Slike autobusa 2017.

Autor MAN truck bus, Siječanj 04, 2017, 20:44:22

421

Dva davatelja leasinga, dvije financijske kuće, dvije lokacije TP > ne pije vam vodu ova GI i GG numeracija.
Više bih volio LPP model označavanja kroz registracijske pločice: LJ LPP xyz iliti u našem slučaju sa slike:
ZG ZET 589, ZG APD 589, ZET APD 589 ...
Nije se još našla osoba u ZET-u koja bi takvo što realizirala, iako prijedlog možda postoji, mada sumnjam u to.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Lion's Driver

Preljepi su...  perfeto Nadam se da će i Split iskoristit štogod od tih fondova al moram napisat kako mi se gade te reklame... Kao da se politika reklamira. Podsjeća me na one GRASove Conecte i Manase šta su naznačili donaciju... Nadam se da će šta prije maknit političko ruglo.

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Listopad 26, 2017, 20:49:53
Više bih volio LPP model označavanja kroz registracijske pločice: LJ LPP xyz iliti u našem slučaju sa slike:
ZG ZET 589, ZG APD 589, ZET APD 589 ...
Nije se još našla osoba u ZET-u koja bi takvo što realizirala, iako prijedlog možda postoji, mada sumnjam u to.
Prvo mi je imbecilno plaćati dodatno za registraciju po izboru a drugo recimo kad autobus iz bilo kojeg razloga ostane bez registarske oznake više tu istu ne može ni dobiti. Tako da ti je prijedlog klinac
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 27, 2017, 00:22:50
Prvo mi je imbecilno plaćati dodatno za registraciju po izboru a drugo recimo kad autobus iz bilo kojeg razloga ostane bez registarske oznake više tu istu ne može ni dobiti. Tako da ti je prijedlog klinac

1. ZET nije privatna osoba
2. Zakoni nisu nepromjenjivi
3. Ako funkcionira vani (vec navedeni LPP, u Zürichu recimo zadnje 3 znamenke na registraciji odgovaraju garaznom broju), moze i u HR (vidi 2.)

MAN truck bus

Ovo nije normalno! Ne znam koji je specijalac došao na ideju stavit solo na polazak u 7:00 iz Ivanje Reke! U tom autobusi i dok je zglobni je gužva a kamoli ne sada!!

589 na 222/2
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Citat: citaro  u Listopad 27, 2017, 00:47:59
1. ZET nije privatna osoba
2. Zakoni nisu nepromjenjivi
3. Ako funkcionira vani (vec navedeni LPP, u Zürichu recimo zadnje 3 znamenke na registraciji odgovaraju garaznom broju), moze i u HR (vidi 2.)
I u HR možeš naručiti reg. ozn. po želji što se dodatno plaća ali ako slučajno izgubiš reg. pločicu sa vozila (ili je netko otuđi ili iz već nekog razloga) istu više nećeš dobiti (poništavaju se). I koji je onda smisao naručivati posebne reg. oznake
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Ja sam protiv posebnih oznaka kao u LPP, ali sam za uklapanje garažnog u tablice (kao biodizeli).

MAN truck bus

Malo kockica...

"kartu imamo?"

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 27, 2017, 09:20:39
I u HR možeš naručiti reg. ozn. po želji što se dodatno plaća ali ako slučajno izgubiš reg. pločicu sa vozila (ili je netko otuđi ili iz već nekog razloga) istu više nećeš dobiti (poništavaju se). I koji je onda smisao naručivati posebne reg. oznake

Koji je smisao ponavljanja? Ajde da i ja onda ponovim.
1. ZET nije privatna osoba. Jel MUP i HV dodatno placaju tablice?
2. Zakoni nisu nepromjenjivi.
3. Ako u Zürichu bus koji izgubi tablicu moze dobiti identicnu, zasto bi to bio problem u Zagrebu (vidi 2.)

Shole

Postoje tri vrste "posebnih" tablica po želji:

-  2000 kuna (prije bilo 7 i nešto tisuća) što god želiš da piše, npr  ZG-ZET-589
-  278 kuna kombinacija brojeva i slova koja je unaprijed moguća, a nije još zauzeta, npr  ZG-0589-xx,  ZG-5890-xx ........
-  redovna cijena,  izabereš na tehničkom pregledu ili na MUP-u u hrpi trenutno ponuđenih one koje ti se sviđaju i pašu ti iz samo tebi znanih razloga,  npr  ZG-1589-GL,  ZG-5890-GL.....

