Mercedes-Benz

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:59

sniff

Jedino što mi se sviđa je komandna ploča.Sjedišta su ok ,naslon za glavu je čudan.Ovo ogledalo me podsjeća na prigradske buseve...
Vanjski dizajn-ko' da je netko zakeljio njušku od Actrosa na King longa. Mogli su se potruditi na zadnjim svjetlima,"ukrali" su Setrine retrovizore i ručke na sjedalima.Previše je kockast.Ružna,agresivna Azijatska njuška,bolje bi napravio ja sa 13,5 godina ;D.

s431dt

Smijeh...sjedala odlicno izgledaju, komandna ploca super, vanjski izgled katastrofa
istina!!!

eh5

Inače prodaja novog travega počinje u ožujku ove godine ali samo za Tursku..za europu ostaje još neko vrijeme ovaj stari ...ali biće vjerovatno isti samo rhd verzija tj. niži model pošto se sva proizvodnja turističkih autobusa za EU tržište preselila u tursku tvornicu Hosdere u Istanbulu prije par godina. Uskoro stiže novi Tourismo isto from Turkey  :)

još malo slika...

Izvor:Otobüs Dünyası

smogovci.bbb2

A na podu autobusa linoleum, imitacija laminat. To je nadoplata ili će biti serijski buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

boro

Izgledom previše vuče na Kineske buseve

Avtomontaža

Ovi Turci će uništit Europsku autobusnu industriju skroz. I onda će se ovi iz Mercedesa čudit zašto im pada prodaja.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

Kada je svojedobno 2002. godine izašao Renault Megane II, reakcije su bile da bi trebalo zatvoriti dizajnera koji je napravio zadnji kraj kako je napravio. U 7 godina, Megane II u Coupe i Berline verziji prodan je u više od milijun primjeraka jer su se ljudi naviknuli na takav dizajn. Tako je i s ovim Travegom. Što ga više gledam, sve mi je ljepši.

Baš me zanimaju reakcije kad će izać novi dizajn Lions Coacha koji se već punih 13 godina proizvodi u jednom te istom dizajnu što je po meni dosadnjikavo.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

shef

S tim da su se (a propos turske proizvodnje) ti isti Meganei proizvedeni u Turskoj (Grandtour i Sedan) pokazali puno kvalitetniji od europske kombilimuzine.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

shefe, Grandtour model je Španjolac, ali stoji što si rekao. Negdje sam pročitao da je Renaultova najbolja tvornica po pitanju kvalitete proizvoda u Turskoj, a Fiatova u Poljskoj.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

zlepur1

Istina , isto kao što su i O302 i 303 najkvalitetnije izašli iz skopske tvornice.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

eh5

Shefe i Dreamwalker apsolutno se slažem s vama...nevjerovatno kako neki imaju predrasude... da Turci će uništiti autobusnu industriju?joj ajme meni a po čemu to po dizajnu?jer po kvaliteti nisu ništa lošiji a cijena je znatno niža,čak su neki modeli i kvalitetnije izrađeni kao što je i napisano već. Kako su vam se svidjeli na predstavljanju npr. novi Actros ili Setra serije 500 koji su made in germany evo meni nikako nisu sjeli barem po vanjskom dizajnu a vjerujem i velikoj većini imaju baš taj ,,kineski dizajn" kako neki kažu dok je unutrašnjost vrhunski lijepo napravljena,prehodni modeli su bili ljepši barem meni. A uostalom pogledajte taj znak od mercedesa koliki je na ovom novom travegu pa da je od kutije prodavao bih se  :D zna se šta  trokraka zvijezda predstavlja  kava

sniff

Srednja vrata su mogli stavit 0,5 - 1 metar dalje.
Je li će biti svi ovakvo visoki kao "hdh" ili malo niži kao "hd"?

lussin

To je isključivo turska (makar mislim da sam vidio jednu grčku) verzija "S"

eh5

Da već je napisano iznad to je turska verzija SHD povišena 46 sjedala dužina: 12m visina:3.9m pogon: Euro 6 Bluetec OM470 motor 428 KS (315 kW)  bolji su viši veći prtljažni prostor i unutarnja visina kod ovog je 2.1m ovo je turistički bus a ne gradski da mora bit nizak.

Za europu je RHD znači niži od ovog barem je tako bilo sa prehodnim Travegom...