Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

marin

Citat: Majstor  u Ožujak 22, 2018, 22:22:05
Valjda čeka red za popravak ?
Na 110 jučer bio. Nadam se da će doći na red uskoro  :)
Makar poznavajući njih, doć će zadnji  ;D . Kao i gbr. 161 koji je stajao u garaži par mjeseci zbog getribe i bio jedan od lošijih kaj se tiče limarije, ali ne....on stoji i neće se dirat limarija. Sad opet eto mora stajat umjesto da se u šusu sve napravilo.

dominik,

Citat: 822DoDo  u Ožujak 25, 2018, 11:37:03

Inače, u Pravilniku o prometnoj službi na autobusima piše

Članak 126.
Tijekom  dana  za  vrijeme  vožnje  potrebno  je  imati  upaljena  srednja  svjetla  na autobusu
.
Ovdje si izostavio dio u kojem piše  "sukladno zakonskim propisima", a zakonom su sukladna dnevna svjetla po danu u periodu zimskog računanja vremena i odavno se ne zahtijevaju svjetla u periodu ljetnog računanja vremena. Također zakon ne prepoznaje nikakva "srednja svjetla"
Članak iz Pravilnika o prometnoj službi:
Tijekom dana za vrijeme vožnje potrebno je imati upaljena srednja svjetla na
autobusu sukladno zakonskim propisima.
Citat: 421  u Ožujak 25, 2018, 10:44:08
Obzirom da je danas završilo zimsko računanje vremena, zanima me koliko dugo i kako će se vozači ZET-a prilagoditi režimu rada bez dnevnih svjetala.
Pri tom podrazumijevam onu sapunicu s MAN Lion`s City G i MAN Lion`s City oko korištenja.
Svakako da će budno oko forumaša biti od velikog značaja što komentarima, što foto zapisima ili oboje. hi
Već čekamo u zasjedi.
Osobno mislim da bi na L. C. 2009 trebalo dijagnostikom isključiti ta njihova tzv. "dnevna svjetla" jer od njih nema neke koristi nego samo bespotrebno dodatne trošenje rasvjetnih tijela kada to nije potrebno.

smogovci.bbb2

Ne očekujemo ništa. Kad ne bi ulkjučili kratka svjetlile bi ledice ali bi tad mislili da je neki kvar jer svijetle a sve je isključeno ;D
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Ne bih želio ispasti cjepidlaka, ali svejedno ću staviti. Ovo na slici je bočna unutarnja oplata u 454. Prvi put sam to uočio prije 2 mjeseca, no bilo mi je glupo stavljat sliku. Oplata je strulila, razlistala se i odvojila se. S obzirom da 2 mjeseca tako stoji i da je trebalo vremena da dođe u takvo stanje, vjerujem da to tak stoji sigurno 6 mjeseci. Sramota je da to u 6 mjeseci nitko nije vidio i da nije promjenio oplatu. Općenito su Lionsi dosta propali u zadnje vrijeme. Počeli su dosta lupati. No opet se daleko bolje drže od solo Citara koji imaju sličnu kilometražu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

lovac27

gbr. 850 poplavio u novoj shemi. super izgleda.

MB FAN

U ARZ-u jučer viđeni: 9, 58, 231, 322, 432, 435, 545 i 665

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

marin

322 je već jako dugo, išel je ko kugla , ono jako jako iznad prosječno dobro pivkan
Al iz iskustva to može značit da je nešto neispravno, ko kad je gbr. 148 letio doslovno pa je zaribalo nešto još prije 2 3 godine.
Kaj mu je jel se zna? Stoji kolko sam vidio podklocan i polu očerupan već duže kao da je sporedna stvar.

MB FAN

339 popravljen i dobio na prednjoj maski mali broj sastrane danas je na 208/1

MB FAN

Tomek

Citat: lovac27  u Travanj 06, 2018, 13:07:40
gbr. 850 poplavio u novoj shemi. super izgleda.

Nije cijeli poplavio nego samo do prozora kao i prije par mjeseci 876.

Inače ako ga netko vidi neka slika gbr 83 straga, čini mi se da ima prepravljen stražnji kraj te staklo od NL263

leonardo123

MB FAN

617 dobio na mjesto naljepnice ZGH, naljepnicu
                       ZET
Zagrebački Električni Tramvaj
333 danas na 205/2 dobio i on mali garažni na prednjoj maski
A na 850 i dalje stoje one naljepnice ljudi, nisu ih skinuli tijekom farbanja, a nikako ne mogu pronaći imaju li te naljepnice nekakvu svrhu?

smogovci.bbb2

Dva posta ispred tvog Tomek je napisao da je 850 poplavio od prozora do krova. Znači da ga dole nisu dirali
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB FAN

Napisao je da je "DO PROZORA poplavio"! Čitaj s razumijevanjem! Hvala!