Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

NP-549

MAN solo ima mali tank od samo 20 litara. Treba svaku večer točit

tramvajac 92

Loše izvedeno od strane proizvođača. Da je bar 50 litarski....

garethtrooper

MAN Lion's City NL 363 slikan danas u Lučkom

conecto

ZET-ovi Citari G su Euro4, a novi MAN-ovi Euro6. Samim time je kod Citara G manji stupanj pročišćavanja ispušnih plinova (između E4 i E6 je velika razlika) pa stoga troši manje AdBlue aditiva.
Ne znam da li novi City ima SCRonly sustav, ali mi se čini da nema toga kod ove serije MAN-ovih motora prema čemu bi trebao koristiti kombinaciju SCR-EGR. Takva kombinacija troši manje AdBlue aditiva nego SCRonly, ali i ovaj u slučaju E6 troši oko osam posto u odnosu na potrošeni dizel. Ako City primjerice troši 40 l/100 km i prijeđe 500 km dnevno (što je rijetkost uglavnom na prigradskim linijama) to bi značilo oko 200 litara potrošenog dizela i max. 16 litara AdBlue aditiva. Prema tome spremnik od 20 litara bi trebao biti dovoljan za jedan dan i ne bi se smjelo događati da bus na liniji ostane bez AdBlue. Btw E6 s kombinacijom SCR-EGR troši oko pet posto AdBlue pa je u takvom slučaju izračun još povoljniji u smislu autonomije
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Danas u Gajnicama, gbr 180

Tomek

Loša je fotka, al zar nije sramota da NG 313 gbr 164 već 3 mjeseca vozi s ovakvim displayem

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: Tomek  u Veljača 27, 2021, 21:24:27
Loša je fotka, al zar nije sramota da NG 313 gbr 164 već 3 mjeseca vozi s ovakvim displayem
Zaista je sramota. Ali rekorder je vjerojatno gbr. 179 s onim displayem bez ispisa linije. Koliko sam pročitao na forumu, već 5 GODINA vozi s takvim displayem. Ne znam jel to žalosno ili smiješno.  buljo

vrba

Danas je 164 na 136 i displej mu normalno pokazuje 136 Špansko.

Skankhunt42

IgorKlasik

Jel je ovaj vučni kamion marke Volvo?

Skankhunt42

Mislim da je. Malo stariji model, tek se razradio.

IgorKlasik

Aha.
Kad se ulaufa nema problema  good_boy
Hudič je jer če sve nadoživiti

MAN truck bus

Citat: Skankhunt42  u Ožujak 08, 2021, 20:28:35
Mislim da je. Malo stariji model, tek se razradio.

Koliko vuče Stratose i Cacciamalije trebao se već razraditi. rofl
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

jakov5

Pali borci, revija 11. travnja - 25. travnja;

772 otišao za Krematorij (linija 106) i htio tamo ostati, ali više istance mu nisu dopustile preuranjeni kraj karijere. Slikan u Ilici, kod stajališta Mandaličina.
21 se ugasio na 105 taman kad je trebao za garažu - pošteno svoju smjenu do kraja odradio i onda zaspao, ali zato je tu D5 da ga preveze. 12.4.2021. slikan u Gajnicama a šlepa ga se sa linije 105. Od tog zadnjeg šlepanja nije se nikamo micao iz garaže.
179 kojeg sam ovaj tjedan triput vidio u kvaru već u 12 sati, slikan na Črnomercu, bez asistencije D4/D5.
Palom borcu #161 je i 134 bila prevelik zalogaj (a kamoli 109 na kojima ih se dere). Slikan na Ljubljanskoj aveniji, asistira D5.

Nisam uspio slikati 183 koji je bacao vodu na 125, i njemu je D5 asistirala.

@ChRiStIan Kako objašnjavaš nijednu zglobnu kocku u kvaru? ;D :)evil
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

ChRiStIaN

Cisto jednostavno. Nema vise stvari koja se na kockama moze pokvariti a da se vec nije  ;D
@ Autobusi Hrvatska @