i prerijetko jer većina ostavi nepotrebno otvorena 2 krila vrata na -15° ili +35°, iako nije čudno jer ima i pametnjakovića koji ostave i na svakom okretištu sva vrata otvorena kad je hladno ili dok klima radi  ::|, netko drugi plaća gorivo a i koga briga ako je putnicima zima ili ako će klima izgubiti efekt)

421

Citat: Ivan  u Veljača 03, 2017, 16:22:45
Mislio sam da je to prilično standardno u novim autobusima.
Ne, to je opcija i ovisi o naručitelju.
Citat: Ivan  u Veljača 03, 2017, 16:22:45
Puno ZET-ovih autobusa to ima iako se rijetko koristi, ali dobro dođe kad je hladno ili vruće...
Netočno, s tim smo se prvi put susreli u O305icama. Verzije od O405 do Citara to nemaju, dok samo dva citelisa koji su prvi došli imaju tu mogućnost, City također to nema.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Nije istina od O405 do Citara imaju NG 313 i NL 263 (2003 i 1999).
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Čovjek priča o onome što je imao priliku voziti u APD.

MAN truck bus

Pa bili su i MAN NL 263 2003 u APD ;)
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

Citat: 421  u Veljača 03, 2017, 21:38:51
Netočno, s tim smo se prvi put susreli u O305icama. Verzije od O405 do Citara to nemaju, dok samo dva citelisa koji su prvi došli imaju tu mogućnost, City također to nema.
Pa napisao sam "puno", ne "svi", no eto, očito se radi većinom o MAN-ovima.

Shole

Big deal.  Neki busevi to imaju tvornički, a neki na zahtjev.   ZET nažalost nije na toj razini da to traži.  Oni koji to imaju očito imaju po defaultu