Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

BestOne

Imaju li Cityji koji voze sa Savskoga mosta isključenu zaštitu protiv kretanja dok su vrata otvorena? Pitam jer sam već više puta primijetio da vozači kreću dok se vrata zatvaraju, nekad se ne uspiju zatvoriti od brzine pa ih zatvaraju opet tijekom vožnje itd. Čini se to nesigurno i vjerujem da postoji neka zaštita koja je na njima isključena. Stanična kočnica?

BestOne ~ autobusi.org

tramvajac 92

Da, autobusi imaju staničnu kočnicu koju se može isključiti i onda voziti bez nje.
Citat: NP-549  u Travanj 28, 2022, 17:59:56
Ne znam baš koliko ih vozači vole,  čudne volane imaju. Jako nezahvalan za brzine preko 40
Teško da se možeš na većini linija tuda voziti preko 40, čak i s Conectom.

BestOne

Citat: tramvajac 92  u Travanj 28, 2022, 19:07:57
Da, autobusi imaju staničnu kočnicu koju se može isključiti i onda voziti bez nje.

To mi se ne čini baš pametno. Zašto to čine? Mislim da u Dubravi ne isključuju staničnu, a u Podsusedu da.

BestOne ~ autobusi.org

MAN truck bus

Većina linija imaju premalo vozno vrijeme, pa kako bi bili brži vozači koriste mogućnosti iskapčanja blokade na uštrb sigurnosti. Takvih vozača ima u sva tri pogona, samo u Podsusedu ih ima više, pogotovo na navedenom terminalu.

Citat: NP-549  u Travanj 27, 2022, 19:04:48
Odabrani ?   Zar je bilo više molbi nego se tražilo ljudi ?

Koliko god nije bajna situacija ljudi će uvijek slati molbe jer je to ZET, gradska firma u kojoj teče med i mlijeko, pa poveći broj otpadne nakon nekog kraćeg perioda kad vide da ipak ne teče med i mlijeko kako se priča.
Recimo kolega s posla je poslao molbu, iako nema D kategoriju i čudi se zašto ga nisu razmotrili, ali bitno da je on spreman položiti kategoriju ako ga prime.  rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

filip123

Citat: BestOne  u Travanj 28, 2022, 19:11:10
To mi se ne čini baš pametno. Zašto to čine? Mislim da u Dubravi ne isključuju staničnu, a u Podsusedu da.
Zna se i poneki Dubravski vidjet kako kreće s otvorenim drugim/trećim vratima

ChRiStIaN

Inace Citaro i stariji MANovi mogu krenuti sa prvim vratima otvorenima bez da se dira sklopka stanicne.
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Heh, ako znaš kako, svašta se može. Druga stvar je što to nije sigurno.

MAN truck bus

Na Citaru su prva vrata tvornički bez stanične, znači nije potrebno neko velebno znanje za to. Postoji opcija da se ista otvara sa otvaranjem prvih vrata, ali je nepotrebna. Isto tako je na MANu, samo kontra, on ima tvornički uključenu staničnu na prvim vratima.
"kartu imamo?"

C2

Gbr 180 na drugim vratima ima novu pneumatiku, pa vrata imaju zvuk kao na Citaru C2.

filip123

675 imao sudar na 279 na Brestovečkoj u smjeru Jelkovca
Retrovizor stradao

smogovci.bbb2

158 ponovno u prometu yahoo
Vozi danas na 109
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

EUROBUSZG

Koliko su oni para satrali na njega?

MAN truck bus

Onoliko koliko koštaju šajbe zbog kojih je stajao uz vanjsko pranje i par decilitara farbe u spreju.
"kartu imamo?"

EUROBUSZG

Ovaj je lakiran sigurno, mogli su u Njemačkoj kupiti mlađi autobus sa manje kilometara za istu cijenu popravka ovog busa. Zašto je 158 stajao toliko dugo?

MAN truck bus

Čekao je stakla (ilitiga šajbe), a međuvremeno je postao donator dijelova za ostale biodizele, pa kad su stigli dijelovi kompletirali su ga i vratili u promet.
"kartu imamo?"