MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sniff

Nema ih ovaj tjedan, vikendom također solo.

smogovci.bbb2

Eto Citaro. Ako si blizu linije 281 ili GK provjeri. Inače do srijede ništa
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

MAN truck bus

Evo vidim 580 na 281 i 581 na 281.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Jos jednom hvala, otisao spontano na glavni i bas fino potrefio 581 na 281, 5 min prije polaska i provozao se do Jelkovca :)

Meni kao putniku je bus bio izvrstan, sto me dosta iznenadilo buduci da su nasi u Zürichu dosta tvrdji i rasklimaniji.

mate

Ja cu samo reci, kolega pohvala za sliku, odlična je ;)

NP-549

Po običaju, ostao sam dužan kolegi 421 slike kokpita naših Lion's City-a.
Evo par komada da možete usporedit s vašima:

Nemaju klasičnu MAN-ovu, nego standardnu VDV tablu kako bi se vozači lakše snalazi ujutro u mraku pošto su navikli na ovu na Citarima

Ovaj jostick za namještaje ogledala je baš blesavo postavljen, zar je takav problem bio zakrenut ga za 90° pa da znaš od prve šta je lijevo, a šta desno
Gumb koji svjetli gore na tabli je kontakt. Nije mi poznato zašto ima tri pozicije. Na onaj do njega se pali motor.

Ručica retardera je tipično MAN-ova, stoji stalno u istoj poziciji pa moraš klikat po njoj za pojačavat stupnjeve.  Ovo što svjetli, desno od vozačevog koljena je poprilično nezgodno postavljen radio. Mogli su ga stavit gore gdje su komande displeja, klime i tahograf

Vanjsko ogledalo je naručeno obično,  s dodatkom ovog malog širokokutnog, za razliku od onog velikog grbavog kakve imaju vaši,

Pogled na unutarnje i na monitor s kamerama.  Btw, šteta da roleta za sunce nije za 3/4 širine šajbe ko na Ivecu. Malo je premala ova koja pokriva samo polovicu.

Busevi su odlični, vrlo udobni i čak i dosta agilni s obzirom da se radi o 310 KS iz plinskog motora. Usporedit  ovaj bus i Iveco Urbanway-18  je nemoguće. Ovaj je 3 svjetlosne godine ispred Iveca po apsolutno svemu. Od ergonomije vozačkog prostora, rasporeda u salonu,  završne obrade i naravno do pogonskog sklopa. S ovima nikakvih problema, dok Iveci non stop nešto zezaju

MAN truck bus

Nisam 421, ali imam slike! Slike je poslikao vozač autobusa, a garažni broj i linija neka ostanu tajna.  pivkan
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

dominik,

Osobno mi je naša ZG verzija svjetlosnu godinu ispred.

NP-549

Da, naravno. MAN-ova tabla je puno ljepša, ova ipak ima 15-ak, ako ne i više godina. Ali ipak je bolje da je čim više unificiranih, a ne da svaki drugi bus ima drugačiju tablu pa se ti snalazi u mraku. Na MAN-ovoj mi se ne sviđaju kontra dugmići, valjda je logično da pritisneš nešto prema dole da bi uključio.

421

Sva vozila koje imamo u voznim parkovima Troleja i ZET-a ( Lion`s City, Lion`s City G, Citaro i Urbanway) imaju mogućnost narudžbe VDV table koja bi umnogome olakšala prijelaze iz vozila u vozilo.
Međutim, odlučuju oni koji ne borave za volanom već činovnici koji ne znaju za to, niti hoće pitati one koji rade na tim sredstvima za rad.
Obzirom da ne znam putuju li činovnici na sajmove određene i ciljane tematike, narudžbe se očigledno odrađuju samo kod zastupnika koji uvaljuju svašta uz obilatu pomoć ovlaštenog predstavnika hedonističkih pomagala.
Na Trolejevoj i ZET-ovoj lijevoj armaturi vide se zajednički promašaj > kontra tipke, s time da ih ZET-ovi  bus123 imaju i na MAN tabli...
O vozačkom suncobranu 1/2, umjesto 3/4 stakla ne bih javno  :-X
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: citaro  u Prosinac 25, 2017, 00:47:58
Jos jednom hvala, otisao spontano na glavni i bas fino potrefio 581 na 281, 5 min prije polaska i provozao se do Jelkovca :)
Meni kao putniku je bus bio izvrstan, sto me dosta iznenadilo buduci da su nasi u Zürichu dosta tvrdji i rasklimaniji.
Fakat ne znam kakvi su onda vaši, ako su ti ovi udobni!
Meni nije udoban niti kao vozaču, niti kao putniku u prednjem dijelu, a kamoli u prikolici.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

421, jesu l' tvoji iz Imockog ?  ;)  ;)  ;)

421

Neka dalja rodbina iz sela Vojnići nadomak Ljubuškog  good_boy