Linije - razno 2018.

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:56:04

545

@jakov5

Zaboravio si nadvožnjak, Magazinska, pa skretanje iz Drvinja u Bastijanovu.  Nema šanse za zglobni.

Danas je nedjeljni vozni red. Svakih 15 minuta je ok. Krug 45, sa 3 vozna reda.

Za povećanje voznih redova, cescih polazaka na 118 javite se GČ Trešnjevka - Zapad.

Tako se rješavaju problemi manjka autobusa-viška ljudi. Sretno!

Tako se rijesilo i za linije 110 i 234 sa dodatnim voznim redovima.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

jakov5

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 13:28:09
@jakov5

Zaboravio si nadvožnjak, Magazinska, pa skretanje iz Drvinja u Bastijanovu.  Nema šanse za zglobni.

Danas je nedjeljni vozni red. Svakih 15 minuta je ok. Krug 45, sa 3 vozna reda.

Za povećanje voznih redova, cescih polazaka na 118 javite se GČ Trešnjevka - Zapad.

Tako se rješavaju problemi manjka autobusa-viška ljudi. Sretno!

Tako se rijesilo i za linije 110 i 234 sa dodatnim voznim redovima.

Vidiš da, nisam ni razmišljao nadvožnjaku.
Trenutno stanje voznih redova je ok, jest gužva ali svi stanu nekako na kraju, ljudi ostaju vani na stanici kad busevi kasne, ali odmah onda idući dođe iza.
Beskorisno je povećavati broj VR-ova jer su ionako busevi u špici stisnuti (to jest polasci).

Što se tiče 110, mislim da je optimalno 1 zglob i 3 solo, pod praznicima su solaši dostatni.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

118 bi trebao voziti kružno, iz Voltinog kroz Baštijanovu kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

@jakov5

Znaš, mogao bi se složiti s tobom za 110. Iako su ovo prvi praznici od 1996.,da ne voze zglobni autobusi.

Do 2009. vozili su 3 zglobna MAN SG 220 tijekom cijele godine.

Odlaskom njih u rashod počeli su voziti Citelis18, NG 312/313 ili Citaro (najrjeđe).

545

@smogovci.bbb2

Misliš do Selske pa dijeliti stanicu sa 109? Zatim desno u Zagorsku?

A nazad bi bio problem sa skretanjem iz Golikove u Bastijanovu prema okretištu.

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 26, 2018, 13:47:53
118 bi trebao voziti kružno, iz Voltinog kroz Baštijanovu kava

Ostao bi problem nadvožnjaka i skretanja na Mažuranac, pa zglobni ne bi mogao voziti.
Osim toga putnici koji recimo koriste stanicu Desinička (i Tomislavova te Hanamanova) morali bi se provesti cijeli krug kroz Voltino vraćajući se kući te bi stvarali gužvu kad bi se putnici iz Voltinog ukrcavali za Mažuranac. Znači samim time trebalo bi dodat barem dva-tri vozna reda.
Mislim da ovako kako je sad dobro funkcionira sve osim u špici količina pauze za vozače. (kasni se po 15 minuta).
A kaj se tiče putnika na Baštijanovoj, pa imaju Ljubljanicu, ne :)

EDIT: Pobrkal sam, znači iz Voltinog u Baštijanovu do Mažuranca, u povratku kroz Golikovu? Je onda bu gospođa koja kod prijateljice ide na kavu morala ić prvo do Mažuranca pa onda doć na Hanamanovu ;D
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Tomek

Po meni tramvaj produljiti sa Ljubljanice do Horvaćanske pa za Jarun ili Prečko, a 113 onda provući kroz Voltino do Črnomerca.

545

@Tomek

To će tek biti u 22.stoljecu.

jakov5

Citat: Tomek  u Prosinac 26, 2018, 14:14:20
Po meni tramvaj produljiti sa Ljubljanice do Horvaćanske pa za Jarun ili Prečko, a 113 onda provući kroz Voltino do Črnomerca.
Za tramvaj svakako thumbs
A za 113 treba vidjeti koliko bi putnika išlo do Ljubljanice pa do Črnomerca, iz Voltinog 10-tak sigurno, toliko ih na Zagorskoj svakodnevno izlazi, no svaka od linija s Ljubljanice ima i liniju za Črnomerec (114-134, 115-136, 116-119)

smogovci.bbb2

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 13:49:35
@smogovci.bbb2

Misliš do Selske pa dijeliti stanicu sa 109? Zatim desno u Zagorsku?

A nazad bi bio problem sa skretanjem iz Golikove u Bastijanovu prema okretištu.

Uveo bi liniju 117 i vozila bi kao 118 do raskrižja Zagorska-Selska, lijevo Selska, desno Baštijanovo do okretišta Voltino i onda u povratku na Trg Mažuranića po trasi 118. 118 bi u povratku iz Voltinog vozila po trasi 117 Baštijanova-Selska-Zagorska. Vozili bi naizmjenično sa postojećim kapacitetima. Nema problema za skretanje iz Selske u Baštijanovu jer su autobusi tamo već vozili kad se asfaltirala Zagorska. Još bi ih da izbjegnu gužvu u Kršnjavoga iz Adžijine preusmjerio desno u Jukićevu pa lijevo u Savsku. Tamo bi iskrcao putnike na stajalištu tramvaja i nakon toga produžio na Trg Mažuranića. Osim toga i 113 bi u povratku sa Jaruna preusmjerio na Baštijanova-Selska-Ozaljska-Ljubljanica i na taj način bi omogućio prelaz na 117/118 i 109 bez pješačenja sa Ljubljanice do Voltinog ili do 109 na Selskoj (ili jedna stanica tramvajem). Čudo toga bi se moglo ali u ZET-u je ne talasaj osim u slučaju neisplate Božićnice

545

@smogovci.bbb2

Nisi me dobro shvatio što se tiče raskrižja.

