Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

545

229 sa 2 broja straga. Jedan u sredini, drugi u donjem desnom kutu. Skinuli su reklamu pa ostalo tako. Jučer na 234. Nisam uspio slikati.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

Shole

Nek barem staničnu iskopčaju da ne napinju kuplung dok je bus zakočen

405GN2

Citat: 421  u Siječanj 16, 2018, 14:23:23
430 ima problema s vozačima, jer se sporo otvaranje/zatvaranje vrata pokušava nadoknaditi pokretanjem  bus123 u drugoj brzini pri čemu stradava prijenos (košara,lamela potisni ležaj). Getriba ima premalo km da bi predstavljala problem.
Ali sad je bio zbog mjenjača

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

MAN truck bus

Daj čitaj bolje. Nema 430 problema s mjenjačem zato što je loš nego zato što vozači ne znaju rukohvat mjenjačem, pa spora vrata žele nadoknadit kretanjem iz druge brzine. Slično kao i kod SÜ 313.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Kad se svima žuri... a ima više pauze nego što vozi, taman da cijelo vrijeme vozi u drugoj.  :)evil

MAN truck bus

Citat: Shole  u Siječanj 16, 2018, 14:45:55
Nek barem staničnu iskopčaju da ne napinju kuplung dok je bus zakočen
Onda bi vozači imali izgovor da je neispravan za promet i odbili bi ga vozit...
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Shole

Da, to si vjerovatno u pravu.  Al kad možeš s otvorenim kretat onda sigurno ne drkaš po kuplungu jer ti se bus odmah počne micat.  A ovako samo napinje pa korpa i potisni traju 50 tisuća

MAN truck bus

Ja sam se prošle godine vozio s 430 na 214. Vožnja iz pakla. Vozač stalno kretao iz druge i vrtio u debelo crveno polje, a pri mijenjaju brzine je toliko trznuo mjenjačem da je bilo grozno i preskakao je brzine. Sad s novim tehnologijama kretanje iz druge je sasvim nepotrebno. Normalno kasnije je ga je zamijenio za Citara. Slično je i s CC samo na njima kreću iz prve jer su im oni više kao kombiji tj. osobni auto.

Dreamwalker

I to se da srediti. Stavit ga na liniju gdje ništa ne znači koja minuta kašnjenja i napisat radnu uputu kako se taj autobus pravilno vozi. Kontrolu u autobus, pa tko se ne drži upute, skidaj s plaće.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

405GN2

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 17, 2018, 12:20:59
Ja sam se prošle godine vozio s 430 na 214. Vožnja iz pakla. Vozač stalno kretao iz druge i vrtio u debelo crveno polje, a pri mijenjaju brzine je toliko trznuo mjenjačem da je bilo grozno i preskakao je brzine. Sad s novim tehnologijama kretanje iz druge je sasvim nepotrebno. Normalno kasnije je ga je zamijenio za Citara. Slično je i s CC samo na njima kreću iz prve jer su im oni više kao kombiji tj. osobni auto.
Ne nego CC nemože krenuti iz druge jer se gasi. Npr. na lin. 204 uvijek vozač, vozača upozorava na to. Dok kolega koji je često na 204 on to sve zna.

MAN truck bus

430 je najbolji za 278 gdje inače i vozi. Ima dovoljno vremena da se može lijepo voziti bez problema i ne smetaju spora vrata koja po meni i nisu prespora ako se usporedi s SÜ 313 ili Dailyem. CC se gasi ako su vrata otvorena i ako nije povučena ručna iako su kod većine iskopčali te blokade, a kod Dailya mora se držati i kvačilo dok su vrata otvorena inače se ugasi.

405GN2

Ma nemoj? CC sam uhvatio na 277, 280 i 284 puno puta da vozi otvorenim 2. vratima!

leonardo123

454 više nema reklamu na zadnjem dijelu. Pretpostavljam da ni ostali koji su imali reklame više nemaju pošto su izašli iz Holdinga jer su reklame bile namijenjene upravo reklamiranju ZGH.

MAN truck bus

Citat: 405GN2  u Siječanj 17, 2018, 13:17:21
Ma nemoj? CC sam uhvatio na 277, 280 i 284 puno puta da vozi otvorenim 2. vratima!

Opet čitaš za kurac... Jesam lijepo rekao da se ugasi AKO NISU SKINULI BLOKADU.

Ivan

430 kao ni 9 (eventualno i par školskih SÜ kad ima viška umjesto da idu na 232) ne bi imao toliko problema s vozačima da vozi i na pravim linijama, da ga stalno stavljaju na 302, 304 ili 325 (eventualno i podnevni turnus 330) bio bi sasvim adekvatan, koliko se sjećam Goričani su i više-manje OK reagirali na 840 i ostale kkoji bi se našli tamo, isto kako i stari solo Citari definitivno trebaju Dubravi, no valjda svaki laik koji jednom godišnje razmisli o autobusima može to shvatiti dok "odgovorno" rukovodstvo nema kapaciteta za takav logistički doseg.