MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

Shole

Busevi su kupljeni da čim više voze dok su novi i nemaju šta radit na dvokratnim 107.  A to što se šaranja i kidanja tog je bilo uvijek.  Nek održavanje radi na uklanjaju tog

Dreamwalker

I šaranja i sudari i iživljavanje vozača su dio eksploatacije. I to treba imati u vidu. Na neke stvari, kao npr iživljavanje vozača, ZET može i mora utjecati. Na neke ne.

Zanimljivo mi je kako su pojedini forumaši govorili i svađali se kako nova vozila ne trebaju ići na linije s GLK, nego ih treba dati na ostatak mreže jer su neki eto zaslužili nove autobuse. Glavni argument je bio da negdje godinama voze krame i da ih zato pojedine linije zaslužuju. 421 je elaborirao zašto nisu za 220, 221 i 268. Jučer se razbio jedan na 269, pa ga treba maknut s Branimirove i dat na GLK. Kolega 545 kaže da autobusi nisu za 212 i 269 iako je prije koji tjedan izjavio da je bus pogodan za 212. Kolega s nekoliko nickova (405GN2) kaže kako busevi nisu za 221 i 281.

Opet ću ponoviti svoj prijedlog. Treba ih parkirat u garažu i angažirat 10 ljudi koji će ih svaki dan glancati krpom od mikrofibre. Predlažem da ZET u Dubravi napravi 10 potpuno natkrivenih i grijanih parkirnih mjesta kako isti ne bi slučajno pokisnuli.

Komentari su vam na razini Jutarnjeg lista kako kaže kolega Ivan. Autobuse masno plaćamo, plaćamo njihovo osiguranje, plaćamo za njih kasko, plaćamo za njih održavanje. Nek voze, neka koriste građanima ovog grada. Nek se šaraju, razbijaju, kvare se, al nek prvenstveno voze. Nek voze svaki tjedan na drugoj liniji kako kaže kolega citaro. Al nek voze. Svi ostali popratni događaji su samo dio eksploatacije. Maska se složi za par dana, grafit se obriše za 20 minuta. Neš ti problema.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Ne kužim, kad bi autobusi vozili linije sa GLK to se po tebi ne računa pod vožnju?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Što podrazumijeva pojam " iživljavanje vozača?"
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

405GN2

Nitko nije rekao da bi oni trebali u garaži odmarat. Ja sam bar samo predlagao kako nebi bilo dobro da stavljaju LC G na lin. 212, 215, 217, 220, 221, 234, 237, 268, 269, 279, 281 i 290 zbog velikog broja putnika koji uništavaju vozila. Potrgat će se oni kada - tada, ali imaju 1 mj. I ne treba se odmah dopustiti na svakakve linije staviti novi autobus, jer ako bi se stavili u 2 tj. izgledali bi kao kockice. Po meni linije koje su sa donekle normalnim putnicima (koji čuvaju što imaju) su 107, 206, 210, 218, 219, 222, 231 i 236. A što se tiče sudara moglo se svakom busu i na svakoj liniji dogoditi.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

STIB

Citat: Dreamwalker  u Studeni 16, 2017, 14:10:11
Nek voze svaki tjedan na drugoj liniji kako kaže kolega citaro.
Slažem se s time, dapače. thumbs
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Dreamwalker

Citat: 421  u Studeni 16, 2017, 16:57:31
Što podrazumijeva pojam " iživljavanje vozača?"

To je referacija na ovaj dio:
Citat: 545  u Studeni 16, 2017, 13:01:30

O tome šta je vozač radio sa 582 na 212, neću ni govoriti..
Da je bus njegov vozio bi ga drugačije.

@405GN2

Nabrojao si čak 11 linija na kojima ne bi trebali voziti.

Od ovih ostalih 107 je skroz dvokratna, 222 je jedan vozni red dvokratan, 219 koliko sam skužio po pisanju drugih nema nekog smisla i putnika, 236 nije cijelodnevna (4-23 nego samo 7-20) i krug joj nema kilometara koliko stane na prste jedne ruke. Dnevno ima možda 150 - 180 km što je puno premalo za bus kojem je plaćeno održavanje i kasko osiguranje. Molim nek me ispravi netko ako je nešto krivo napisano.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Krivo!
222 je također dvokratna. 222/1 i 222/2 nemaju kasnu smjenu dok 222/3 ima! good_boy
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

545

Ma kratko i jasno. Ti autobusi nisu za balkance. Jeftino, sklopljeno za par tjedana, radi na čačkalice, krš i lom.. To već imamo u Podsusedu. Peri-deri sistem.

