Linije - razno 2018.

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:56:04

smogovci.bbb2

Osim vozača da li će biti i putnika koji će koristiti liniju u cijeloj duljini od točke A do točke B buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Volzhanin

Odlično!
Vozno vrijeme je bilo radnim danom i subotom 20 - 30 a nedjeljom 20 - 25 dok će sada biti svim danima 25 - 25....linija za poželjeti.... th-down  >hammer<

tramvajac 92

Zanimljivo, vozi kroz Klin u povratku... meni bi bilo bolje da uopće ne izlazi na ul. Dubrava, nego da iz Dankovečke skreće u Koledinečku, vozi pored tržnice i onda u ul. Klin i na Čulinečku. Mislim da bi time dobili i više putnika (starci koji idu na plac, djeca koja idu u školu), a i rasteretili 223 kroz taj dio.

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 30, 2018, 14:51:38
Osim vozača da li će biti i putnika koji će koristiti liniju u cijeloj duljini od točke A do točke B buljo
Naravno da ne, kao ni na 105, npr.

545

@Westin
Mislim, točnije: siguran sam, da ovaj vozni red za liniju 234 služi samo cca.
godinu i pol, zbog radova na Rotoru. Nakon završetka radova, vratit će se se na stari vozni red. 2 busa i 3. u špici.

Povećali su vozna vremena kako bi autobusi bili što redovitiji s obzirom da će biti "pakao" kad zatvore Rotor, + dodatni autobus jer su stanovnici Botinca, Remetinca, Savskog gaja i Kajzerice od GČ Novi Zagreb - Zapad na sastanku to izričito tražili, s obzirom da ih puno koristi tu liniju.

Oni su htjeli 5 autobusa, 12-15 minuta, no odgovor je bio da je to nemoguće!

Vozni red je super, jer nema presinga na vozače. Imaju 10 minuta u Lanistu i 15-20 na Kolodvoru.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

smogovci.bbb2

To možda imaju toliko lufta izvan jutarnje/poslijepodnevne špice. Ali zar se 234 ne vraća na svoju trasu preko Kajzerice kad se pusti u promet alternativna cesta uz nasip ona zapadno od Jadranskog mosta buljo

marin

Citat: 545  u Prosinac 02, 2018, 02:27:42

Vozni red je super, jer nema presinga na vozače. Imaju 10 minuta u Lanistu i 15-20 na Kolodvoru.

Teško kad zatvore rotor da će imat i minute vremena. Sad kad vr nije tolko na knap pa se kasni na sve strane. Povećat će vozno vrijeme, ali će se gužve valjda utrostručit.

Westin

Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 02, 2018, 08:02:36
To možda imaju toliko lufta izvan jutarnje/poslijepodnevne špice. Ali zar se 234 ne vraća na svoju trasu preko Kajzerice kad se pusti u promet alternativna cesta uz nasip ona zapadno od Jadranskog mosta buljo

To je jedna od gluposti prometnih stručnjaka jer će i dalje biti zatvoren izlaz iz Kajzerice na Jadranski most.
Problem će biti je dodatni semafor za pješake u Aveniji Dubrovnik kao i zbrka u Laništu. Bus bi prije bi došao do Bundeka kroz Kajzericu nego da čeka u Aveniji Dubrovnik sketanje

545

@Westin
slažem se s tobom za opciju preko Bundeka ali...
Da produzi Av. Dubrovnik imao bi 2 semafora +Bundek. Ovdje samo jedan skretanje u Trnskom, + rasterecena Antallova. Bus brzo dodje.
Možda je propusnost bolja Av. Dubrovnik - Av. V. Holjevca, ali je interval semafora prekratak, a u Trnskom su ga podesili.

U 1.mj.cemo vidjeti šta i kako dalje..

Ivan

Mda, tko zna za 1.mj. kad je takav kaos u glavama "odgovornih".

