Setra

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:32:40

busfan

Aleks ova od Simplona nije 431DT ;D

Aleks_Beograd

Koja je onda Setra?Skoro sam je  video na Autobuskoj stanici u Beogradu,izgleda impresivno.Steta sto nisam imao digitalac da je uslikam.No bice prilike obecavam.A sto se tice Simplona vise na www.simplon.rs Skoro su kupili novog Travega bele boje.Znas kako lepo izgleda.... ;D ;D ;D

Aleks_Beograd

Setra 431 DT.Izgleda strava zar ne.namucio sam se da nadjem ovakve fotke,ali se isplatilo.... ;D ;D ;D ;D

busfan

Citat: Aleks_Beograd  u Prosinac 13, 2008, 14:02:13
Koja je onda Setra?Skoro sam je  video na Autobuskoj stanici u Beogradu,izgleda impresivno.Steta sto nisam imao digitalac da je uslikam.No bice prilike obecavam.A sto se tice Simplona vise na www.simplon.rs Skoro su kupili novog Travega bele boje.Znas kako lepo izgleda.... ;D ;D ;D
Travego im je izgleda oduzet, a u Setri pogledaj unutrasnjost ono je 100% radjeno u Turskoj.
Pogledaj prozore, mislim da na ih na Simplonovoj ima vise

Pasa

Ne znam jeli mene oči varaju ili ovaj Travego od simplona ima klasičan mjenjač na podu a ne u tabli na sajle kao što je inače slučaj?? ???

erobuss

Citat: Pasa  u Prosinac 16, 2008, 20:35:17
Ne znam jeli mene oči varaju ili ovaj Travego od simplona ima klasičan mjenjač na podu a ne u tabli na sajle kao što je inače slučaj?? ???

Ovo je topic od SETRE

Aleks_Beograd

Nevaraju te oci nimalo.Ova tzv Setra na mom avataru nije Setra.Raspitao sam se malo,ovo je neki Vanhool koji je preradjen u Setru.I to je bas dobro preradjen,da ne poverujes.Ima motor od Setre 431.Takodje nosi retrovizore od Travega,a i zadnji kraj mu se razlikuje od original Setre.Ja iskreno nisam mogao da verujem,sve dok nisam otisao na AS Beograd da se sam uverim.neverovatno ali istinito..Ovih dana cu otici opet i napravicu neke fotke.Eh da umalo da zaboravim,kompletna unutrasnjost je preuzeta od Setre tako da je dobijena verna kopija....

erobuss

Čekaj, kontrolira li itko ovo što je prerađivano u Turskoj? Kako prolaze tehnički?
Kinezi su male mace šta ovi Turci rade. Još 431 sa vozačevim vratima. Bože sačuvaj!  :-X

Aleks_Beograd

;D ;D ;DRekoh ti ja Vanhool de Setra 431 DT.Nemam pojma ko kontrolisea ali su je odradili extra...retko ko moze da primeti da je preradjeno...Inace ova da kazem Setra svaki dan predje po 800km ??? ??? ??? na liniji Leskovac-Beograd-Subotica.Hmm...a pitam se kako je prosla tehnicki. i koliko je bezbedna?.. ;D ;D ;Djbt da vidis kakva je unutra,sve delux,kozna sedista,kuhinja,frizider,Tv dvd...ma sve full...

shef

Nisam baš pretjerano siguran da se ovdje radi o VanHool Astromegi. Prvi detalj koji me odvlači od toga su prednja ulazna vrata čiji gornji rub nije u ravnini prozora kao kod Astromege. Također ni ostalje proporcije karoserije ne odgovaraju.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Aleks_Beograd

Evo od mene je jednaS  316HDS u extra dobrom stanju i par fotki  S 416 HDH.... ;D ;D ;D

Aleks_Beograd

Citat: shef  u Prosinac 16, 2008, 22:06:33
Nisam baš pretjerano siguran da se ovdje radi o VanHool Astromegi. Prvi detalj koji me odvlači od toga su prednja ulazna vrata čiji gornji rub nije u ravnini prozora kao kod Astromege. Također ni ostalje proporcije karoserije ne odgovaraju.

Nemam pojma,imas li ti ideju sta bi moglo da bude ovo cudo?

erobuss

Što je najcrnje ova nazovi Setra od Simplona je bar 10 cm viša od originala. Najlakše se to zamjeti na zadnjem kraju autobusa, gdje je gornja rešetka za zrak na motoru veća od srednje.  ;D

busfan

Imali su 228 DT, pa da nisu nju preradili. A imaju i neki cudan spratni autobus sa prednjom maskom Tourisma ali je skoro kupljen pa ne bih rekao da je taj ???
I ono nije unutrasnjost iz 431DT, ni sjedista ni galerije.

A kad malo bolje razmislim i Travego mi je cudan, pogledajte kuhinju i dole pod. Ne djeluje mi kao nov autobus a koliko sam cuo oduzet je zbog mucke sa registracijom.
Ne znam sta bi bio problem sa registracijom da je nov Mercedes

Po meni su ovim ukaljali ugled firme, da su pametni pa uzeli polovnu 328DT ili Skylinera.
Ko zna kako bi se ovi turski ponasali prilikom ne daj Boze sudara, a putnici bi trebali znati u cemu se voze :-\

Aleks_Beograd

Moram se sloziti sa busfanom.U vezi Travega.Vrlo moguce da postoji neka mucka.Pogledajte slike unutrasnjosti na njihovom sajtu.Mesto kod vozaca,pogledajte rucicu menjaca.Ovo je nesto preradjeno.Svi znamo da da svi novi modeli buseva MB,Setre,Scania.Volvo imaju menjace gore kod volana,tj I-Shift....Druga stvar Travego ima mnogo vise dugmica na komandoj tabli i lepse izgleda.Da li je moguce da je ovo neko Kinesko cudo?Trece razmisljao sam nesto u vezi njihove Setre 431.Mozda je neka kineska kopija...Ili su Turci nesto budzili...