Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

Mercedes bus

Ne znam pod koju da ovu temu stavim pa da mi se ne zamjeri, danas gbr 223 na 268, u ugodnoj vožnji na stajalištu GRAĐEVINSKA ŠKOLA ušao je mlad čovjek ko je izgledao kao nadrogiran ili pian da ne duljim, poslje nekoliko stajališta došli smo do BUZINA na kojem je poletio na zadnja vrata i zbljuvao se na njih. Ovime hoću poželiti ugodno čišćenje gbr-a 223 ;D

ChRiStIaN

Soferu pala sjekira u med. Odlazak u garazu na ciscenje ili promjenu busa, izbijanje kruga ili dva, mozda i zavrsetak sluzbe.

Samo putnici ce dic opet bunu kak nema autobusa i opet bude ZET kriv a ne znaju pozadinu price.
@ Autobusi Hrvatska @

421

Ne bih se baš složio s tobom.
Ovisno o otpremniku čišćenje i dezinfekcija može biti kanta vode (ako je ima) ili uz velika uvjeravanja i STAV vozača, odlazak u garažu na čišćenje ili promjenu busa no ne zaboravi, bio je petak, D-day.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mercedes bus

Na liniji 116 počinje biti uobičajen zglobni Citaro, cijeli tjedan voze

marin

JEdna od pametnijih ideja u zadnje vrijeme, da se ne moraju mijenjati Citelisi zbog plina, po ljeti obavezno zimi rjeđe.
Al suprotno tome bitno da na 113 i 135 voze dizeli i vrate se s pol tanka u garažu.

Dreamwalker

Da pitam, kako napreduje servisiranje i punjenje klima uređaja u autobusima? Ili je bolje da pitam kako ne napreduje? :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

(ne znam gdje da ovo stavim pa ću tu)

Danas negdje oko 18:00 skinut prvi vozni red sa 110, ne znam gdje je išao, samo je pisalo:˝POVREMENI PRIJEVOZ˝, ne znam gdje se zaputio

Akropola

Citat: 421  u Ožujak 21, 2022, 13:00:23
Ne bih se baš složio s tobom.
Ovisno o otpremniku čišćenje i dezinfekcija može biti kanta vode (ako je ima) ili uz velika uvjeravanja i STAV vozača, odlazak u garažu na čišćenje ili promjenu busa no ne zaboravi, bio je petak, D-day.

ZET mora imati interventu ekipu za čišćenje dežurnu 24h sa kombijem za takve situacije.

421

"ZET mora imati interventnu ekipu za čišćenje dežurnu 24h sa kombijem za takve situacije." Says who?
Pravilnik u članku 172. kaže:
U slučaju smrti putnika ili većeg onečišćenja putničkog prostora autobus se obvezno isključuje iz prometa i upućuje u garažu radi čišćenja i dezinfekcije.

smogovci.bbb2

pivkan 583 na 221, 150 još vozi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Jel netko zna kaj je sa gb. 347 nema ga vec mjesecima na cesti?

atr-zgb

347 ARZ, Motor vani. Mijenjaju injektore i još nešta na motoru.

MAN19464

Kao i na 343.
Uglavnom djelova nema i nece ih biti jos dugo, svakim danom sve je manje autobusa na cesti zbog toga jel nema nabave rezervnih djelova.
Krece se sa obnovom autobusa starih preko 20 godina ( od tri rade jednog) planirani rashodi odgađaju se do daljnjeg.
Stanje je jako loše što se tiče broja autobusa, pa nas uskoro očekuje još redukcija voznih redova. Možemo očekivati kašnjenje isporuke novih autobusa jel su proizvođači u problemima što je MAN već objavio za teretni program, pa možemo to oćekivat i za autobuse.
Grad Velika Gorica neće biti obuhvaćena redukcijom zbog ugovora sa ZET om kako nebi Zet plaćao penale zbog nepoštivanja ugovora., tako da će građani grada Zagreba podnjeti teret redukcija voznih redova zbog sve većeg problema nedostatka autobusa, dok će garža Velika Gorica imati sve vozne redove pokriveno.
Uskoro očekujemo najavu produljenja aneksa ugovora ZET-a sa Velikom Goricom i dalje će Zet voziti Goričke seoske linije iako je Gradonačelnik Tomašević prije puno mjeseci objavio da se to neisplati, ipak će potpisat novi aneks ugovora sa Goricom i garaža u Gorici ostaje do daljnjeg,

lovac27

Kako to da Gorica odustaje od raspisivanja natječaja i uvodenje novih linija?