Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

ChRiStIaN

Napisao je 421 da je bio 52. Ajd budem i toga negdje nasao da vidim.
@ Autobusi Hrvatska @

t4

Da, tu je negdje bilo tipkalo. Prvi puta da sam ušao u takav bus. Tražiš tipkalo kod vrata po rukohvatima, gledao sam po rukohvatima od stolaca i prema vozaču i nigdje. Ni na kraj pameti mi ne bi palo da je tu negdje iza leđa skriveno. I još su ljudi sjedili na tom dvosjedu, nisam se niti obazirao. A nemreš ti to naći u tom trenu u pol minute ili manje kad ustaneš za izlazak. Ustaneš, kreneš prema vratima i gledaš di je, di je, prva pomisao, gle nema nigdje, što sad. I prođe bus. Trebali ste stisnuti tipkalo, veli vozač. Ček, koje tipkalo haha, di je, gledam okolo po rukohvatima jesam li čorav ili što. I neka žena mi kaže: evo vam tipkalo tu dole. Ajoj di ga stavi hah. 

ChRiStIaN

Dole je kod onih sjedala koje su predvidjena za invalide i slabo pokretne i to ima smisla. Ima i ta tipka ispod validatora i opet ponavljam, a vozio sam ljude od 1-99 godina u Crosswayu, nikad mi se nije desilo da netko nije mogao nac tipku. Bas si pehist...
@ Autobusi Hrvatska @

421

#1180-#1218 > 38 odgovora da bismo došli do odgovora na pitanja:
"Zašto nisam izašao na stajalištu na kojem sam trebao izaći?"
"Gdje su tipkala "STOP" u IVECO Crosswayu LE gbr 52?"
"Smijem li pritisnuti tipkalo za osobe s invaliditetom, ako nisam našao tipkalo "STOP"?
"Zašto postoji i retrovizor za vozača pa je mogao vidjeti da netko stoji za izlazak jer sam se ustao."
"Zašto nisam pri ulasku  u bus123 pogledom tražio tipkalo "STOP"  jer "Prvi puta da sam ušao u takav bus."
"Ne bih rekao da je moja greška što nisam u 30 sekundi našao tipkalo stop. I neka žena mi kaže: evo vam tipkalo tu dole."
Svakodnevna pojava u prometalima ZET-a 365/7/24.
Nadam se da smo/ćemo nešto naučili/ti, zapamtili/ti pa nesebično podijelili/ti svoja iskustva i znanja s drugima..

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

t4

Reklo bi se onda da imam peh i loš nos za tipkala.
Kako putnik uđe u bus: čekam kod Lisinskog, ulazim na prva vrata, vadim novčanik da se registriram, bus kreće, zanaša, teturam, spremam novčanik u džep, lovim se za rukohvate, pogledom tražim di ću sjest, sjedam, vadim mob, surfam. Iza islandske se dižem, e tu gledam di je stop, nema, ništa, idem naprijed, stepenica, stanem kraj vrata, već je Inina pumpa. Gledam rukohvat lijevo, rukohvat desno, nema pa nema stop. Gledam prema prednjem dijelu busa u visini od 180cm rukohvate ima li igdje stop, nigdje ne vidim. Semafor prošao što sad, gledam retrovizor vidi li me da stojim, odeee bus kroz stanicu. Vrata, stanica! - Niste stisnuli najavu. - Meni tri upitnika di da stisnem, rotiram se okolo naokolo po busu, naprijed nazad i onda žena veli: evo tu je dole haha. A ofc, rekao sam vozaču da je mogao pogledati na retrovizor.  Šaljiv neki bus.
A mislim, sigurno mi nije prva pomisao kad uđem u bus da pogledam di su tipkala. Znam da ih Iveco ima kad bude na 229 i znam di ih očekujem. Na rukohvatu kod vrata ako služi da se najavi izlaz.
Kak je tak je, živim u sloboštini, ne sjećam se da mi je ikad bus tako proletio stanicu :D

filip123

Zadnji prozor u 583 (lin. 269) glavauzid

Mercedes bus

Je li 193 dobio novi motor???

ChRiStIaN

Novi - tesko. Drugi ili generalku - moguce.
@ Autobusi Hrvatska @

filip123

Ovakva tipkala STOP sam primijetio u više autobusa... slaže li se to ikako ili jednom kad netko odvali tako samo ostane? A ako nisu odvaljeni gumbi onda je gumb zaglavljen (pretežito Crosswayi)

sofer29

Citat: Mercedes bus  u Veljača 25, 2022, 11:48:54
Je li 193 dobio novi motor???

Slaze se u pogonu dubrava
Neki dan bio na dizalici i nazirao se motor  pivkan

Majstor

Ima reparirani motor i mjenjač u njemu
Samo mi sudite pošteno !

Kocka O405

Citat: filip123  u Veljača 25, 2022, 18:44:56
Ovakva tipkala STOP sam primijetio u više autobusa... slaže li se to ikako ili jednom kad netko odvali tako samo ostane? A ako nisu odvaljeni gumbi onda je gumb zaglavljen (pretežito Crosswayi)
Ili se zamjeni drugim tipkalom. Znam ponekad vidjeti ona kockasta iz Citara '04 i kockica u cityima npr.
Kocka je zakon :)

ChRiStIaN

Gbr 113 je na ugradnji nosaca za bicikle
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

ChRiStIaN

Budem se raspitao. Vjerojatno jos jedan iz te 2020. serije 11X
@ Autobusi Hrvatska @