Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

STress

Prehrana je imala TAM 190 A11, bijeloga.

2062 036

Ja se nekako sijećam da je imala. Znam da je njihov TAM bio godinama parkiran na parkingu Hotela Marjan.

Done

190 ima karakterističan zvuk koji jednom kad ti uđe u uho ostaje zauvjek i nemoguće ga je zamjeniti sa 260 ili 331,a zvuk toga busa i sad čujem.

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

NP-549

Paško

Tablice g.b. 130, dosad nepoznate: ST-364-FO (mislim da je kasnije dobio druge)

I jedno pitanje:
Zna li netko koji je Neoplan na slikama, g.b. 125 ili 126?

Citat: maky  u Svibanj 30, 2008, 21:46:25

Kad je maky napravio ove slike 2008. godine nije mogao vidjeti garažni broj.
Bilo bi odlično kad bi netko znao koji je točno g.b. na slici jer imam i njegove (ST-993-FG) i tablice onog od ta dva koji je rashodovan prije (ST-472-FH).

edit: Riješeno, bus na slikama je g.b. 125. 126 je rashodovan prije.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Josip-Split

po če mu si siguran da je ovo 316?  ??? po zadnjem kraju mi pari 416 ,vjerovatno grješim jer neznan koliko ih je bilo obojano u to doba  :-\

Paško

100% je N 316. Ne mogu ti baš dokazati jer se zbog ograde ne vidi najbolje. Kad je ovo slikano, već su neki dijelovi skinuti s njega.

Što se tiče boje, g.b. 130 bi trebao biti jedini N 416 koji je ostao rozi (na ovoj slici se vidi u kutu), a od N 316 mislim da je samo g.b. 127 opituran.

Josip-Split

je,dobro si reka,316 je  :) pogleda san malo slike neoplana u oriđiđi šemama,416 ima crnu lajsnu a ovi ima srebrenu  ;D

Paško

148 i 118 slikani 2002. na Pazaru, (c) Michał Wojtaszek (http://www.psmkms.krakow.pl/)

Paško

Nešto slika sa Skyscrapecityja i FB grupe Split kroz povijest:
Na 6) i 11) se autobus ne vidi dosta dobro, ali nekome bi te slike isto mogle biti zanimljive.

1)

2)

3)

4)

5)

6) (cropano iz originala)

Paško

7)

8 )

9)

10) (cropano iz originala)

11)

12) (cropano iz originala) -- najbolja, na ovom O317 ispred Poljuda vide se čak i tablice (ST-464-58)

Paško

Jedna slika garaže krajem osamdesetih koju smo već imali prije par godina, ali je obrisana:
STress kaže: "Vidi se naljepnica za poništivač - poništivači su bili u busevima od ožujka 1987., tako da je bija dupli sistem naplate - samostalno plaćanje u kasicu kraj šofera, ili timbravanje karte na poništivač (bija je samo prednji, radi lakše kontrole). 17. kolovoza 1987. u potpunosti se prešlo na poništivače."

Paško

A sada jedna prava poslastica: slike garaže s kraja devedesetih! Puno hvala jednom članu foruma koji ih je ustupio. :)

Prepustit ću starijim forumašima da pokušaju identificirati razne autobuse na ove 3 fotke,
osim autobusa s mog avatara (g.b. 686) na trećoj slici u lijevom kutu 8-8