ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

dominik,

Ako ti ne vidiš dnevna svjetla u braniku po danu a time ni samo vozilo, onda ti stvarno nemam nešto za pametno odgovoriti, osim da se zabrinem tko je sve u prometu. Mislim da je onda najpametnije donjeti zakon da moraš imati upaljena apsolutno sva svjetla po danu (maglenke, duga, kratka, pozicije, kutna, gabaritke) jer te onda svi vide i neće te nitko pogoditi, ipak ziher je ziher.
Ti koristiš auto toliko kao što se koristi prosječan bus ZET-a na godišnjoj razini?

421

Citat: smogovci.bbb2  u Siječanj 25, 2018, 23:54:50
Upravo tako Dominik, čemu tražiti led svjetla ako ih gospoda iz ZET-a ne znaju koristiti. Oni su čuli za led na cesti ili da se ohladi piće ili za smanjenje oteke kava
http://www.zet.hr/kontakti-276/276  ili javnost@zet.hr >
U najkraćem roku odgovorit ćemo na Vašu poruku koju nam možete uputiti putem obrasca.
Rado ćemo s Vama komunicirati i osobno, kao i putem telefona.
"Poštovani!
Zašto vaši vozači ne pale LED dnevna svjetla na autobusima?
smogovci.bbb2"

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Možda sam nedovoljno osjetljiv na važnost ove teme, ali stvarno više ne kužim kako vam se dâ još uvijek raspravljati o tome.   kava

dominik,

Morali smo još to malo "prožvakati" kao i ti u nekim drugim temama.

tramvajac 92

Mene više bode u oči kako se pojedini vozaju sa maglenkama po gradu. Ima upaljena kratka svjetla i maglenke naprijed.  glavauzid

dominik,

Da, to sam i ja primijetio u zadnje vrijeme, ali to nije kažnjivo. U svakom slučaju su nepotrebne i nema razloga i opravdanja da ih se koristi.

421

KWATCH
Iz važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 74/11)
Članak 108.
(1) Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno.
(2) Stražnja svjetla za maglu na motornim ili priključnim vozilima smiju se upotrebljavati samo po magli i u slučaju smanjene vidljivosti.
(3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bijele ili žute boje, a na stražnjoj strani crvene boje.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
@Ivan
Volimo te živcirati, naročito ja! good_boy
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

Dobri i, ti samo potvrđuješ moju tvrdnju.

421

Da, osim alineje 4 jer tvrdiš da: "ali to nije kažnjivo."

dominik,

Dakle kažnjive su stražnje kada nema magle, dok prednje nisu.
Ajde još jedanput pročitaj zakon, posebno prouči točke 2 i 3.

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Siječanj 26, 2018, 14:53:30
http://www.zet.hr/kontakti-276/276  ili javnost@zet.hr >
U najkraćem roku odgovorit ćemo na Vašu poruku koju nam možete uputiti putem obrasca.
Rado ćemo s Vama komunicirati i osobno, kao i putem telefona.
Već sam poslao ima jedno mjesec dana ali nema odgovora. A i što bi mogli odgovoriti, da su im djelatnici (kulturno rečeno) malo nazadni jer ne znaju da se led svjetla pale sama od sebe a oni jadni ne mogu naći prekidač za led svjetla pa eto zato ih ne koriste. I mislim kuiš ono led svjetla. Što bi to dovraga bilo?! Ajde da se nekak drukčije zovu al ono led. Zna se kaj je led. Mislim ono >:D
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Često znam vidjeti da vozači voze solo City s upaljenim maglenkama. Evo našao sam i na Zetovoj stranicu službenu sliku, s upaljenim maglenkama, a magle nigdje.

Izvor: stara stranica ZETa prije promjene izgleda.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Ja stalno viđam Citelise 18 s maglenkama, ali ih namjerno ne želim slikati.

marin

Kod Citelisa je to jer se ništa ne vidi na kratkim svjetlima, zato vozači pale maglenke, dok se zna tu i tamo nać neki Citaro sa prljavim lećama ili nikakvim zamjenskim žaruljama, pa i na njemu upale. Rekao je jedan vozač da ne znam koliko košta kazna da bi rađe platio i kaznu za maglenke dok nema magle, nego zgazio čovjeka, jer se apsolutno ništa u 95% Citelisa ne vidi, svjetla podešena katastrofa. (Mada mu nitko neće naplatit kaznu).

822DoDo

To je razlog i paljenju istih na Citaru...po mraku kao da se voziš bez ičeg pa ih upale da se bar nešto vidi a kasnije ih valjda zaborave ugasiti...naravno ima onih koji ih pale iz fore kao i na autima ali ti su priča za sebe.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.