MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

Portos

Citat: tramvajac 92  u Listopad 04, 2017, 09:53:58
Nema carine iz EU.  kava

Nego, da se i ja poigram sa linijama:
220 3
221 3
281 3
290 3
Dok neki ne krepa   ;)

Ima ih 10.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Tomek

Mogli bi na novu liniju 290 kraj aerodroma, al tam će vjerojatno ostati gbr 210 koji ima reklamu.

lovac27

Gbr 210 s reklamom je zadnjih par dana na liniji 268.

tramvajac 92

MAN truck bus

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 04, 2017, 10:07:43
206-1
219-1
220-4
221-4
Na 220 i 221 su 3 cjelodnevna i 1 dvokratni. Tako da bi dobio 2 busa više. Tako da mogu 2 na 290.
"kartu imamo?"

421

Citat: man313  u Listopad 02, 2017, 21:25:47
Vrlo vjerojatno se sa prva 2 botuna upravlja prvim vratima. Tako i nasi splitski Cityji imaju. Prva dva botuna su za prva vrata, a ostala 2 za 2. i 3. vrata.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: C2  u Listopad 02, 2017, 23:01:26
Baš me zanima imaju li unutarnji informativni display u prikolici. Okvir za taj display imaju postavljen baš kao i na dosadašnjima NG313
Da, imaju.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: MAN19464  u Listopad 02, 2017, 21:45:41
Jel ima tipku za odobrenje otvaranja vrata od strane putnika?
Na vratima III lijevo je tipkalo"STOP" > desno tipkalo "VRATA", dočim je na vratima IV s obje strane tipkalo "VRATA".

Citat: C2  u Listopad 02, 2017, 22:57:45
No mislim da će to biti manji problem jer će večina vozača koristiti manualno upravljanje vratima kao i na dosadašnjim Lion's-ima.
Krivo misliš: prva vrata> dva tipkala, pa još tri za otvaranje je budućnost u prošlosti. Bit će problema zbog uvriježenih navika od Citara (Citelisa smo zaboravili već).

822DoDo

Užas...ipak je izgledalo predobro da bi bilo istinito
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN truck bus

Sad će biti zanimljivo kada krenu u promet. ;D Vozači će stiskati samo prva vrata i dozvolu, ali naviknut će se za par mjeseci.
"kartu imamo?"

Shadowfax24

citam pretpostavke di bi svi manovi mogli ici,i cudi me da niko nije predlozio da 1 ili 2 idu na 269 ?
ili mozda cak na 107 ili na 222.
kad se pogleda,220 i 221 uvijek dobiju nove buseve a na 107 i na 222 konstantno kockice.

tramvajac 92

Citat: 421  u Listopad 04, 2017, 18:59:06
Krivo misliš: prva vrata> dva tipkala, pa još tri za otvaranje je budućnost u prošlosti. Bit će problema zbog uvriježenih navika od Citara (Citelisa smo zaboravili već).
U solo Cityu su 3 gumba za 3 vrata, ovo je zanimljivo, ali mi je draže kako se da rješiti - na tipki biraš koje krilo želiš blokirati, lijevo, ništa, desno.
Citat: Shadowfax24  u Listopad 04, 2017, 20:07:21
kad se pogleda,220 i 221 uvijek dobiju nove buseve a na 107 i na 222 konstantno kockice.
Budu sad prešli Citari (stari) na neke vozne redove, a kocke će voziti nešto manje. Bezobrazno je, ali tak je to u ZETu.  ;)

Ivan

Joj jeste se razmahali s linijama, prvo o 268 koja nikad nije prva na redu za nove jer ovisi o dogovoru s Gradom VG (prije će na 290 koja treba samo 3 i kojom se i Grad Zagreb predstavlja pred strancima, i u svijetu je uobičajeno da novi idu na aerodromske čak i ako imaju pravedniju raspodjelu vozila nego Zg), a sad svakakve teorije o 107 i 222 koje su svojim voznim redom očekivano rezervirane za autobuse koji trebaju dodatni rad u garaži između špica ili koji su općenito beznadno prerazvaljeni za cjelodnevnu službu...

Uglavnom ja ih očekujem na 220, 290 i na 212 ili 279, pa kako bude, bude. :)
Držimo se zasad novotarija oko samog busa, ovo je skoro offtopic.

Slažem se s Tomekom da su ratkape bezvezna ideja, u ZET-u se pokazalo da to nikud ne vodi i nestanu za pola godine. Što se tiče ostalog, izgleda da ne misle više oslobađati prostor kod 3. vrata, to jednostavno ne valja u zagrebačkim uvjetima no očito je onome koji ih konfigurira svejedno.
Oko izgleda, lijepi su ali stvarno nije nešto fascinantno i puno drugačije od nabavke '09 (ili uostalom '04), u biti ima par kozmetičkih promjena... :)
Ne očekujem ni da će vozne karakteristike biti drastično različite.