Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

NP-549

Naši imaju oko 400 000 i nije još nijednom rađen motor. Jednome (810) je samo mjenjač bio riknuo na 320.  Imaju 5 i pol godina sad.

smogovci.bbb2

Citat: NP-549  u Studeni 17, 2018, 13:26:57
Vrag zel i prešu. Sve lipo piše  :)
U ZG nije bilo kiše a na nekim fotkama izgleda kao da je mokar asfalt, zato je bio upit od kad su hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

NP-549
Tko kod Vas održava bus ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Na Citelisima je istekao garantni rok pa sve rade sami, osim mjenjača jer ZF ne dozvoljama kopanje po njima.  U zadnje vrijeme se dosta pojavio problem sa visinom vozila. Ili propadne prednji kraj, ili visi na stranu ...... nažalost mnogi vozači ih neznaju iznivelirat pa se onda to sve uništi jer tako voze.  Na nekim su mjenjali komlet jastuke, nekima ventili štekaju ...... uglavnom prilično su u lošem stanju za tako malu kilometražu, , gledajući sa strane vozača ili putnika

marin

Veći je problem što ima vozača koji nebi skužili da voze bez 2 kotača, pa takve kvarove niti ne prijavljuju, niti skuže da im autobus i visi uopće. I onda u kasnoj netko prijavi kvar i klasično dobiješ odgovor "joj kako su mogli ovi u srednjoj i ranoj odradit" i ostale plitke izjave. A autobus tuče i nabija, kad skreneš objesi se u jednu stranu i  tako ostane i skače po cesti kao slučaj gbr. 698 prije par tjedana, dal je složen to ne znam, vozač je prijavio. I to tek u kasnoj, prije njega nitko niti slova nije napisao, kao da ne kuže uopće, a autobus nije za vozit, skreneš desno ostane u lijevo visit i obrnuto. 
Kada se desilo ovo za 775? Uopće se ne sjećam toga.
EDIT: Pitam kolegu sad kaže na noćnoj 31 da mu je pričao kolega bio pun ko brod, vozio se po Ilici i čuo je udarac ko bomba puklo, zadimilo se iza, digla se betonska ploča i pod bus, bila je zakucana u šasiju, i točno po slikama tak izgleda. CONECTO430 širiš pogrešne informacije.

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 17, 2018, 17:51:39
U ZG nije bilo kiše a na nekim fotkama izgleda kao da je mokar asfalt, zato je bio upit od kad su hi
Magla, frende.  ;) nisi je primjetio početkom tjedna?

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Ovaj ZET je fascinantan. Jučer na 216/1 vozio 339 koji je ostao u 15:20 u kvaru na Kvaternikovom trgu te nije ostvaren polazak u 15:30. 216/2 je polazio u 15:45 te su ljudi napali odmah vozača je li on dobio poruku da ide za Dumovec. No naravno on nije išao. Danas se ponovo pokvario 339 na 216/1 oko 7:30 na Žitnjak - okretištu. Stvarno sramota da unatoč poznatom kvaru tj. neispravnosti vozila svejedno ga pošalju van na liniju. Sramota.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Volzhanin

Ide se logikom "bolje išta nego ništa" jer nema dovoljno vozila za pokrivanje svih linija...a ni vozača...svaki dan 232/2 misteriozno nestane oko 13 i više ga nema...slučajnost? I don't think so

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Und Mercedes insbesondere 421 kann.
Izvor: autobusi.org
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

MAN truck bus

542 ostao u kvaru na 220, u Dugavama, došao servisni mehaničar i otvaraju poklopac motora.
558 sa 220/1 upućen na 215/1, te prilikom dolaska u Dugave je krdo ljudi ostalo na stanici te je došao 207 koji vrlo vjerojatno nije mogao zatvoriti 3. i 4. vrata.

Tomek

Večeras sam se vozio u Citelisu gbr 776 na 121 i nevjerojatno mi je da 1.1.2019. jedan autobus vozi bez da mu radi grijanje. Unutra je bila temperatura kao vani.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Citaro04

Citat: Tomek  u Siječanj 01, 2019, 19:33:42
Večeras sam se vozio u Citelisu gbr 776 na 121 i nevjerojatno mi je da 1.1.2019. jedan autobus vozi bez da mu radi grijanje. Unutra je bila temperatura kao vani.
U ZET-u je često, možda već i normalno za njih da ljeti radi grijanje, a zimi ništa. Jedno je zagrijavanje od motora, ali se osjeti toplo puhanje, stvar bi bila bolja da vozač ugasi "hlađenje", jer sam čak imao jednom priliku primjetiti da se autobus više i brže rashladi kad su prozori otvoreni, nego kad radi "hlađenje" i otvoreni su prozori. Man NL313 i NL263 su najčešći tipovi autobusa kojima grijanje ne radi...?