No prije svega, poslije svih ovih mučenja s kašnjenjima, linija 234 bi puno efikasnije funkcionirala da ima jednosmjerni krug da skrene s Remetinečke na Ul. Ive Robića i samo nastavi sadašnjom trasom jer između je doslovno stotinjak metara, nitko od putnika u Remetincu ne bi gubio više od 1-2 min a za Lanište bi išlo 5+ min brže u smjeru A, i fino se vozačima na ovo sad (produženo) da još 5 minuta odmora na Glk jer su oscilacije s kašnjenjima očito očajne... Ali oni koji bi kvazi trebali planirati i poboljšavati mrežu se drže kao pijani plota stanja kakvo su zatekli prije nego je postojala ta ulica i dobivamo bezveznu situaciju gdje se bez ikakvog razloga gubi 5+ minuta, kao da 220 vozi prvo trasom 109 i okrene se u Sloboštini pa se vrati na trasu 220. Niti putnici niti vozači niti sustav ima koristi od ovakve vijugave gluposti, nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje ode samo na gorivo za 1,6 km predugu trasu.

545

Čim se 2020-neke otvori Rotor sve će biti opet ok.

Linija 234 MORA voziti Remetinečkom (nikakvim Ive Robica) i "vijugati" jer su to 3.stanice, do Lanista! Zbog toga postoji ta linija, Ivan!

Druga stvar, povratak 234 MORA biti isti, jer ljudi na Naletilicevoj ulaze sa linija 110,161 itd + vlak.

S obzirom da ne poznaješ taj kvart osim po Google Maps, prestani nametati svoje mišljenje i pametovati, šta i kako bi, gdje trebalo..

Da si za to stvoren, ne bi bio na forumu nego u ZET-u.

O tome koliko će vozač imati vremena na GLK ili Lanistu ne odredjujes Ti, nego onaj koji prati šta se desava sa Lanistem + pulsom ljudi od 2003.kad je uvedena linija.

Vozni red je odličan, sa dodatnim 4 voznim redom.
Hvala APD!

smogovci.bbb2

A što bi falilo da 234 iz Remetinečke prvo ide u Lanište i onda u povratku na GLK pokupi putnike koje si naveo nego ovako?! Kome se žuri za tu jednu stanicu na Remetinečkoj i jednu u Remetinečkom gaju može presjesti kod škole na ostale linije a ima ih koliko te volja

545

Zlatnim slovima u mramor je uklesana trasa linije 234, još ljeta Gospodnjeg 2003.

I nisam je ja pisao..
Točnije, predložio ju je general HV, koju je ZET usvojio.

Btw. provozaj se radnim danom i subotom sa tom linijom pa ćeš vidjeti koliko je važna baš takva trasa,tj. koliko ljudi izlazi na stanicama Remetinec i Remetinečki gaj.

S obzirom da se 16.12. zatvara Rotor bit će problem ljudima koji idu na posao ili škole do Lanista pješice od vlaka ili Naletiliceve, jer bus 234 će nakon nadvožnjaka odmah u naselje. Tako da Remetinec i Savski gaj ostaju bez tog autobusa. A niti jedan ne ide kroz Savski gaj od linija 11x.

P. S. Možda je moj prethodni post ispao kao napad na Ivana, ali baš svugdje gura nos, a to sam oraktarezirao kao napad na mene.
Ja što ne znam, ne pišem,i ne tvrdim da je to baš tako.

Lp svima na forumu.
Ugodan dan želim.

smogovci.bbb2

2003 ti nije vozila uz nasip kroz Kajzericu a onda je Baturić kasnije0 izmjenio da ide uz nasip tako da ti teorija o postojanosti trase linije 234 ne drži vodu kava

Westin

Prvo se nadam da će sve linije sa Savskog mosta koje inače prolaze Remetinečkom ići lijevo u ulicu Ive Robića jer kako su bili prezentirali nebi išle sve.
234 može imati opciju kruženja tako da nakon stanice Arena Centar skrene lijevo u Ulice Ive Robića pa usput skrene do krajnje stanice pa dalje nastavlja u Remetinečku preko Savskog Gaja XII , Remetinec, Remetinečki Gaj, Arena Centar.
Govori su da će sve to na vrijeme objaviti a od toga nema ništa.

smogovci.bbb2

Prije će biti da će 234 sa GLK voziti svojom trasom preko Kajzerice i onda ispod Jadranskog mosta novom cestom izaći u Vice Vukova ravno do Remetinečke i onda lijevo u Ive Robić pa svojom trasom kroz Lanište i desno prema GLK trasom nove ceste uz nasip na svoju trasu preko Kajzerice. Jedino logično od ostalih linija da po Ive Robića vozi 133 jer sve ostale linije bi gubile previše vremena na obilazak