Linije - razno 2018.

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:56:04

smogovci.bbb2

Već sam pomislio da je 421 otišao u D good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Dakle, brojanje putnika u  ingerenciji ZET-a koje se vrši prilično često i na temelju koje se vrši prilagodba vozila, voznih vremena polazaka i  učestalost polazaka, nije mjerodavna već postoji novi guru koji znade bolje?
@MTB
Nemoj misliti u tuđe ime!
@ smogovci.bbb2
Dumovec ili Drive?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: marin  u Veljača 06, 2018, 13:17:08
Gbr. 554, 556 i 226 prebačeni u APP.
Jučer je 554 vozio na 234. E sad, jel u APD ili APP. Isto tako i 184 ???

smogovci.bbb2

421

T-com je u vlasništvu DT stoga nije problem spojiti se i iz Dojčland. pivkan
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

@421
Deutschland ;D

Ja ne znam onda tko broji na 216 i 276 radnim danom u špicama kada je takt 40 minuta, a busevi puni do vrha.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Citat: MB FAN  u Veljača 15, 2018, 15:10:35
Za putnike lin. 223 jučer oko 18h u Dubec došao gosp. Bandić sa šefovima i odredio da se s linije 223, kao i 227 ne smiju skidati v.r.
Pročitaj malo bolje i s razumijevanjem:
http://zg-magazin.com.hr/bandic-odlucio-provjeriti-zbog-cega-kasni-autobusna-linija-223-dubrava-dubec/
»Odluče li građani da umjesto dosadašnja 53 bude 45 polazaka, zasigurno neće biti kašnjenja premda smatram da je bolja opcija više polazaka pa i po cijeni malog kašnjenja«, zaključio je gradonačelnik Bandić
Nakon što se jedan od slušatelja Radio Sljemena u jučerašnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu požalio zbog kašnjenja autobusa na liniji Dubrava – Trnovčica – Dubec, broj 223, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u srijedu na okretištu Dubrava nešto prije 20 sati odlučio provjeriti kako ta linija funkcionira u praksi. Slušatelj je ukazao na »konstantna kašnjenja linije 223« te ustvrdio da je njezino kašnjenje izazvalo produženje tramvajske pruge iz Dubrave do Dupca.
»Dovoljan alarm mi je bio poziv našeg sugrađanina koji se redovito vozi ovom linijom i koji se požalio na njezino učestalo kašnjenje pa da dođemo i provjerimo tu informaciju«, rekao je gradonačelnik Bandić. »Ako je na cesti gužva ili špica, ne možemo utjecati na kašnjenje od par minuta, ali ćemo nastojati poštovati raspored autobusnih polazaka«, dodao je.
Damir Kostanjski, voditelj prometa u autobusnom pogonu Dubrava je istaknuo kako autobusna linija 223 radnim danom ostvaruje 53 polaska, a vikendom 30 te da su jedini problem prometne gužve koje se ne mogu izbjeći. Na novinarski upit postoji li mogućnost da se korigira vozni red Kostanjski je dodao da ako se korigira vozni red linije 223 da će bit manje polazaka i da će bit redovitiji.
»Odluče li građani da umjesto dosadašnja 53 bude 45 polazaka, zasigurno neće biti kašnjenja premda smatram da je bolja opcija više polazaka pa i po cijeni malog kašnjenja«, zaključio je gradonačelnik Bandić. (zg-magazin)
Zašto se nije alarmirao na pozive naših sugrađana koji se redovito voze "ukletom" linijom 268?

421

Citat: MAN truck bus  u Veljača 15, 2018, 18:30:35
Ja ne znam onda tko broji na 216 i 276 radnim danom u špicama kada je takt 40 minuta, a busevi puni do vrha.
Dovoljno je  bus123 ispratiti pogledom, brojanje je izlišno...

MB FAN

Dobro to ja nisam čitao nego slušao uživo kad su rekli da se više NE SMIJE skidati bus s 223

Ivan

Citat: 421  u Veljača 15, 2018, 18:18:52
Dakle, brojanje putnika u  ingerenciji ZET-a koje se vrši prilično često i na temelju koje se vrši prilagodba vozila, voznih vremena polazaka i  učestalost polazaka, nije mjerodavna već postoji novi guru koji znade bolje?
@MTB
Nemoj misliti u tuđe ime!
@ smogovci.bbb2
Dumovec ili Drive?
Stvari nisu koordinirane i autobusi se uopće ne organiziraju po brojanju putnika nego po inerciji koliko se brojeva ubaci u pogon i po puno drugih ključeva.

To priznaju svi koji nisu zaljubljeni u svoju firmu, pa i šefovi na nekim položajima koji minimalno (ne) mogu promijeniti stvari.

No bitno je da 421 meni spusti koliko god bio u pravu i koju god ideju i opservaciju iznio, i naravno da će me opet lupat po glavi sve dok ne kažem da je 215 dakle definitvno popunjena na taktu 10 u 11 h, ZET jedini zna što radi i u  pravu je i morat ću poslat ispriku preporučenom poštom.
(usput, tko me j... ako sam bolje od svetog zeta prepoznao i ozbiljne probleme za vozače kao npr. na lin.241, budala sam ja teška što se uopće prepirem s nekim tko mi svaki put iznova pristupi s toliko bezobrazluka čim postoji činjenica oko koje možemo raspravljati)

421

Nisi u pravu!>
No bitno je da 421 meni spusti koliko god bio u pravu i koju god ideju i opservaciju iznio, i naravno da će me opet lupat po glavi sve dok ne kažem da je 215 dakle definitvno popunjena na taktu 10 u 11 h, ZET jedini zna što radi i u  pravu je i morat ću poslat ispriku preporučenom poštom.
(usput, tko me jebe ako sam bolje od svetog zeta prepoznao i ozbiljne probleme za vozače kao npr. na lin.241, budala sam ja teška što se uopće prepirem s nekim tko mi svaki put iznova pristupi s toliko bezobrazluka čim postoji činjenica oko koje možemo raspravljati)

Ivan

421

Nemam problem s tim da me netko ne voli.
Ako želiš biti sve, onda si ništa!

Ivan

Usput, 223 ima odavno problema i treba pojačanje dok je 40% reducirana u 15-ak godina, a sad bi ju još razvalili na takt 25, to je grozno jer bila je puna i kad je vozila svakih 13 pa 15... Mogli bi se naći kreativni načini za poboljšanje kao kombiniranje s vožnjama autobusa na 224 i/ili 230 koje su u špici dobile i prejaki poduplani vozni red s dodatnim busom jer objektivno se 230 ne napuni kad vozi svakih 15 minuta, no skoro sve gradske linije se moraju nabiti na pravilo da svaki bus vozi samo svoju liniju osim iz davnine preživjelog 102-103 i 201-202, i zapadnih minija da ne bi bili baš potpuno traćenje resursa.

No očito je netko pojednostavnio priču s divljim redukcijama da opravda samo produženje voznog vremena (objektivno potrebnog) bez razmišljanja o vraćanju busa, jako loše...

smogovci.bbb2

Jedan od novijih primjera brojanja putnika je i linija 241. Od 19 polazaka nedjeljom sa GLK samo njih 13 ima polaske u isto vrijeme sa linijom 268. Naravno da je premalo jedan zglobni bus za dva putnika po vožnji pa bi bilo potrebno uvesti dva zglobna autobusa kako bi se svaki od ta dva putnika vozio svojim autobusom. I ako je ikako moguće da se svih 19 polazaka preklapaju sa linijom 268