Linije - razno 2018.

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:56:04

smogovci.bbb2

A što imaš vidjeti?! Kreće sa prvim stanarima u Podbrežju. Trasa GLK-HBZ-AVH-bezimena-Podbrežje
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Naravno, istovremeni polasci sa 268 :)evil

Ivan

Meh, već sad vidim kako će staviti zglobni bus a putnika će biti još manje nego u 219, po istom principu će putnici završiti na još jadnijoj 268 kao i sad na jadnoj 220, dok je kvart još manji i bus će biti beskorisniji. Pametnije bi bilo staviti još jedan na 268 i produžiti vozno vrijeme da bar ujutro može održavati vozni red i da vozači mogu na WC, kad ništa bolje ne znaju organizirati.

Da su malo mislili mogli su novu cestu umjesto samo s HBZ protegnuti kroz polje 100 m dalje do rampe i odvesti liniju u Klaru da malo pomogne preopterećenoj 133 i to bi bila ozbiljna linija, no dovršetak komada ijedne uličice (ne smijemo uopće razmišljati da je ovo ionako zapravo dio drugog novozagrebačkog prstena i to polje treba svejedno otkupiti) bi bio svemirski doseg za trenutno vodstvo Grada, a ovako bi se kroz Radmanovačku i solo teško provlačio, iako to nije ni puno drugačije od ostatka Klare ili pogotovo Remeta dok bi i to s malo dodatne brige za vozača bilo bolje nego da sad dobijemo liniju s tri putnika dok je iza kvart s 10.000 ljudi koje postojeći autobusi nikako ne mogu zadovoljiti.

MB FAN

Koliko sam čuo bit će čak 2 zglobna autobusa. Ali nije 100% sigurna informacija, ali od ZET-a nas više ništa me čudi.

MAN truck bus

Mogla bi sad biti linija za Dugo selo. Rekao je Bandić da ako pobjedi na izborima da će biti linija za Dugo selo. Prije par godina je napravljen detaljan plan linije, smjene, vozni red, trasa, broj linije je trebao biti 264 današnja linija Dubec Jesenovec. Ne znam zašto je propao tada taj plan.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

MB FAN

To za Dugo Selo se priča već godinama. Neće to proći, kao ni Bandić na izborima.

tramvajac 92

Zakaj nije realizirano... jer bi to koštalo preveć.  ;D
A APD ne može skucat za izlaz na postojećim linijama, di još to.

MB FAN

APD bi trebao još bar 15 zglobnih 15 solo da bi se dovelo u normalu i da nebi bilo problema sa izlazom te nekih 50-tak vozača.

Ivan

Citat: MAN truck bus  u Veljača 08, 2018, 17:45:16
Mogla bi sad biti linija za Dugo selo. Rekao je Bandić da ako pobjedi na izborima da će biti linija za Dugo selo. Prije par godina je napravljen detaljan plan linije, smjene, vozni red, trasa, broj linije je trebao biti 264 današnja linija Dubec Jesenovec. Ne znam zašto je propao tada taj plan.
Kad i kome je to rekao, kakve Dugo Selo ima veze za njegove glasove i izbore?

Takva linija bi bila vjerojatno uvedena poslije nabavke '09. da je Grad DS bio voljan platiti subvencije bez kojih ZET neće ni razgovarati, isti je tijek pregovora bio i s Rugvicom, Brdovcem i Sv. Nedjeljom, jer recimo Općina Bistra za ZET izdvaja više novaca nego puno veći Grad Samobor za svoj prijevoz. Koliko para toliko muzike, ne znam o čemu drugom imamo razglabati.

I sad otkad je tarifa ZET HŽ vraćena na donekle racionalne okvire ne znam zašto opet gurati putnike na autobuse.

MB FAN, kakvi su točno problemi s izlazom autobusa da ih treba baš 30? Očito fali vozača.

Diermeech

Isto su i za zelinu pričali, ali i da se uvede bus za dugo selo, to bi bila šteta i za ZET, a i za građane Dugog Sela. HŽ je dovoljan, funkcionira donekle ok ali ni blizu koliko bi mogao.

Westin

Citat: MB FAN  u Veljača 06, 2018, 17:29:10
Mislim da je samo 1tj. 234 bio u APP, ali nisam siguran. Taj natječaj je bio nedavno, jedino ako sad još 25 - 25 ne nabavljaju?!

Ima novi natječaj koji je u tijeku 50 vozača za promet.

MB FAN

Izišao je za 241 novi raspored na ZET-ovoj stranici sad ima 30 - 35 v.r.
Glavni - V. Polje 30
V. Polje - Glavni 35

smogovci.bbb2

Ima svega. Prvi polasci su 25-25. Zadnji polazak sa GLK u isto vrijeme kad i 221/268. Znači super. Tri linije po istim trasama u isto vrijeme👏

smogovci.bbb2

Novi polasci na 241

Polasci RD sa GLK 241/268
- u isto vrijeme 9:25, 15:30, 17:45, 20:50, 21:45, 22:40, 23:30
- u minutu razmaka 10:20/21, 11:15/14

Polasci RD sa GLK 241/221
- u isto vrijeme 6:15, 9:25, 14:25, 15:30, 23:30
- u minutu razmaka 16:35/34
glavauzid  russian_roulette >hammer<

smogovci.bbb2

Nikad nisam razumio ZET i njihovu filozofiju. Stavili su 241 na peron sa 218 i uskladili su im vozne redove pa sad imamo preklapanja 241 sa 268 koje imaju zajedničku trasu (izuzev dijela između AVH od Islandske do SR Njemačke). Kao da je VR linije 218 sveto pismo pa ga se ne smije korigirati i uskladiti 218/241 sa 241/268