Setra

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:32:40

bridge

Ako je ovo serija 500 mora da je dizajner od nibusa dobio radno mjesto u Ulmu

erobuss

Najbolje bi bilo da inžinjeri iz Setre pročitaju na ex yu forumima kakav bi bus trebao biti pa da onda po vašim željama isti i naprave  >hammer<

Man lion's coach

Meni licno ovo licni na Nibus  ... Ja razocaran :/

tomekk

Ne možeš ovo uspoređivat s Nibusom pa ni s kakvim drugim busom.Svaki proizvođač u fazi testiranja nastoji maksimalno zakamuflirat svoj novitet pa tako i Setra.Potraži malo primjere ostalih te automobila i kamiona pa češ vidjet o čemu pričam.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Man lion's coach

Pa misim ovako kamuflirana .. retrovizori  su na njoj od serije 400 .. vidjet cemo jos ..

VISEON

Prednji far serije 500 comfortclass

Marek

Super izgleda,po meni.

Malo  o-0 ...koji li je ovo model?  :D

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

COVIK

Citat: Marek  u Veljača 16, 2012, 14:37:20
Super izgleda,po meni.

Malo  o-0 ...koji li je ovo model?  :D

http://i1150.photobucket.com/albums/o603/mariob1512/P1130196.jpg

Triba je Kerum ovakve modele naručit za obnovu voznog parka,a ne nekakve midi i mini buseve.Nebi onda bilo obustave prometa na snježni dan ;D ;D
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

erobuss

Na ovom linku se može vidjeti prototip Setre S 515 GT-HD i S 517 HDH

www.lineoz.net/forum/viewtopic.php?f=14&t=14435&start=75  bus123

shef

Eto, mnogi misle da je S412 UL jedini model Setre koji nosi ovu brojčanu oznaku.

Pred neko vrijeme jedan od članova (moja isprika ne sjećam se točno tko, mislim Avtomontažafan) me tražio da mu pojasnim kako raspoznati Setre S215HD proizvedene u Španjolskoj (popularne "Granade") od normalnih "Njemica".
Eto, sad znam odgovor i na to, Granade su uobičajeno imale motor MAN, a naprijed na masci samo natpis Setra bez K, te straga također natpis Setra bez Kässbohrer, tako su mi bar objasnili. EDIT: malo sam pronjuškao i druge izvore ovo definitivno nije točno!

No tražeći podatke o tome, naišao sam i na nju!

Dakle, Setra Seida S412 Cantabria. Da, ova maska s MAN-a je original, nije "budževina" kako bi rekli naši istočni susjedi. Motor je MAN od 400KS, instrumentna ploča je također MAN. Proizvedena je u vrlo malom broju primjeraka.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Kako to da nosi ime 412 kad je očito da je preostala limarija od serije 300 ?  Dal je možda na šasiji od 412-ice ?

shef

Ne, ovo se radilo ukupno negdje godinu i pol, od sredine 1996. do samog početka 1998. Po svemu je Setra serije 300 osim masci, instrumentima i motoru.

(c)Teutonic

shef

Setra je (opet - treći put za redom) službeni dobavljač autobusa za Europsko nogometno prvenstvo.
Bit će što za potrebe reprezentacija, što za potrebe organizatora isporučeno ukupno 40 vozila i to 19 x S415 GT-HD, 15 x 416 GT-HD, 1 x 417 GT-HD,  2 x 419 GT-HD, te 1 x 417 HDH i 2 x 431DT.
Poslije prvenstva ići će u redovan promet kod svojih vlasnika, poljskih prijevoznika Sindbad i Raftrans, te austrijske grupacije Blaguss.

Izvor:Evobus

(c)Teutonic

Tomek

Serija 300 i 400 zajedno poziraju