Mercedes-Benz

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:59

Tomek

Je, to je novi bus, vjerojatno jedan od zadnjih primjeraka.

Nick

hello everyone...
maybe i can`t post here videos... but i don`t know if i can...

in that videos you can see some citaro of Trieste Trasporti..
a citaro K 3 doors 10.5 mt and a citaro G 4 doors 18mt

I am sorry for the definition of the videos, but i was "newbie/beginner" about program for  get the the video in HD
MY YOUTUBE CHANNEL : http://www.youtube.com/user/tplTT

Nick

another videos about citaro 18 4 doors
enjoy it

MY YOUTUBE CHANNEL : http://www.youtube.com/user/tplTT

trucker

Za Evobus Grčka,u Solun otišlo 15 komada ovih četverovratnih Citara.Izgleda da je to samo dio nekog većeg kontigenta.Pa evo malo sličica...

Shole

Interesantan model.  Valda se radi o nekom poluprigradu jer su stolice skroz duple.  Otvaranje bočnih prozora mi je full interesantno, nisam još ovo vidio.  Šteta da nisi galeriju malo bolje poslikao,  ni to još nisam vidio ovako riješeno

trucker

E jbg,baš sam mislio da unutra nema šta posebno slikati.Bit će prilike opet valjda...ako bude išlo 90 komada kako govore,vozit ćemo ih opet.Nego,meni interesantna ona rampa za invalide,nisam to primjećivao u ovim ZET-ovim!?

Tomek

Citat: Shole  u Siječanj 13, 2012, 11:54:28
Interesantan model.  Valda se radi o nekom poluprigradu jer su stolice skroz duple.  Otvaranje bočnih prozora mi je full interesantno, nisam još ovo vidio.  Šteta da nisi galeriju malo bolje poslikao,  ni to još nisam vidio ovako riješeno

Pogledaj temu Autoturist - slike. Imaju 3 komada Neoplana N4016 koji imaju iste takve velike prozore jer su također bili namjenjeni za Atenu, ali su završili u Samoboru 90-ih

Tomek

Citat: trucker  u Siječanj 13, 2012, 12:18:06
E jbg,baš sam mislio da unutra nema šta posebno slikati.Bit će prilike opet valjda...ako bude išlo 90 komada kako govore,vozit ćemo ih opet.Nego,meni interesantna ona rampa za invalide,nisam to primjećivao u ovim ZET-ovim!?

Imaju i ZET-ovi, ali se skoro nikad ne koristi. Svega jednom u zadnje tri godine sam vidio da je vozač na G.Kolodvoru to koristio.

Shole

E da, i ova nova tipkovnica od mjenjača mi nije jasna. Takva je bila na Setri 415NF u Autotroleju.  Ler iliti "N" mora biti pritisnut, a koja je razlika kad je pritisnut i kad nije,  zar nije bus u oba slučaja u neutralu ?

trucker

Citat: Shole  u Siječanj 13, 2012, 14:59:51
E da, i ova nova tipkovnica od mjenjača mi nije jasna. Takva je bila na Setri 415NF u Autotroleju.  Ler iliti "N" mora biti pritisnut, a koja je razlika kad je pritisnut i kad nije,  zar nije bus u oba slučaja u neutralu ?

Ne razumijem,kako misliš "u oba slučaja"?

maky

A naviknuli smo na tastere na kojima kad stisneš "N" onda je autobus u leru, a tipka se vrati u početni položaj, a ovdje vidimo da je tipka "N" ostala pritisnuta...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Na starim tastaturama "N" je uvijek taster, a ostali su da tako kažem prekidači.  Znači njih kad pritisneš oni ostanu "dole", dok je neutral  obično tipkalo, odnosno nakon pritiska se vraća u početni položaj (i izbacuje ostale).  Kod ove verzije  "N" može biti pritisnut kao na slici,  ali isto tako kad bi ga sad išli još jednom stisnut on bi se vratio u gornji položaj.  I u kojoj brzini je bus tada ako je ovo sad NEUTRAL ?

conecto

I stalci za zastavice odmah tvornički postavljeni na pravo mjesto, tj. unutar gabarita vozila, a ne kao što ih ovi naši postavljaju sa strane pa zastavice završe na granju pored ceste. Sviđa mi se i Grammer vozačko sjedalo umjesto Isri, pa i ručno otvaranje svih vrata umjesto automatike što je za Balkan bolje rješenje.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

trucker

Jedan detalj koji me dosta iznenadio,skoro sam ga zaboravio jer sam ga slikao mobitelom odmah na polasku.Naime,vrijeme je bilo kišovito i u mjeraču okretaja je bila vidljiva vlaga.Malo mi to čudno za jednog Mecedes-Benz-a... ::|

Naravno,nakon sat vremena vožnje i grijanja-nestalo!

Cijena:210 000€

maky

Hmmm, ovdje lijepo vidimo i prijenosne omjere... Jesu li ovo sa 4 ili više brzina?!

U Splitu imamo zglobne Citare sa 4 brzine koji se na 80 km/h raspadaju i vrte preko 2000 okretaja...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!