Slike autobusa 2017.

Autor MAN truck bus, Siječanj 04, 2017, 20:44:22

tramvajac 92

Već dosta dugo NL263 deru prigrad. NG312 su većinom do zadnje nabavke zglobnih vozili gradske linije. Većina gradskih linija nema puno kilometara, ni 300 dnevno. Plus još dvokratni, oni u 2 smjene i tak.

Prigradske okreću više kilometara, recimo na 165 okrene bus oko 500 km. Ti sad računaj, 200 km više pa tak par godina.

Ivan

To je potpuno normalna razlika između starijih solo i zglobnih u ZET-u (do 2009. s novijima solo osim par iznimaka nije bilo toliko jer su vozili gradske dok nisu došli do 10-ak godina), a sada i između plinskih Citelisa i ostalih jer sad i skoro polovica APP dizelaša koji izađu u promet vozi 172 i 176.

U Velikoj Gorici ako natankani bus poslije 17 h vrate u promet a ranije nije vozio dvokratnu nego dvije smjene u jednom danu može preći i 600 km.
Mislim da inače sa Savskog mosta većinu autobusa koji su vozili prve dvije smjene na prigradskim linijama vraćaju u APP a oni koji su bili na dvokratnima nastavljaju do ponoći dok kod gradskih većina vozi tri smjene a rijetki dvokratni voze samo dvokratnu... Ne bih rekao da je razlika baš 200 km, mislim da se većinom radi o razlici između 350 km u dvije prigradske smjene i 250 u tri gradske i to se ipak skupi.
Iako, postoji i par uvjetno rečeno gradskih linija (ne napuštaju naselje Zagreb iako ima dijelova bez stanovnika) poput 116, 123, 208, 209 koje sigurno mogu nabijati preko 350 km u tri smjene.

ManNLNG

EUROBUS AV120

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Svibanj 03, 2017, 17:55:21
Iako, postoji i par uvjetno rečeno gradskih linija (ne napuštaju naselje Zagreb iako ima dijelova bez stanovnika) poput 116, 123, 208, 209 koje sigurno mogu nabijati preko 350 km u tri smjene.
Konkretno, računal sam pred neki dan, za 791 na 116, taj pređe oko 440 km rd i subotom a u ned samo oko 375.

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Tomek

180

209

558 - Holjevac ga gleda s lijeve strane (gbr 209 ispred)

748

758

MAN truck bus

MAN Lion's City

Kockice na
216

107

Mercedes Benz Citaro na
225

Citaro na 225=675
"kartu imamo?"

Osoblje

Danas u Mariji Bistrici, nije ni čudo da na nekim linijama gdje inače voze solo danas prometuju zglobnjaci kad su i Lion's Cityji angažirani u turizmu :D

822DoDo

kaj to nije bilo neki dan? ili je bilo i neki dan i danas? jer ja sam vidio dosta Classica i Cityja na izvanrednim prijevozima 4.5. i imali su te papire zalijepljene
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN truck bus

Evo današnje slike

Vaše mišljenje valjaju li ili ne?
"kartu imamo?"

tramvajac 92

Zadnje dvije super, prva dobra, kocku ti je sunce malo pokvarilo.

Shole

I na prvoj i na drugoj je nebo pokvarilo sliku. Treća i četvrta odlične što se kvalitete tiče, al nastoj malo kadrove šarat, ae uvijek isto. Ovdje su ti praktički 4 identične slike.  Uvijek bus ukoso od napred-desno.   Ovdje je nema, al recimo odlična ti je 533 na Glavnom kolodvoru

tramvajac 92

Dok čekamo nove Ivece da tablice dobiju, jedna brzinska sa okretišta Podsused-most.

CONECTO430

16 na 105 i malo prekrasne okoline!

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

MAN truck bus

Današnje
(Evo malo raznoliko za kolegu Alexa212)
507 na 107/1

777 na 109/9

159 na 109

158 na 109

554 na 220