Li-bus, Livno

Autor ist, Studeni 19, 2018, 17:33:21

podgora

Nažalost opet privareni i izigrani.

https://www.facebook.com/352055685566994/posts/1126371151468773/

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Citaro O530

Privatni sud stopirao postupak registracije redova vožnje Livno busu koji ima svu ispravnu dokumentaciju, a Ćićku koji nema svu traženu dokumentaciju, pustili da nastavi raditi uz objašnjenje da je takva odluka od javnog interesa i da nema štetu po Livno bus.  rofl russian_roulette  glavauzid >hammer< Jada i žalosti...Svemu dođe kraj, pa tako će i toj silnoj korupciji i nepravdi. Šef Livno busa je rekao da se neće povući ni milimetar te da će sve najviše institucije BiH te međunarodne institucije upoznati s tom situacijom.

Sule

Nema tu pomoci dok su iste osobe na vlasti i one vode glavnu rijec u Livnu i u BiH  nema tu pomoci nazalost...kako oni kazu tako ce biti to jest to je "zakon" i tako vam funkcionira Livno, a te osobe upravljaju svim glavnim ustanovama u gradu Livnu pa i sudom nazalost, a i sire. A posto ih on ne podrzava i suprostavlja im se jos vise gledaju da ga uniste i zgaze tako da nema tu pomoci. Isao bih detaljnije ali onda cu preduboko otic u politiku pa bolje ne haha. Mene samo zanima koliko ce jos gazda izdrzat sa tolikim minusima u firmi zbog ovakve politike nazalost...

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

Citaro O530

Znam sve, ali sjetite se početka. Kada je šef osnivao firmu, nije imao podršku države, slali mu brojne inspekcije, prvi autobus (novi Neoplan Tourliner) jedva registrirao nakon 2 mjeseca, a vidi di su sad. Novi busevi, otvorene brojne linije, putnici zadovoljni, pokrecu gradski prijevoz i imaju u planu jos puno toga.

podgora

Citat: Citaro O530  u Siječanj 30, 2022, 21:48:14
Znam sve, ali sjetite se početka. Kada je šef osnivao firmu, nije imao podršku države, slali mu brojne inspekcije, prvi autobus (novi Neoplan Tourliner) jedva registrirao nakon 2 mjeseca, a vidi di su sad. Novi busevi, otvorene brojne linije, putnici zadovoljni, pokrecu gradski prijevoz i imaju u planu jos puno toga.
Ako nisi Čovićev i Dodikov tebi nema isto ko u nas ako nisi Pupavčev i Plenkijev.

Citaro O530

Nije ni ovaj šef "ičiji" pa se opet uspio izborit sa svima njima iako su ga od početka sabotirali  ;)

Sule

@Citaro O530 moras shvatit da se on jos nista nije izborio jer i dalje posluje s velikim gubitcima nazalost zbog doticnih ljudi o kojima pricamo, a jos pogotovo jer im se suprostavio....nisi ni svjesan sta su sve u stanju ucinit samo da dobiju ono sto oni zele....bolje da ti ne krenem pricat sta su napravili od Livna koji je nekada imao silna postrojenja i firme i tvornice u kojima su tisuce ljudi radile, a bolje da ti ne spominjem exLivnobus to je prica za plakat haha. Tako da se i ja nadam da ce se uspit izborit ali sam jako tesko.

podgora

Citat: Sule  u Siječanj 31, 2022, 11:18:12
@Citaro O530 moras shvatit da se on jos nista nije izborio jer i dalje posluje s velikim gubitcima nazalost zbog doticnih ljudi o kojima pricamo, a jos pogotovo jer im se suprostavio....nisi ni svjesan sta su sve u stanju ucinit samo da dobiju ono sto oni zele....bolje da ti ne krenem pricat sta su napravili od Livna koji je nekada imao silna postrojenja i firme i tvornice u kojima su tisuce ljudi radile, a bolje da ti ne spominjem exLivnobus to je prica za plakat haha. Tako da se i ja nadam da ce se uspit izborit ali sam jako tesko.

Mene čudi kako još nije otvorio radnu jedinicu u Hrvatskoj.

Doki21

Možda i bude kad bude imao još buseva.

Nego jel se zna gdje je zapelo sa dozvolama za linije prema HR(Osijek,Zagreb,Split)ako se nevaram...

Sule

O tome se vec govori mjesecima da bi trebao otvorit linije prema Hr sto bi jako dobro doslo za Livno koje je prije imalo jako dobru povezanost sa gradovima u Hr sto se nazalost svelo samo na par linija tjedno i vjecno prazan kolodvor ne racunajuci standardne linije za Njemacku. Samo vjerojatno je sve to malo zakocila borba za gradski prijevoz i tuzbe i sudovi....ipak to je 5 buseva i ne znam tocno koliki broj novo zaposlenih vozaca koji su trebali krenit radit na gradskom prijevozu, a to sada sve stoji i veliki su troskovi vjerojatno. Ja se nadam da ce to uspit rijesit u korist svojih radnika. A do sezone mozda i krenu linije prema Hr?

Doki21

Pitao sam ih na facebooku oko linija prema HR i ovo su mi rekli:
Pozzz...ovisi od ministarstva prometa RH koje od 2018 je zaustavilo izdavanje dozvola za nove linjje...kad ce krenuti, ne znamo, i mi stalno saljemo upite prema Zagrebu

ante_os

Hoće li im bit isplative te linije u HR?

Sule

Aha znaci do ministarstva prometa je problem ok onda. A sad hoce li bit isplative zavisi o tome koje bi linije imali npr najisplativije bi im bile linije prema St i Zg zbog velikog broja studenata koji putuju iz Livna i ljeti prema St zbog sezone i mora. I ako se ne varam linija Sarajevo-Split je isto jako popunjena barem je bila u vijeme bivesg Livno busa ne znam u danasnje vrime?

Nitko

Nekoliko puta sam se u sezoni vozio s busom na relaciji Livno - Split u zadnje 2 godine. Inače linija ide od Sarajeva preko Livna do Splita, i ima samo jedan polazak dnevno u oba pravca. Ali na relaciji Livno - Split bi bio relativno pun bus.

ist

Na relaciji Livno-Split-Livno svakodnevno su dva polaska - Globtourov u 11 sklopu linije Sarajevo-Split-Sarajevo i Trans turistov u 14.40 na liniji Tuzla-Split-Tuzla.
Iz Splita su polasci u 7 (Trans turist) i 13.30 (Globtour).
Pokušao je Kovač bus povezati i Livno na svoju liniju Prozor-Tomislavgrad-Split, ali mislim da se nije isplatilo.
Godinama je na toj liniji bilo 6-7 polazaka dnevno, samo što su se od tog vremena smanjili i Livno i Split