To je za Zagreb. Kakav mentalitet-takav prijevoz.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

405GN2

A i autobusi su s namjenom za gradski prijevoz, pa nisu nešto previše dotjerani i kvalitetni kao turistički.

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

sniff

Solidno su natrpani sjedalima zglobni Cityji, baš kao i TMK2200 i uski prolazi na postoljima. Samo što su MANovi ipak malo uspješniji na europskom (svjetskom) tržištu, ne fali im gelendera, a bogme ne naprežu strujnu mrežu i ne ruju šine koje su građene pred xy godina na svakakvim podlogama...
Usporedite 2200 i njegovog prethodnika u špici, kad je najveća gužva( ne govorim o tehničkoj ispravnosti).

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk

leonardo123

Citat: 405GN2  u Studeni 16, 2017, 17:22:09
Nitko nije rekao da bi oni trebali u garaži odmarat. Ja sam bar samo predlagao kako nebi bilo dobro da stavljaju LC G na lin. 212, 215, 217, 220, 221, 234, 237, 268, 269, 279, 281 i 290 zbog velikog broja putnika koji uništavaju vozila. Potrgat će se oni kada - tada, ali imaju 1 mj. I ne treba se odmah dopustiti na svakakve linije staviti novi autobus, jer ako bi se stavili u 2 tj. izgledali bi kao kockice. Po meni linije koje su sa donekle normalnim putnicima (koji čuvaju što imaju) su 107, 206, 210, 218, 219, 222, 231 i 236. A što se tiče sudara moglo se svakom busu i na svakoj liniji dogoditi.

Smatram da bi se novi autobusi najoptimalnije iskoristili na ovim linijama.
204, 207, 275, 283, 277, 284 te 295. Čisto iz praktičnih razloga. Ostatak autobusa bio bi u pričuvi.

citaro

Citat: sniff  u Studeni 16, 2017, 22:07:14
Solidno su natrpani sjedalima zglobni Cityji, baš kao i TMK2200 i uski prolazi na postoljima. Samo što su MANovi ipak malo uspješniji na europskom (svjetskom) tržištu, ne fali im gelendera, a bogme ne naprežu strujnu mrežu i ne ruju šine koje su građene pred xy godina na svakakvim podlogama...
Usporedite 2200 i njegovog prethodnika u špici, kad je najveća gužva( ne govorim o tehničkoj ispravnosti).

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk

... a koji niskopodni nema uske prolaze na postoljima? Vozio sam se u mnogima, na takvog jos nisam naletio. Naprezanje strujne mreze nije toliko problem vozila koliko je problem vec odavno neadekvatnih ispravljackih stanica, a da niskopodnjaci puno vise trose tracnice nego visokopodni tramvaji je opcenita mana niskopdnosti, a ne 2200...

Tramvaj kao tramvaj stvarno nije los, nije bilo nikakvih velikih problema niti serijskih pogresaka (kakve su se recimo dogodile velikanima poput Siemensa s Combinom ili ULF-om), a s obzirom da znamo kakvo je ZET-ovo odrzavanje, jako se dobro drze.

smogovci.bbb2

Održava ih Končar a ne ZET
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Kajgod ovo za Novi Zagreb, wtf je vama da sad tu tako pišete o Sesvetama? Živim na skroz suprotnom dijelu grada tako da nisam osobno uvrijeđen ali ove gluposti su izvan svake pameti.

Inače, Novi Zagreb je općenito bio mjesto žestoke vandalizacije sredstava JGP-a i T4+B4 su bili redovito najgore zašarani tramvaji, a ni s autobusima nije bilo bolje. No to je jednostavno nešto s čime se i JGP-i u "civiliziranim zemljama" moraju nositi, a ne vidite to tamo zato jer je održavanje bolje a ne zato jer nema delinkvenata.

Ove predrasude o drugima unutar istog grada su tako ogavne da ne znam što da vam kažem...