TAM - Tovarna Avtomobilov in Motorjev

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:38:14

shef

Po ovome izgleda:
L:vozačko staklo D:1.vrata
dva stakla s obje strane
L:staklo D:2.vrata
2 stakla s obje strane

prikolica:
L:staklo D:3.vrata
2 stakla s obje strane
L:staklo D:4.vrata
mala stakla s obje stane

Ako netko vidi bolje nek ispravi
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Imam i tu sliku.  Identičan je ko onaj moj u snijegu. Ali i dalje je problem ona tvoja slika di ima na desnoj strani ispred harmonike još jedno malo staklo veličine kao ovi skroz odozada

Kiki273

Kada i koji zglobni TAM je bio na probi u Rijeci?

NP-549

1991, ožujak.  Bijeli 260a180M  od Autokaroserije. Naprijed dole na staklu tabela za liniju, a sa strane broj zataknut u prozor za otvaranje

Alex

Ovaj vozi radnike za Vindiju (Koku) Varaždin

gaspa

Dva Janeza (odn. jedan ali dvaput), za većinu forumaša iz pluskvamperfekta (1967.) u temi Autobusni vremeplov (da ne ponavljam iste slike posvuda)

brzi

Citat: 5AR  u Ožujak 16, 2008, 17:48:17
i jedan normani

s obzirom da sam se kasnije uključio na novi forum,nemojte zamjeriti što kasnim s odgovorima  ;)
Za ovog sam mislio da je razrezan za staro željezo.Zašto?Zato jer sam svojim očima vidio to!Bio je u vlasništvu autoškole iz Splita.Sad se više i nesjećam koje,mislim Hajduka ili Prometne Škole.Prije ovo prvo,jer su tada upravo u to vrijeme kupili Starlinera(prije cca 3 godine).A Tam je bio izvrnut na bok u Dujmovači uz cestu na parkiralištu kamiona gdje su ga čerupali.Jedna slika ovog ili drugog ima na starom forumu neznam tko ju je stavio,ali je bila na njihovom webu.Sada je web drugačiji,pa ga nema.Tako da
sada vjerujem,ustvari sam siguran na su postojala 2.Pa bih priupitao zna li netko jel ova shema bojanja od nekog prijevoznika,pa su ih kupili ili...?
A ako se ne varam na ovom je polagao i kolega Torrente,pa bi nam on mogao pomoći u razriješenju... :)

EDIT:

moram samo nadodati,ipak je vjerovatno bio od Prometne Škole taj razrezani,jer ovo je od Hajduka:

a kada sam polagao za kamion u Prometnoj sjećam se da sam pitao instruktora gdje je njihov autobus,a odgovor je bio da nije bilo zainteresiranih pa su ga razrezali...

brzi

koji je ovo model TAM-a? On bi trebao biti za neko vanjsko tržište (npr. Saudijska Arabija)?

http://www.tovornjak.net/smf/index.php?action=dlattach;topic=26.0;attach=5859;image

sličan ovom, naravno isto TAM, ima Čagalj Tours... isto klima sprijeda, ali me podsjeća na O303 Padane, prednji dio krova se spušta prema dolje... moram priznati da sam samo u Čaglja vidio takvog TAM-a... morati ću ga nekako uslikati... mislim da samo vozi navijače na utakmice i sl...
još nešto... jel zna tko više o projektu TAMovog školskog autobusa za Ameriku? Jesu se uopće proizveli ili je sve ostalo na crtežima i prototipovima?
U svakom slučaju mogao bih ovog "dajca" zamisliti u produženoj žutoj izvedbi za đake  ;D :

http://www.prijevoz.hr/images/galerija/nikola_stare09.jpg

NP-549

Citat: brzi  u Kolovoz 14, 2008, 21:02:10
koji je ovo model TAM-a? On bi trebao biti za neko vanjsko tržište (npr. Saudijska Arabija)?

http://www.tovornjak.net/smf/index.php?action=dlattach;topic=26.0;attach=5859;image

To je 170a11 P od Autokaroserije u kako si sam rekao izvedbi za izvoz (po staklima se također da zakjučit).

arsenal

TAM 122A70 Kusevija prevoz Tivat

brzi

Citat: Kiki273  u Veljača 17, 2008, 02:17:30
http://i187.photobucket.com/albums/x190/kiki273/tam/Picture1658.jpg[/img]

danas dok sam se laganini spušato niz ulaz u Knin ispred mene je skrenuo Fap kamion i vuče ovog TAM-a, sad gdje će s njim, za staro ili pak nešto drugo, neznam... ali već dugo je on stajao tu u Kninu...

maky

E bome, ovaj me jako iznenadio kad sam došao u Supetar. Pretvoren je u kafić, ali svejedno, uvjeren sam da bi se to dalo malo urediti i  voziti, limarija je u dobrom stanju...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

kriticar

bravo maky ,taj bus je stariji od 35 godina ,jer već 1973 u prizvodnji je bio neznatno modificirani model(naprijed plastična maska u koju su bili uklopljeni farovi)
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

brzi

moje se čačkanje opet isplatilo, pa evo tog američkog školskog autobusa, od strane TAM-a: