MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

421

Raskrižje Branimirova i Ulica Trnava I prilično je nezgodno kad je spuštena brklja i čeka se prolazak vlaka.
Naročito kad se netko sjeti da bi mogao izaći iz reda bez provjere svoje lijeve strane gdje se inače odvija promet ( među ostalim i  novi  bus123  ZET-a koji vozi vozač/ica).
Navedene kvalitete (Jel ti vasi vozaci imaju uopće vozačke ili voze na "rođačke" veze?) tu dolaze do potpunog izražaja i poželjne su.
Mislim da je presudna činjenica (ipak) bila memorijska kartica, što će se utvrditi uviđajem.
Pročitaj   http://stari.mup.hr/UserDocsImages/Publikacije/2016/bilten_promet_2016.pdf   naročito stranice 14,38,62,63,88.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shadowfax24

zadnje 2 stastistike sve govore,najvece prometne nesrece u sesvetama,i uzrok nesrecama nepovoljni vremenski uvjeti...

smogovci.bbb2

Znači nije sinkopa?! Ipak ih je trebalo staviti na GLK
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Bože budala. Wow, razbili su autobus u manje od mjesec dana. I šta? Najbolje ih je u garaži držat i svaki dan glancat krpom od mikrofibre. Moglo se desiti bilo kome, na bilo kojoj cesti i bilo kojem busu.
Fakat je ovaj podforum postao svinjarija.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Citat: Shadowfax24  u Studeni 15, 2017, 23:16:54
zadnje 2 stastistike sve govore, najvece prometne nesrece u sesvetama, i uzrok nesrecama nepovoljni vremenski uvjeti...
Samo za Dreamwalkera

Dreamwalker

Statistika. Statistika kaže i da se jednom u 15 godina na 226 pojavi zglobni autobus.
Ovo se moglo dogoditi i na liniji koja ide s Glavnog. Mogla se dogoditi i Citaru, Citelisu, kocki ili bilo kojem drugom busu. Eto desilo se. I šta? Da se nova vozila maknu s Branimirove? Onda nek ih parkiraju u garažu i nek ih glancaju svaki dan, pa se neće razbiti.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Citat: Dreamwalker  u Studeni 16, 2017, 00:59:28
Bože budala. Wow, razbili su autobus u manje od mjesec dana. I šta? Najbolje ih je u garaži držat i svaki dan glancat krpom od mikrofibre. Moglo se desiti bilo kome, na bilo kojoj cesti i bilo kojem busu.
Fakat je ovaj podforum postao svinjarija.
A tak je to kad ljudi bez šire slike počnu širiti pamet. Tako je i za 2200 bilo da je Končarev teški gaf i sprdnja kako ne valja svaki tramvaj koji stoji u garaži iako nigdje ne postoji sustav koji eksploatira 100% vozila ni proizvođač koji takve radi, u široj slici radnim danom ih je vozilo i preko 80% (neodrživo) ali i ako su na preko 75 kako sad jesu to je vrlo dobro, no to znači da ih 30+ od 140 stoji u garažama a nekima je to šokantno jer nemaju pojma... Pa onda kako još i sad možemo vidjeti svaki kvar Iveca još jednom uziman kao teško sr... i ne valja cijeli talijanski šrot ako mu krepa njemačka getriba, i naravno da ako živiš na SZ grada gdje je 65% autobusa Iveco nećeš vidjeti da se najviše kvari neka druga marka (iako meni prečesto upadaju u oči malobrojni Citari, no ne mogu na tom graditi teoriju o svima i uvijek). Ja se sjećam puno više kvarova kad je vozni park bio u banani 2008. iako je bio isključivo MAN i najbitnija stvar je održavanje, ali objasni ti to nekom tko je zadojen svojom idejom...

Ako izuzmeš širu sliku od površnog i "biased" dojma svašta može ispasti netočno no živimo u svijetu gdje podilaženje emocijama, neznanju i cinizmu zarađuje lajkove, a ne argumenti i statistike.
Samo šteta je da se forum o ljudima koji bi trebali nešto znati i suzdržati dojmove u korist objektivnosti svodi na sekciju komentara na Jutarnjem.

