Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

Portos

188 u 16:30 u kvaru kod Tifona u Zaprešiću.
189 u isto vrijeme na 176 smijer Bistra vozi sa jako niskom stražnjom lijevom stranom busa, kao da je neispravan zračni jastuk.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Citaro218ZG

Citat: Akropola  u Travanj 09, 2024, 01:43:43Večera gbr.545 ostao bez goriva prije semafora most slobode - Hrvatske bratske zajednice - Slavonska Avenija.[ smjer GK]
Došao je servis ulio gorivo i bus je jedva upalio. Krenuo je u 22:05.

Zanimljiva situacija : Kako i zašto se uopće dogodi da autobus uspije ostati bez goriva na liniji? Čiji propust? Kad vozilo izlazi u promet mora biti tehnički ispravno, s napunjenim rezervarom goriva do kraja, ako se već i javlja problem nestašice goriva, ako gori svijetlo upozorenja za premalu razinu goriva zbog čega onda vozač nije obavjestio dispečera o čemu se radi te tražio autobus koji je pun i spreman za izlaz?
I onda se ljudi čude zašto se ne ostvaruju vozna vremena, a vozila ostaju bez goriva na liniji,  djelovi otpadaju ( slučaj pada pantografa na tramvajima), nedostatak kvalitetnog kadra za održavanje istih vozila.... I nažalost to sve onda dovede do pljuvanja po nedužnim ljudima ali eto, tako funkcionira sustav pred raspad sistema.
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)

MAN truck bus

Par Citara G iz te serije imaju blindiran rezervoar, pa samim tim u njih stane manja količina goriva i ne izdrže na određenim VR 268. Obično se mijenjaju autobusi sa 222/2, ali moguće da je taj dan na 222/2 bio EU autobus, pa su išli na rizik.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

bus na istoku

MAN NL313 sa novim displejem (ne znam gbr) stajao sa sva 4 žmigavca na veterinarskom smjer trnava na 215.  cca 21:50

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 12, 2024, 04:21:17Par Citara G iz te serije imaju blindiran rezervoar, pa samim tim u njih stane manja količina goriva i ne izdrže na određenim VR 268. Obično se mijenjaju autobusi sa 222/2, ali moguće da je taj dan na 222/2 bio EU autobus, pa su išli na rizik.

Hvala kolega, nisam znao da postoji i taj izraz " blindiran rezervar" ali eto svašta se ovdje sazna.
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)