Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

tramvajac 92

Da, ZET je trebao nabaviti rabljene autobuse, kad je rotor bio zatvoren. Nešto razmjerno jeftino, i da samo drlja tu liniju. Ista stvar za sve dugotrajne supstitucije.

EUROBUSZG

Gledam neki dan na Mobile.de gradski man ili mercedosovi autobusi sa 300000-400000 tisuća km za cijenu jednog veceg remonta. Popravljamo kante od autobusa a možemo komotno ko Split nabaviti za male novce zglobnjake iz Austrije ili Švicarske koji su ko novi.

smogovci.bbb2

Postoji jedna caka, kad je pokojnik preuzeo vlast Grad je donio Odluku o tome da ZET kupuje samo nova vozila. I to je još na snazi hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sofer29

Vidih da je resnik pun plave boje na parkingu

Kaj opet dost  bus123 na servisima??? russian_roulette

lovac27

Malo o busu gbr. 101. Cijelo popodne je bio u garaži i samo je izašao na jedini polazak popodne na liniji 326 i ponovno otišao u garažu. Motor zvuči jako loše. Samo od stotki voze  108 i 110,kojeg je popodne dizalica došlepala. Ovaj 101 vozi, vjerojatno samo kad za treba.
Gbr 17 stoji cijeli dan u garaži i to je to. Naravno na liniji 330 samo 3 vozna reda popodne gbr. 344,345 i 436.
Garaža prazna, nema ništa u rezervi...
Dok Autoturist na terminal VG  ima konačno dobre i novije buseve- Iveco, Man i Man integro. Valjda će i ZET pomladiti svoja vozila, jer ovo je tak tak...

Majstor

Ovi Autoturistovi su uvjet za linije koje plaća županija  -Euro 6 standard
Zato Samobor Zagreb vozi 315 HD sa 25 god na leđima
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Kad dođe 65 novih, a trebali bi doći do kraja godine onda će se stanje popraviti.
Tada bi najstarija vozila trebali biti dvovrati Lion's Cityji iz 2006. kojih ima samo 13, tako da će sigurno i dio Lion's Cityja 2009. završiti u Gorici s tim da je problem što su u Zagrebu i oni izvoženi i pregaženi.
Mislim da bi bilo najpametnije da se vlasti Velike Gorice dogovore sa ZET-om i preko EU fondova nabave nove autobuse (Crossway LE ili tako nešto). Ako je mogao Picula (341-347) dok je bio gradonačelnik 2009./2010. može se i sada, samo očito vlasti VG zadnjih godina ne zanima problem prijevoza.

MAN19464

Slažem se u potpunosti.
Veliku Goricu apsolutno ne zanima JGP.
Dali su silne novce za izradu studija prometnog fakulteta, koji sad ne služi ničemu.
Ovo što je grad Šibenik napravio u Gorici tvrde da se to ne isplati.
Još uvijek neznamo jesu se dogovorili sa Zetom oko novog aneksa ugovora i po kojoj cjeni obzirom da je gorivo znatno poskupilo, očekujem da više neće biti 3600000 kn mjesečno.
Pogon autobusa VG bojim se neće doćekat veliku nabavu do nove godine jel je trenutno stanje neodrživo, svaki dan je ave više velikih kvarova, puno autobusa neče proči tehnički pregled jel su truli i neisplativi za velika ulaganja.
Ako se dogodi aneks ugovora sa goricom, stanje se može održati samo na štetu građana grada Zagreba, da se njima uvede redukcija kako bi dali autobuse gorici i ispoštovali štetni ugovor za Zet.
Predaleko je nova godina i rok isporuke novih autobusa.
Gorica nezna niti želi iskoristi europske fondove i rješit problem prijevoza putnika na njihovom području.

NP-549

Koliko km naprave ZET linije po teritoriju Gorice  ( osim 268) ?

tramvajac 92

Zaokruženo na najbliži kilometar, jer nije sve potpuno točno. Na svakoj liniji mi fale prazni kilometri iz garaže do terminala VG (osim 290, nju servisira APD). Njih nema, nema ni kilometara za tankanje. Znači samo kilometri sa putnicima.

Pokušao sam se voditi principom, ako je spojena linija (npr. 311 Gl. kolodvor - Cerovski vrh preko Vukomerića, to je pisano pod samo jednu liniju, glavnu).
S obzirom na broj spojenih vožnji Sasi - Strmec Bukevski, to sam izdvojio u posebno. Dakle, ako ide u Sase, pa u Strmec i ide u Zapruđe tako, vodi se kao Strmec - Zapruđe, a Sasi - Strmec je posebno. Moguće je da ima grešaka, ali mislim da je to tu negdje.

smogovci.bbb2

Jel moguće ovo da 147 danas vozi na 121 buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Možda prije koju godinu, ali danas nikako. rofl
Vjerojatno neki bus ima ATRON iz 147, a nisu promijenili u ATRONu da je drugi gb.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

lovac27

Zašto samo neki autobusi iz VG su prikazani na ovoj aplikaciji, a ne svi?
Samo: 108,110,23,24,31,32,35,345 i 436.

tramvajac 92

Ne javljaju svoju poziciju. Valjda im GPS ne radi ispravno.

DWProski

Koliko sam shvatio, vozila sa starim ATRON-om ne javljaju lokaciju, samo ona sa novim.