Za registarsku pločicu koja se izgubi može se dobit nova sa istom kombinacijom, ali je procedura prilično komplicirana. Nešto slično kao kad osobnu izgubiš.  Mora se prijavit na MUP-u, pa mora bit na oglasnoj ploči ..... i nakon 3 mjeseca možeš dobit istu.  U ta 3 mjeseca ćeš vjerovatno imat X puta problema s policijom gdje ti je jedna pločica. Puno jednostavnije onda dođe odmah uzet novi komplet sa drugom kombinacijom brojki i slova

tramvajac 92

E točno to. Kao što je 165 ZG 7165-AZ, točno vidiš da ima garažni, a ne platiš ništa više. Ili ako već ima neke posebne potrebe, onda ta za 278 kn. Nije baš da ima ZET love na bacanje.

Robert

[quote
1.Jel MUP i HV dodatno placaju tablice?
2. Zakoni nisu nepromjenjivi.
3. Ako u Zürichu bus koji izgubi tablicu moze dobiti identicnu, zasto bi to bio problem u Zagrebu (vidi 2.)
[/quote]
Koliko znam MUP i HV plaćaju reg.pločice po redovnoj cijeni samo su različite numeracije i boja (npr MUP ima 020-XXX ili HV XXX-HV). Ukoliko bi bile potrebne posebne tablice to je moguće ugovoriti samo postoji problem gubitka ili krađe pločice. Tada je praksa da se dodjeljuje novi broj pločice pa tako bi i garažni broj prema tome trebalo mijenjati.
Istina, moguće je ponovno kupovati pločicu s istim brojem ali dok se ne dodjeli ista vozilo mora od prijave gubitka 30 dana voziti s jednom reg pločicom te je tek tada moguće dobiti isti broj ali ta praksa se rijetko primjenjuje radi moguće zloporabe izgubljene tablice.
Isto tako postoji problem narudžbe malog broja reg pločica koju bi trebalo čekati jer ako se pločice rade po narudžbi ne mogu biti isti dan gotove osim ako već ima izrađenih pločica koje su pohranjene u MUP-u.
Tako da je na kraju jednostavnije napraviti tehnički pregled, dobiti pločice u stanici, otići na ovjeru u MUP i vozilo za sat vremena može biti na cesti.
Na biodizelima mislim da su sasvim sloćajno dobivene reg pločice koje se poklapaju s garažnim brojem jer su 2003. godine slova na pločicama bile od AO do AZ.
Jedino bi trebalo ažurirati garažne brojeve tako da ne bude "praznih brojeva" između serija ali i to ne vidim kao neki problem. To je stvar ZET-a. Ako je njihovo poslovanje i dodjeljivanje garažnog broja propisano nekim pravilnicima onda tako valjda treba biti.

citaro

Citat: Robert  u Listopad 28, 2017, 11:51:32
Koliko znam MUP i HV plaćaju reg.pločice po redovnoj cijeni samo su različite numeracije i boja (npr MUP ima 020-XXX ili HV XXX-HV). Ukoliko bi bile potrebne posebne tablice to je moguće ugovoriti samo postoji problem gubitka ili krađe pločice. Tada je praksa da se dodjeljuje novi broj pločice pa tako bi i garažni broj prema tome trebalo mijenjati.

O tome ja i pricam, ali ostatali ne citaju i ponavljaju jedno te isto. ZET je gradska firma, a ne privatno poduzece ili privatna osoba. Ako MUP i HV mogu dobivati posebne tablice po redovnoj cijeni, moze se organizirati da ih i ZET dobi.

Sto se tice gubitka ili kradje plocice, ne znam kako to ovdje u Zürichu rijesavaju, ali nekako ocito da, cim autobusi svoj cijeli zivotni vijek imaju iste plocice.

C2 zglobnjaci uvijek imaju kombinaciju 882 + gbr. Volvo Hybrdi 907 + gbr., i tako svi ostali tipovi:

MAN truck bus

Malo iz današnje vožnje...
334 na 216

438 na 280

662 na 282

587 na 212

Display sam ulovio u trenutku prebacivanja iz Dubec u Sesvete.
"kartu imamo?"

MAN truck bus

Danas na Miroševcu 547...
"kartu imamo?"