smogovci.bbb2

Pa kad si već tako pametan postavio bi si pitanje zašto Končar nije prodao nijedan tramvaj izvan HR (a ne radi se samo o zaštiti tih država koje proizvode tramvaje). A vidim da i moderatori foruma imaju dvostruka mjerila. Dok jedne baniraju za banalne stvari drugi slobodno nazivaju budalama forumaše kojima nije normalno da se novi autobus skrši nakon cca. tri tjedna exploatacije. Izgleda da su ovdje svi nepoželjni ako nemaju unisiono mišljenje moderatora. Onda ovo nije forum nego bilten KP hi

Diermeech

To što se končar nije prijavio na natječaje ne znači da je tramvaj loš, bar do sada nije imao niti jedan ozbiljni kvar a da je uzrok njegova kvaliteta. Nije baš jednostavno pobjediti pored giganta poput Bombardiera, Siemensa, CAF-a... Banke daju kredite uglavnom za "svoje" firme pa i to igra ulogu...

conecto

Uvijek možeš potražiti bolju sredinu za iznošenje svojeg mišljenja, nitko prisilom ne dolazi ovdje.

A kad već imaš mišljenje daj mi reci nakon koliko vremena se smije razbiti novi autobus da bi bilo "normalno"?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 16, 2017, 09:32:04
Dok jedne baniraju za banalne stvari drugi slobodno nazivaju budalama forumaše kojima nije normalno da se novi autobus skrši nakon cca. tri tjedna exploatacije.

Nema tu sto biti normalno ili nenormalno, niti je vozac birao bus, niti je namjerno njime pokupio nesto...

Shole

Nit smo mi ovdje sigurni da nije netko njega pokupio. 

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 16, 2017, 09:32:04
Pa kad si već tako pametan postavio bi si pitanje zašto Končar nije prodao nijedan tramvaj izvan HR (a ne radi se samo o zaštiti tih država koje proizvode tramvaje). A vidim da i moderatori foruma imaju dvostruka mjerila. Dok jedne baniraju za banalne stvari drugi slobodno nazivaju budalama forumaše kojima nije normalno da se novi autobus skrši nakon cca. tri tjedna exploatacije. Izgleda da su ovdje svi nepoželjni ako nemaju unisiono mišljenje moderatora. Onda ovo nije forum nego bilten KP hi
Normalno je i da netko u nogometu dobije crveni karton nakon 8 sekundi ako skrši tipa koji je prvi primio loptu iako je prosjek puno drugačiji. Neće mu biti oprošteno ako je nekog poslao u bolnicu jer je prošlo samo 8 sekundi. Ne možeš za takve stvari znati kad se može i kad se ne može dogoditi.

Što se tiče Končara, ja mislim da je problem da sposobni inženjeri i tehničari nikud nisu uspjeli napredovati s novim proizvodima zbog jadne političke uprave koka jednostavno nema pojma što raditi izvan Zagreba i eventualno kriviti susjede da nas mrze ako ne prođu u "regionu", dok su za druga tržišta prelijeni. Nije im uspjelo izlobirati niti da im Osijek bude naklon.
To je moje mišljenje.

Što se tiče proizvoda, ne moram ja misliti nego statistike govore da ti tramvaji jednostavno funkcioniraju kako treba, banalni dojam ako se jedan pokvari je baš to, banalni dojam, netko tko razumije materiju neće se njim povoditi.

Što se tiče cenzure, samo pričamo. Ne znam zašto netko uopće doživljava moj status jer i uopće njime ne prijetim.

545

Bez obzira na sve, novi MAN-ovi nisu za linije 212 i 269.

Govorim iz iskustva, da se na 269 vozači voze ko da je utrka. Divljaci!

Od Dupca do Sesveta nema stajanja i piči brate, ma i na crveno (584),prije 7 dana.

O tome šta je vozač radio sa 582 na 212, neću ni govoriti..
Da je bus njegov vozio bi ga drugačije.

Danas na 222 vozi 583, pošaran!
(3 tjedna je vozio na 269!)

Novi MAN- ovi nisu za selendre i linije u kojima se vozi stoka.

Osobno bih povukao sve nove autobuse sa navedenih linija i stavio na
Glavni kolodvor i Žitnjak.

107, 221, 222, 234, 241 i 281.

Zašto Žitnjak? Radnička klasa.

Zahvalni Bogu i ZET-u da se i njih netko sjetio, pa im poslao novi udoban bus do doma.

Znaju cijeniti to..

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

405GN2

Nebi se složio s tobom da je za 221, 281... jer su to linije također sa koje kakvim putnicima... dok za 107 i 222 je ok jer tu su više - manje radnici a ne "huligani"

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.