MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

221travno

Citat: Ivan  u Listopad 05, 2017, 05:46:06
Joj jeste se razmahali s linijama, prvo o 268 koja nikad nije prva na redu za nove jer ovisi o dogovoru s Gradom VG (prije će na 290 koja treba samo 3 i kojom se i Grad Zagreb predstavlja pred strancima, i u svijetu je uobičajeno da novi idu na aerodromske čak i ako imaju pravedniju raspodjelu vozila nego Zg), a sad svakakve teorije o 107 i 222 koje su svojim voznim redom očekivano rezervirane za autobuse koji trebaju dodatni rad u garaži između špica ili koji su općenito beznadno prerazvaljeni za cjelodnevnu službu...

Uglavnom ja ih očekujem na 220, 290 i na 212 ili 279, pa kako bude, bude. :)
Držimo se zasad novotarija oko samog busa, ovo je skoro offtopic.

Slažem se s Tomekom da su ratkape bezvezna ideja, u ZET-u se pokazalo da to nikud ne vodi i nestanu za pola godine. Što se tiče ostalog, izgleda da ne misle više oslobađati prostor kod 3. vrata, to jednostavno ne valja u zagrebačkim uvjetima no očito je onome koji ih konfigurira svejedno.
Oko izgleda, lijepi su ali stvarno nije nešto fascinantno i puno drugačije od nabavke '09 (ili uostalom '04), u biti ima par kozmetičkih promjena... :)
Ne očekujem ni da će vozne karakteristike biti drastično različite.

Da 212 i 279  rofl rofl rofl rofl rofl
nnee

tramvajac 92

Kad već pričamo o Jelkovcu, prije da budu na 281. Ipak ta linija ide u centar grada (a iskreno, čini mi se i važnija).

CONECTO430

Vidi se da ima 2 tipke s brojem 1 i da je na prvom strelica < bold , a desna nije >, dok na drugom gumbu je > bold a , < nije
Idem samo jednu stanicu :D

C2

Vidim da iznad crvenih tipki za vrata ima još dvije tipke za vrata i na jednoj od njih piše "AUTO". Kod poljskih prijevoznika je uobičajeno da tipka s ikonom vrata na kojoj piše "AUTO" je dozvola, a ona bez za otvaranje svih vrata.

Ivan

Citat: 221travno  u Listopad 05, 2017, 09:36:19

Da 212 i 279  rofl rofl rofl rofl rofl
nnee
Što je tako smiješno?
Pa jesu li sad Urbanwaye stavili na 263? Tko je to očekivao... Možda i postaje malo pravednije umjesto ranijeg forsiranja isključivo 220-221 za sve nove modele.

Ja mislim da bi dio mogao završiti na nekoj liniji kroz Dubravu ili Sesvete, nije bitno je li baš ove dvije ali na kraju na još samo par voze uopće zglobni.

No ove su najtipičnije linije koje su dosta pune a trebaju samo po 2 busa (3 na 212 ali taj kao da i ne postoji).
Iako, naravno, ne bi bilo neobično ni vidjeti ih na 281.

GT-R

Kao da je bitno sad nagadjati gdje ce koji voziti.
Gdje su sad trenutno, jel stiglo svih 10 komada?
Kad bi otprilike mogli u promet?

421

Citat: Ivan  u Listopad 05, 2017, 05:46:06
Što se tiče ostalog, izgleda da ne misle više oslobađati prostor kod 3. vrata, to jednostavno ne valja u zagrebačkim uvjetima no očito je onome koji ih konfigurira svejedno.
Slažem se s Tomekom da su ratkape bezvezna ideja, u ZET-u se pokazalo da to nikud ne vodi i nestanu za pola godine
Oko izgleda, lijepi su ali stvarno nije nešto fascinantno i puno drugačije od nabavke '09 (ili uostalom '04), u biti ima par kozmetičkih promjena... :)Ne očekujem ni da će vozne karakteristike biti drastično različite.
Surprize!
Mjesto nasuprot III vrata prazno je i rezervirano za dječja kolica!
Motor MAN D2066LUH(360KS) i VOITH 854.6 Sensotop nude dobre vozne karakteristike.
Ratkape su bile "potrošna roba" u APP, no ako idu u APD možda neće "dobiti noge".
I na kraju se moram složiti s tobom da "stvarno nije nešto fascinantno i puno drugačije od nabavke '09" .
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Tako je neće dobit noge. Dobit će Mercedesove kao Regio. ;D :)evil
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Portos

Čini mi se da nisu svi autobusi došli odjednom nego ih dovoze postepeno. Naime danas oko 15.45 sam dva nova vidio na Zagrebačkoj obilaznici na čvoru Ivanja Reka, dolazili su iz smjera Varaždina. Bili su mi poprilično daleko da bih vidio koje brojeve imaju zalijepljene na šajbama, ali imali su žute reg.pločice.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

narancasti

Autobusi su prelijepi,u Dubrovniku imamo iste samo nisu zglobni,novi su.
Nažalost naše ceste su uske za zglobnjaka.

NP-549

Uske su i u Riječkom prigradu pa voze bez problema. To su klasične isprike mozgova koji su cijepljeni protiv promjena. Ne mislim tu naravno na tebe , nego na garniture koje vode firmu

C2

Bili su zglobni Lion's-i na probi u Dubrovniku prije nekoliko godina. Razmišljalo se o njihovoj nabavci, ali je tada bio izgovor da nemaju adekvatan prostor za njihovo održavanje i parking.

narancasti

Zato uzivam biti u Zagrebu i gledati i voziti se u zglobnjacima....odličan osjećaj.
Kad će u promet novi?

MAN truck bus

Kada se registriraju, ugrade ATRONi i validatori. Trenutno su u AH.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"kartu imamo?"

MAN truck bus

Nalaze se u MAN Importeru, ugrađeni su im ATRONi i validatori, ali nisu registrirani.
"kartu imamo?"