Ja sam napisao Golikova - Bastijanova kako vozi linija 118 da je zeznuto za zglobni bus, skretanje desno od Konzuma (nasuprot Koncara) u Bastijanovu prema okretištu.

Ali mišljenja sam, da je okretište preusko za zglobni bus u Voltinom. 3.osovina bi se obavezno penjala na rubnjak.
Jer se i solo bus okreće na knap...
Vidjeh svojim očima.
Kad budem u mogućnosti poslikat ću.

9

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 26, 2018, 15:54:46
Uveo bi liniju 117 i vozila bi kao 118 do raskrižja Zagorska-Selska, lijevo Selska, desno Baštijanovo do okretišta Voltino i onda u povratku na Trg Mažuranića po trasi 118. 118 bi u povratku iz Voltinog vozila po trasi 117 Baštijanova-Selska-Zagorska. Vozili bi naizmjenično sa postojećim kapacitetima. Nema problema za skretanje iz Selske u Baštijanovu jer su autobusi tamo već vozili kad se asfaltirala Zagorska. Još bi ih da izbjegnu gužvu u Kršnjavoga iz Adžijine preusmjerio desno u Jukićevu pa lijevo u Savsku. Tamo bi iskrcao putnike na stajalištu tramvaja i nakon toga produžio na Trg Mažuranića. Osim toga i 113 bi u povratku sa Jaruna preusmjerio na Baštijanova-Selska-Ozaljska-Ljubljanica i na taj način bi omogućio prelaz na 117/118 i 109 bez pješačenja sa Ljubljanice do Voltinog ili do 109 na Selskoj (ili jedna stanica tramvajem). Čudo toga bi se moglo ali u ZET-u je ne talasaj osim u slučaju neisplate Božićnice
Ako sam dobro shvatio, to si zamislio kao 118A = 118 i 118B =117
S postojećim kapacitetom zajedno ne bi bilo zgodno voziti zajedno i 117 i 118. Rulja bi ti se nakupila od Baštijanove stanice to Desiničke, pazi inače je ujutro 15-tak ljudi na Tomislavovoj (a takt je 7 minuta!)
Trebalo bi to podebljat sa još solo buseva a to ne bi bilo moguće s trenutačnom količinom solo buseva.

Zanimalo bi me i kako si mislio za 113 kojom bi to rutom išlo krenuvši s Fallerovog pa do Ljubljanice?

Također je vrlo upitan broj putnika u Baštijanovoj ulici - a) bus ima ograničen interval dolazaka (ukoliko bi ti reaspolovio ovih 6 buseva to bi bilo 3-3, takt 14 u najboljem slučaju+gužve!) - a tramvajskih je linija tri koje s Ljubljanice vode do Selske gdje je 109.
                                                                                 b) Ne šeće se puno ljudi iz Voltinog do Ljubljanice ujutro ;D

545

@smogovci.bbb2

Spomenuo si  liniju 113. Ja bi produžio tu liniju do Savskog mosta.

I to Jarunskom cestom (ugibalista su napravljena odavno), a super bi došlo ljudima koji stanuju na Gredicama da ne pješače od Horvata ili Srednjaka (tramvaj) do tamo.

U ljetu bi bilo super za kupace za Jarun onak izgorene od sunca u još vrući Citelis.

2 vozna reda svakih 20 minuta.

Trasa bi bila:

Smjer A: Ljubljanica - Jarun(okretište) - Jarunska - Dom Stjepan Radic - Savski most.

Smjer B: Savski most - Jarunska - Ljubljanica

jakov5

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 16:03:05
Ali mišljenja sam, da je okretište preusko za zglobni bus u Voltinom. 3.osovina bi se obavezno penjala na rubnjak.
Jer se i solo bus okreće na knap...
Vidjeh svojim očima.
Kad budem u mogućnosti poslikat ću.

9

Mislim da ima čist dost mjesta za solo :) ;). A za zglob treba vidjet, mislim da bi uspio proći. Budem sutra jednu dnevnu sliku okretišta okinuo. (ova je 27.11.2018.)

smogovci.bbb2

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 16:12:28
@smogovci.bbb2

Spomenuo si  liniju 113. Ja bi produžio tu liniju do Savskog mosta.

I to Jarunskom cestom (ugibalista su napravljena odavno), a super bi došlo ljudima koji stanuju na Gredicama da ne pješače od Horvata ili Srednjaka (tramvaj) do tamo.
Već je to bilo predloženo 2008. predsjedniku VGČ Molanu da se produži ne do SM nego na pola puta do Gredica ali vidiš i sam da se to nije usvojilo. Možda ponoviti prijedlog VGČ Trešnjevka-jug